T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Alternatif Yerleşimler

için eskiyi düşünmek gerekir. Eskiden kopuk sanat ruhundan uzak hayata tuzak kuran yerleşimlerin içinde mutsuz yaşamlardan kurtulmalıyız.

Kur'an'da da Yüce Yaratanımız bizim için dağları muhkem kaleler kıldığını buyuruyor. Ovaları da maişet temin etmek için… Şimdi ne yapıyorlar, tersine. Ovalara yapıyorlar, depreme,sele her türlü felakete açık. En önemlisi de biri diğerinin güneşini kesiyor, onu gölgede bırakıyor.Ne sağlık kalıyor ne de insicam, ne de ünsiyet…

Mimarlarımız neden sadece beton yığınları üretmekle meşgüller.Neden estetikten yoksun beton devasa binalar yapıyorlar.

Bu konuda duygu, düşünce ve alternatifleriniz olsun.Olanların da duygu düşüncelerini ifade etmelerini bekliyorum…

Tarihi evlere bir bakın ne kadar estedik, ne kadar ruhlu, kişilikli…Tepeye doğru sıralanırken hiç bir gün boyu hiç bir ev diğerinin güneşini biçmiyor. Karanlıklarda bırakıp, ağlatmıyor.

Yüzüne güneş vuran, ılıkkanlı, sağlıklı güzel insanarı yetiştirmenin coğrafyasına gitmeye varmısınız.Gelin dünyamızı yeniden İslami edbe göre, kul hakkına ve Rabbimizn Kur'an'da çizdiği çizgide yaşamaya…

Neyse canım herkesin dini inancı, cenneti cehennemi kendine de… gelin biz güzel bir dünya kurmak için alternatiflerimizi burada buluşturalım….

mızdan haberdar olalım.Bilmediklerimiz var. Bildiklerimiz o kadar çok ki,az bildiklerimizi bilmediklerimiz kapatıyor… Bilgi, birikim ve düşünüşleri buluşturmak, önemsemek ve önemsenmek dileğimizle….

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.