T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Zor durumda kaldıklarında yardımlarına Babacan yetişiyor...

Ali, Ali help me!' Zor durumda kaldıklarında yardımlarına Babacan yetişiyor...Yoğun diplomasi trafiği sayesinde birçok ülkenin dışişleri bakanı ile dostluk kuran Dışişleri Bakanı Ali Babacan, meslektaşları ile yalnızca ikili görüşmelerde bulunmuyor, zor durumda kaldıklarında yardımlarına da yetişiyor... Bunun en son örneği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği tarafından New York'taki Türkevi'nde verilen resepsiyonda yaşandı. Dışişleri yetkililerinden edinilen bilgiye göre, resepsiyona katılmak için güvenlik duvarına geldiği sırada Babacan'a yolun karşı tarafından birisinin, "Ali, Ali help me (Ali, Ali yardım et!)" diye bağırdığı duyuldu. Bunun üzerine sesin geldiği yöne bakan Babacan, seslenen kişinin Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkenin dışişleri bakanı olduğunu gördü. Güvenliği aşamadığından yakınan bakan, Babacan'dan yardımcı olmasını rica etti. Kendisini koruyan Amerikan istihbarat görevlilerinden meslektaşına yardımcı olmalarını isteyen Babacan, "Sayın bakanı alıp gelin." dedi. İstihbarat görevlileri de güvenlik bariyerindeki polisleri uyararak AB ülkesinin bakanının geçişini sağladı. İsmi açıklanmayan bakanın, Babacan'a "Ali, sizin AB üyeliğinizi desteklemem için bana bir fırsat daha verdin." diye teşekkür ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, söz konusu bakan, olaydan bir gün sonra Babacan'la BM binasında karşılaştığında da "Sen benim kahramanımsın (You are my hero)." dedi. Ali Babacan, Londra'da da Ortadoğulu bir bakandan: "Ali, otel odasında kilitli kaldım, kurtar beni!" mesajı almış. Bunun üzerine muhatabını arayan Babacan, "Eşim Türk dizisi izliyor, odadan bir türlü çıkamadık!" cevabını almıştı.
zaman
--
Düşünmek taraf olmaktır.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.