GÜNCEL: ’’Deniz Feneri Davası’’ Alman oyunu mu?

GÜNCEL: ''Deniz Feneri Davası'' Alman oyunu mu?
GAZETECİ ŞEFİK KANTAR'IN MÜTHİŞ TESPİTLERLE DOLU YAZISI

Deniz Feneri Davası'nın Türkiye'deki siyaset arenası ve medyasındaki yankısı bayağı gürültülü oldu. Bu gürültünün uzun bir müddet daha süreceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok.
Ne yazık ki konu, 'Almanya'daki insanlarımızın her 5-6 yılda bir yaşamaya adeta mahkum oldukları bir dolandırıcılık hadisesi' şeklinde ele alınmadı. Hemencecik kamplaşmaya gidildi. Duruşlar somut verilere değil, konumlara ve menfaatlere göre sergilendi. İktidar ve muhalefet bu işten ne kadar zararlı veya karlı çıkarız hesabına girdi. Medya da onları takip etti. İktidar-muhalefet, Doğan Medyası-Biatçı Medya ikilemindeki halk ise, düşünce yapısına göre ve inanmak istediğine inanmak suretiyle ikiye bölündü. Böyle olunca mahkeme, gerçeğin ortaya çıkarak hakkın teslim edilmesi ve varsa suçluların cezalandırılması işlevi ötesinde 'kimin işine yarayacak kararı vereceği beklenen' bir organ haline geldi. Soğuk savaş uzantısı mahiyetinde karşılıklı psikolojik harekatlar sergilendi, sergileniyor.
Alman medyası işe ancak karar safhasına gelindiğinde dahil oldu. Başka bazı davalarda gördüğümüz abartılı haberlere yer verilmedi. Müslümanlarla ilgili bir çok konuyu doğrudan terörle, fundamentalizmle ve karanlık ilişkilerle irtibatlandıran tavrı bu kez (en azından şimdiye kadar) görmedik.
Alman siyasileri, her konuya balıklama atlayan tavırlarını bir kenara bıraktılar, hadiseleri daha sükunetle takip ettiler. Bir kaç Türk kökenli siyasinin gerek Federal Meclis'teki, gerekse kamuoyu önündeki çıkışlarını 'görün, suskun kalmıyoruz' şeklinde anlamak gerekli.
Gönderen: tufan Tarih: 23.09.2008 Saat: 08:12 (30 okuma)
(Devamı...
http://www.aktuel-dergi.org/modules.php?name=News&file=article&sid=78


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.