T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Vaziyet Deniz Som



 Sili



Cumhuriyet 28.10.2008 - Haber:c1706


Cumhuriyet 28.10.2008
 
Yarın
28 EKİM gecesi Çankaya Köşkü'nde yakın arkadaşlarıyla bir toplantı yapan Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa, "Arkadaşlar, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz" demişti; biliyorsunuz.
Peki, bugün Çankaya Köşkü'nde Atatürk'ün makamında oturan zat ne diyor biliyor musunuz; "Belki yarın başka bir anlayış, başka yaklaşımlar ortaya çıkar ve bu iş hallolur" gibisinden laflar ediyor.
Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu mahkemeye kararıyla tescil edilen İslamcı AKP'nin oyları ile Cumhurbaşkanı yapılan Abdullah Gül, laiklikle derdi olan İslamcı ve Türk-İslamcıların anayasanın arkasından dolaşarak türbanı üniversitelere sokma girişiminin Anayasa Mahkemesi'nden dönmesi üzerine aynen şöyle diyor:
"Anayasa Mahkemesi, anayasa değişikliğini laikliğe aykırı buldu. Başka bir gün belki bunlar yeniden tartışılacak. Belki de başka bir anlayış, başka yaklaşımlar ortaya çıkacak. Türban konusunda yalnızca iktidar değil, iki parti de oy verdi. Bir talep var ki konu gündeme geldi. Bir talep vardı ki konu gündeme geldi."
"İki parti daha" diyerek Türk-İslamcılara ve Kürtçülere sığınan Abdullah Gül'ün karısı Hayrünnisa türbanlı bir kadın. Türbanı için Türkiye Cumhuriyeti'ni Avrupa'da mahkemeye vermiş bir kadın. Kocası, İslamcı partiden iktidar koltuğuna oturunca davasından vazgeçti. Aslında, davayı kaybedeceğini anlayınca geri çekildi. Mahkeme ortamında olmasa bile her fırsatta davasını sürdürmeye çalışıyor, ona buna "türban demeci" veriyor. Kocası Abdullah Gül, "Ben vatandaşlarım arasında ayrım yapmam" diyorsa da türbansız kadın yurttaşlar karşısında türbanlılardan yana taraf durumunda. "Belki yarın başka bir anlayış" diyerek türbanlılara moral veriyor. İslamcı iktidar, Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerini değiştirmeyi hatta mahkemenin yapısı ile oynamayı düşünüyor. İşte bu noktada Abdullah Gül'ün "belki yarın başka bir anlayış" söylemi İslamcılara "sabredin, bekleyin" mesajına dönüşüyor. Atatürk'ün "yarın"ındaki aydınlık Gül'ün "yarın"ı ile karanlığa gömülüyor!
Yarın cumhuriyetin ilanını kutlayacağız. Çankaya Köşkü'ne çıkartılan Abdullah Gül de, kutlama demeci verecek. Teşekkür ederim; ben almayayım!
Deniz Feneri'nde objektif olabilmek!
ALMANYA'DA ampulü fena halde patlayan Deniz Feneri, Türkiye'de de ampulünü patlatmak üzere. Yolsuzlukların peşine düşen CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir belge ile ortalığı güneş gibi aydınlattı.
İslamcı iktidarın İçişleri Bakanı Beşir Atalay, meğer Deniz Feneri'nin meşhur isimleri Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Aykut Zahid Akman ve Kanal 7'nin sahibi Zekeriya Karaman ile ortak şirket kurmuş.
Beşir Atalay'ı, dinci faaliyetleri nedeniyle görevinden alınan ilk rektör olarak anımsıyor olmalısınız. O şahıs şimdi İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturuyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan RTE'nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergede "bu şahıs"la ilgili sorular yöneltiyor, "Bu şahısla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüteceği soruşturmalarda gerekli objektifliği gösterebileceğine inanıyor musunuz" diyor. İnançlı Başbakan bakalım nasıl bir yanıt verecek de kamuoyunu inandırabilecek!
Recepsiz
Ahmet Önen: "Ergenekon davasında salonun yetersizliğini, dava savcılarından Recep'in salona giremeyişinden anladım!"
Yağmur Deniz
Bu hafta ligde
ne oldu?
Herkes
Fener'e çalıştı!
Mayasız
Beşir Dirikol: "Haşim Kılıç'ın mayasında hukuk eğitimi yok ki, başkanı olduğu mahkemenin gerekçeli kararını anlasın!"
Devletli
Erol Barutçugil: "Kâh AKP'nin kuyruğuna takıl, kâh yerin dibine batır; işte MHP'de devlet politikası!"
Söğüş
Hamza Saykan: "IMF'ye göre, Türkiye 'iyi ekonomik sicil'e sahipmiş. En iyi söğüşlenen ülke olduğundandır!"
- Çocukları ahlak
bekçisi yapmışlar...
"Ahlaksızlığın yaşı yoktur!"
Yolsuzluk milli sporumuz oldu:
El elden uzundur!
Yüksek Yerilim Hattı
 
 
 
www.TurkceKarakter.com
Bozuk görünen Türkçe harfleri düzelten site.
 
 
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.