İran istihbaratı Sünnileri tutukluyor !

İran’da en köklü Sünni medreselerden birisi olan Ebu Hanife medresesinin İran güvenlik güçlerince yıkılmasının ardından İranlı Sünnilerin resmi sitesini yapanlardan birisi olan Şeyh Muhammed Yusuf İran istihbaratı tarafından tutuklandı.

Zahedan Daru’l Ulûm Üniversitesi’nden evine giderken İran istihbaratçıları tarafından tutuklanarak cezaevine konulan şeyh Muhammed Yusuf’un hangi suçtan dolayı tutuklandığı ise açıklanmadı. Sünnilerin resmi web sitesi olayı kınayarak hadiseden “kaygı duyduklarını” belirtti, ancak İran resmi makamlarından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Zahedan Mekki Camii İmamı Şeyh Abdul Hamid: “Tutuklamalar faydasız ve maslahata aykırı”

İran Sünnilerinin önemli alimlerinden birisi olan Zahedan Mekki Camii İmamı Şeyh Abdul Hamid Cuma hutbesinde tutuklamalar hakkında yaptığı açıklamada tutuklamaların kimseye bir faydasının olmadığını ve maslahata aykırı olduğunu belirterek, Belucistan’daki İranlı yetkililerin “Sünniler Şiileri zorunlu göç ettiriyor” iddiasını yalanladı.

İranlı resmi makamlara herhangi bir grup, cemaat ya da fırka hakkında gelen haberleri araştırmadan tutuklamama yapmamalarını tavsiye eden Şeyh Abdul Hamid, özellikle Belucistan ve Sistan bölgesinden gelen haberler hakkında daha da temkinli olmaları gerektiğini hatırlattı.

İran’da şu ana kadar çok sayıda Sünni ilim adamı tutuklandı veya faili meçhul cinayetlere kurban gitti.

Sütun Haber

İLGİLİ DİĞER HABER

İRAN'DA SÜNNİ DÜŞMANLIĞI..


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.