(anadoluhaber) Akdeniz Üniversitesi'nde büyük kıyım

Akdeniz Üniversitesi’nde büyük kıyım

26.11.2008

ÇETİN YETKİN
mudafaaihukuk@superonline.com


 

    CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün rektör atamalarında üniversitede yapılan seçimde daha az oy alan ve YÖK tarafından kendisine sunulan listede birinci sırada bulunan adayı değil de ikinci sıradaki Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi atamakla Akdeniz Üniversitesi’ni örnek göstererek ne büyük bir hata yaptığını iki olayı anarak daha önce belirtmiştim. Anımsanacağı üzere, ilk olarak, Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, rektörlük koltuğuna oturur oturmaz, dünya çapında saygınlık ve ün kazanmış Prof. Dr. Alper Demirbaş’ı Organ Nakli Merkez Müdürlüğü görevinden istifaya zorlamış olduğunu yazmıştım. Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın rektörün bu tutumu üzerine üniversite öğretim üyeliği görevinden istifa etmiş olduğunu da bu arada belirteyim. Yine anımsanacağı üzere, Akdeniz Üniversitesi’nde zihinsel özürlü çocuklar için yıllardır sürdürülen projeyi iptal ederek 83 özürlü çocuğu sokağa attığını da bir başka yazımda kamuoyuna duyurmaya çalışmıştım. Gül’ün, üniversite öğretim elemanlarının büyük çoğunluğunun güvenine sahip olmayan ve YÖK’ün de birinci sıraya koymayı uygun görmediği Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi tercih etmesinin ne büyük bir yanılgı olduğunu bu rektörün doğrudan insan sağlığı ile ilgili bu olumsuz davranışları açıkça göstermektedir.
Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Selçuk Okutan’ın da Gül’ün başka bir yanlış tercihi olduğu bu rektörün yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasıyla açıklık kazanmış bulunuyor. Cumhurbaşkanı’nın rektör atamalarında bu denli yanılgıya düşmesi, öteki tercihlerinde de yanlışlıklar olabileceğini ister istemez düşündürüyor. Umarım, yanılgısı bu iki atama ile sınırlı kalır. Ne ki, çok kısa bir sürede patlak veren bu iki olay, zaman içinde başka olumsuzlukların çıkabileceğinden kaygı duymamayı güçleştiriyor.
Gül yanlış bilgilendirilmiş olmalı
BU kaygının önemli bir nedeni var. O da, şu:

 

YAZININ DEVAMI http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=138 ADRESİYLE TECÜMAN GAZETESİNDE

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.