Pamukoğlu: Biz de Musul'u Konuşuruz.

Biz de Musul'u konuşuruz!
Efsane komutan, AKP ve ABD'yi topa tuttu. Kürt liderlere ilginç göndermelerde bulundu

Efsane komutan olarak adlandırılan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin PKK'yı hem bize hem Suriye ve İran'a karşı kullanmak için yok olmasına izin vermediğini söyledi.

Star TV'de Ruhat Mengi'nin sunduğu 'Her Açıdan' programına konuk olan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, PKK'nın son saldırıları üzerine hükümete ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik sert ifadelerde bulundu.

ABD, PKK'NIN YOK OLMASINI İSTEMİYOR

Amerika Birleşik Devletleri'nin istemesi durumunda PKK'nın hayat bulamayacağını ifade eden Osman Pamukoğlu, müttefikimiz olarak gözüken ABD'nin PKK'yı kendi amaçlarında kullanmak için hazırladığını ifade etti.

Pamukoğlu, "Amerika şu anda görünen şekliyle bu profesyonel silahlı eşkiya örgütünden de istifade etmek istiyor. Büyük Ortadoğu Projesi'nin içerisinde bunu hem bize karşı belli ölçülerde ve kontrollü, hem de Suriye'ye karşı, İran'a karşı kullanmak üzere hazırlıyor. Fesh edilmesine, yok edilmesine, söndürülmesine taraftar değil" şeklinde konuştu.

ABD'nin onay vermesi durumunda ve Kuzey'deki Kürtlerin karışmaması halinde Türkiye'nin PKK sorununu bitirebileceğini anlatan Osman Pamukoğlu, "Çözüm şu başı dik devlet ve bağımsız bir hükümetle, ulusal bir hükümetle çözersiniz. Bana göre Amerika'nın yaptığı hata şu Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi sahip olduğu coğrafya, üzerindeki nüfus bunu oradaki gelişi güzel, derme çatma Kürt devletlerine tercih etme gibi bir lüksü yoktur. Bunu anlayacak. Bu tarz ve üslupla ilgilidir" dedi.

HALKI UYUTUYORLAR

Hükümetlerin ABD desteğine ihtiyaç duyma durumuna değinen Pamukoğlu, AK Parti hükümetine de gönderme niteliği de taşıyan şu sözleri sarf etti:

"Onun desteği olmadan ben hükümette duramam. O olmadan ekonomi batar. O olmadan dış siyasetimi düzenleyemiyorum falan derseniz böyle bir hükümetle ülkenizi yönetmeye kalkarsanız ne Aktütün biter, ne Diyarbakır biter, ne de bundan sonra gelecek olanlar biter. Bunların hepsi tali şeylerdir, geçici şeylerdir. Bunu yapanlar, yönetimdekiler kendilerini avutuyor. Halkı da uyutuyorlar."

NEYİ, KİMİ BEKLİYORSUNUZ?

İstihbaratın önemine işaret eden Osman Pamukoğlu, PKK'nın her 4 yılda bir yaptığı kongrelerden 10.'sunun bu yaz gerçekleştiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"10. kongre nedir, ne değildir. Bunun kararları öğrenilseydi. Bu söylediğim çok önemli, en kıymetlisi. Siz devlet olarak veya müttefikiniz olarak, istihbarat örgütlenmesi olarak bu kararı alacaktınız. Karar çok net ve kesin 10. kongrede alınan karar şu: Eylemleri kırsalda ve şehirlerde artırın. Arttı... Bir şey daha var. Siz 10. kongrede, 4 yılda bir yapılan bu kongrede oraya toplanmış yüzlerce kişi, artık resimleri var, fotoğraflar var. Salonu gösteriyor, kitle halinde. Öndekiler belli kimler oturduğu. Hepimizin bildiği adamlar. Bu kadar salon, yurtiçinden yurtdışından gelmiş, oraya toplanmış. Neyi bekliyorsunuz? Kimi bekliyorsunuz? Neden hareket etmiyorsunuz?"

BİZ DE MUSUL'U KONUŞURUZ

1915'te yaşananların konuşulduğuna işaret eden Pamukoğlu, Türkiye'nin 1925'leri konuşabileceğini vurgulayarak şu ifadede bulundu: "Biz de Musul'u konuşuruz. Talabani, Barzani çok kenarda kalır."

ULUS DEVLET HAZİNESİ VE ORDUSUYLA VARDIR

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı sonrasında golf oynaması ile ilgili medyada çıkan haberlerin TSK'yı yıpratmak olmadığını ifade eden Osman Pamukoğlu, "Golf meselesi günlerdir medyada. Bunun mazeret ve bahanesi olamaz" dedi.

Asker ve sivil bürokratların da hata yapabileceğinin altını çizen Osman Pamukoğlu, Ordu'nun işe yaramaz hale getirilmesi için bir dizi çalışmanın yapıldığı inancında olduğunu belirtti:

"Biz ulus devletiz. Bir devlet iki şeyle vardır. Bir hazinesiyle, iki ordusuyla. Hazinesinin hali belli, yeni adıyla ekonomi. İkincisi ordudur. Ordu'yu da hedef alacaksınız ve işe yaramaz hale getirmek için bir program yürüteceksiniz, bu program yürütülüyor."

Televizyon Gazetesi

--
"Ya istiklal ya ölüm... İşte halâs-ı hakiki isteyenlerin parolası bu olacaktır."
Mustafa Kemal ATATÜRK




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.