T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Ermenistan milli maci ve Erivan izlenimleri

TPE.org.tr guncellendi!!

Sosyolog Nurhayat Kizilkan, Ermenistan-Turkiye milli macini seyretmek icin Istanbul'dan Erivan'a giden seyirciler arasindaydi. Gecirdigi gunleri ve izlenimlerini sizler icin yazdi.
Yazar Nurhayat Kizilkan (Konuk)
Yoresel kiyafetler ve muzik ust uste binince, hic bir zaman bir Italyan ya da bir Alman’la olamayacagimiz kadar bir Ermeni ile yakin olunabilecegini cunku
yuzlerce yil birlikte yasamisligin etkisinin cok derin oldugunu goruyorum. Evet iste bu cok tanidik detaylar yuzunden zaman zaman Turkce konusma saskinligina dusmus olmaliyim. Bir de bizi gorunce sasirip yavas yavas yaklasarak, Turkce konusmaya baslayan gozu yasli ihtiyarlar yuzunden. Ulke nufusunun ucte birini olusturan Ermenilerce Bati Ermenileri diye adlandirilan Ermeniler tehcir edildikten sonra Sam’da ve Halep’te bir muddet yasayip daha sonra Ermenistan’a goc etmisler ve bizlerle halis Istanbul aksaniyla Turkce konustular. Bir yandan da Azeri aksaniyla Turkce bilenlere rastladik.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.