Re: peygamber efendimizin kabri

10 Eylül 2008 Çarşamba 23:48 tarihinde berka berkay <berka10@mynet.com> yazdı:
Sayın Ahmet Öztürk, Göndermiş olduğunuz Kabir resmi Hz. Peygamberin Kabri olmadığını senelerdir sitelerde yazıyoruz.Aynen "Şeyh Ahmet'in vasiyetnamesi" gibi bu da Müslümanları kandırmak için yayılan bir resim.1- Hz. Peygamberin kabrinde, resimde görülen pencereler yoktur. Kabrin bulunduğu odanın dört tarafı da kapatılmış durumdadır.2- Hz. Peygamberin Kabri, resimdeki gibi ön kısmı yukarı kalkık şekilde değildir. Bu Osmanlı sanduka tipidir.Hz. Peygamberin kabrinde resimdeki gibi sanduka yoktur. Kabirde sanduka olmadığı kesindir.3- Bu resimde görülmüyor ama, eskiden gönderilenlerde net şekilde görüldüğü üzere, sandukanın etrafında demirden yapılmış korkuluklar görülüyordu. Resme dikkatli bakarsanız arkada da sanduka var. Halbuki Hz. Peygamberin sol arkasında Hz.Ömer ve Hz. Ebubekrin mezarları vardır. Sağ tarafında ise hiçbir mezar yoktur..4- Resimde görülen sanduka tipi, Suudi Arabistanda değil, Osmanlılarda vardır. Hz. Peygamberin kabri diye yayılan diğer bir resimde de sanduka ve etrafında demir parmaklıklar vardır. Sağında da bir başka sanduka görülüyor.5- Bu resimdeki sandukanın Konya'da Mevlana Hz.kabri olduğu Konya'lılar tarafından da teyit edilmiştir, Diğer resimdeki sandukanın ise Bursa'daki bir kabir olduğu belirtilmiştir.Bu konuda gelen bir mailde: " Bu resim Mevlana Celaleddinni Rumi Haz. kabridir. Konyayı bilen gidip gören varsa dikkatli baksın resmin sol tarafında ki dik kabri şerif mevlana haz. babasının kabridir.Bu kabri şerif tabiiki şimdiki hali değildir yaklaşık 80 li yıllarda çekilmiş bir fotoğraf bu. Gönderen ve çıkaran kim ve kastı ne bilmiyorum ama lütfen daha duyarlı olalım
saygılar." Denilmektedir.Bir diğer mailde ise: "Bu fotoğrafı aldım bastırdım. Fotoğraftaki sütunlar fotomontaj olup Bursa Camiinden alıntıdır. Örtünün üzerindeki yazılar tercüme edildiğinde hiçbir şey ifade etmemektedir. Peygamber Efendimizin (SAV) Kabri Şerif' leri yaşadığı evin bir odasıdır. Kıymetli Naaş' ının bulunduğu yer ise demir parmaklıklarla örtülmüş olup demirin ön kısmına da bembeyaz bir perde gerilmiştir. Onun dışında ise koca duvar var.

Değil Müslümanların %0,1' i hiç kimse görmemiştir. Yalnız Yavuz Sultan Selim' in Padişahlığı döneminde, Peygamber Efendimiz (SAV) Padişah ın rüyasına girip Naaş' ı nın çalınacağını haber vermiştir. O kıymetli Kabri gören tek insan da Padişahtır. O padişahın zamanında da fotoğraf makinası kamera vb. türü şeyler olmadığından görüntü olması da imkansızdır. bilgiler için Teşekkürederim.. " denilmektedir.Bu konuda geniş bir açıklama da http://www.yeniklasor.com/q-11630-hz-peygamber-efendimizin-kabrinin-resmi.html Sitesinde vardır:"Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellemi,Hazreti Aişe Radıyallahu Anha Validemize ait odalarında vefat etmiş ve aynı yere defnedilmiştir.Daha sonra Hazreti Ebu Bekir Radıyallahu Anh ve Hazreti Ömer Radıyallahu Anh da buraya defnedildiler.Bu Hücre i Saadet fotograftakı kadar genıs bır alan degildi en fazla 3 ya da 4 kişinin defnolunabılcegı kadardı cunku bır rıvayette Ahir zamanda yeryüzüne inecek olan Hazreti İsa Aleyhisselam ın da buraya Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in yanına defnolunacagı gecer.En dogrusunu Alemlerin Rabbi olan Allah Teala bilir..

oncelıkle bu ıkı fotografa dıkkatlı bakarsanız fotograflardan renki olan da sagrakı sandukanın kaldırıldıgını gorursunuz.Bu Kabrin kime ait oldugunu bilmiyorum fakat Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem e ait olmadıgına dair deliller yazacagım.

fotografların gercegı yansıtmadıgını acızane soyle idrak ettim

Bilinen gerçekleri yazayım ..Hucre i Saadet te Kıble yönüne dogru en sag tarafta Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in Kabri Şerifleri vardır ve hiza olarak en ondedır .Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in solunda ve hiza olarak biraz gerisinde Hazreti Ebu BEkir Radıyallahu Anh ve Hazreti Ebu Bekir Radıyallahu Anh ında solunda ve hiza olarak bıraz gerısınde Hazreti Ömer Radıyallahu Anh defnolunmustur.Yanı Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in sag tarafında herangı bır kabrı serıf bulunmamaktadır.Ayrıca Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in Kabri Şerif inde Sandukanın oldugunu bugune kadar hıc bır yerde ne gördüm ne duydum

Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in torunu Hazreti Hasan Radıyallahu Anh Medine de vefat ettiği zaman vasiyeti üzere kardeşi Hazreti Hüseyin Radıyallahu Anh tarafından ilk önce Hücre i Saadet e götürüldü.Hazreti Hasan Radıyallahu Anh ın buraya defnedileceğini sanan bazı kimseler itiraz ettiler.Büyüyen tartışmalar araya girenler tarafından yatıştırıldı ve cenaze Cennetül Baki Kabristanına götürüldü.Bir daha böyle hadiseler yaşanmaması içinde Hücre i Saadet in kapısı işlenmiş taşlarla örülerek kapısı olmayan duvarla tamamen kapatıldı.Ömer bin Abdülaziz tarafından Emeviler döneminde bu odanın etrafına Kabe ye benzememesı ıcın besgen şeklinde bir oda daha yaptırıldı ve onada kapı yerı bırakılmadı.daha sonrakı yıllarda perde ile örtülen bu odanındışı parmaklık ile çevrildi.Ziyaretçiler Kabri Saadet i parmaklık dısından ziyaret etmekte,parmaklıgın içine ise yalnızca hademeleri girebilmektedir.Kabri Saadet in oldugu asıl Hucre i Saadet e girmek ise mümkün değildir..Fakat Hazreti Hasan Radıyallahu Anh ın vefaatından eri birkaç kez tamir için Hücre i Saadet e girilmek mecburiyetinde kalınmış,tamirattan sonra duvarlar tekrar örülmüştür.Hatıratlarda Hücre i Saadet içndeki kabirlerin kırmızı renkli kum ile kaplandığı belirtilmektedir.

Miladi 1162 yılında Müslüman kisvesine bürünerek Efendimiz Resulullah Sallahu Aleyhi Vesselem in mübarek vücudunu kaçırma göreviyle Medine ' ye gelen iki gayri müslim kişiyi Efendimiz Resulullah Sallahu Aleyhi Vesselem in rüyada ikazı ile Selçuklu Atabeyi Nurettin Zengi Aksungur yakalamış,idam ettirmiş ve Efendimizin kabri çevresini derin hendek kazdırarak içine kurşun eriterek doldurmuştur.Efendimiz Resulullah Sallahu Aleyhi Vesselem Kabri Seriflerinde Sandukanın oldugu hıc bır yerde yazmamaktadır.

bu bilgilere göre Kabri Şerif in günümüzde bulunan hic bir fotografı yoktur benzer iddaalara dikkat edelim"Denilmektedir.Görülüyor ki, ya kasıtlı veya kasıt olmadan yanlışlık yapılıyor.Ayrıca; Hz.Peygamberin Kabrinin resminin çekilmediği ve hiçbir yerde de yayınlanmamış olduğunu Suudi yetkililer açıklamıştır. Bilgilerinize sunulur.

From: anadoluhaber@googlegroups.com [mailto:anadoluhaber@googlegroups.com] On Behalf Of ahmet ozturk
Sent: Wednesday, September 10, 2008 5:04 PM
To: anadoluhaber@googlegroups.com
Subject: [ANADOLU HABER] peygamber efendimizin kabri




"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.


Değerli kardeşimiz, vermiş olduğunuz bilgiden ve göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü size hasseten teşekkürlerimizi sunarız.
Sizinde takdir ediceğiniz gibi grubumuza günlük yüzlerce mail gelmektedir ve tek tek incelemelerde bulunmamıza rağmen bazı şeyler gözümüzden kaçabilmektedir. Bu da bu tarz bir gözden kaçma hadisesidir. Kasdi birşey söz konusu dahi olamaz ki bunu grubumuzun diğer üyeleride gayet iyi bilirler.

Hasılı kelam, sizin nezdinizde bu gibi yanlışlıklardan ötürü şimdiden tüm grup üyelerimize özürlerimizi beyan ederiz.

Bundan böyle daha dikkatli olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.

Tüm "ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu yetkililerinin ve üyelerinin Ramazanınını tebrik eder, selamlarımızı sunarız.

Allah'a Emanet Olunuz.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.