T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) BİR OKUR GÖRÜŞÜ HK.

Değerli Dostlar,

Bugün size, son yazdığım ve sizlere ulaştırdığım 'ATATÜRK ve DİN' başlıklı yazım hakkında KIRCAALİ'den Muhsin BAŞARAN adlı bir arkadaşımızdan gelen görüşleri sunmak istiyorum.

M. BAŞARAN'ın görüşlerine hiç dokunmamış olmakla beraber, değerli kardeşimizin hoşgörüsüne sığınarak, bazı yazım hatalarına küçük müdahalelerde bulunmam ile şahsıma yönelik iltifat kabul edilebilecek sözleri çıkarmam dışında, ciddi bir müdahale söz konusu olmamıştır.

Ancak, altını çizmek istediğim konu; arkadaşımızın duyarlılığı ve olup / bitenlerin onu ve onun gibi düşünenleri nasıl etkilediğidir.

Atatürk İlke ve Devrimleri'ne inanmış ve Cumhuriyet'in Temel Değerleri'ne özde bağlı olan Atatürkçü Düşünceye sahip vatandaşlarımızdaki bu Atatürk Milliyetçiliği duygusunun ilelebet sönmeyeceğine olan inancımı bir kez daha yinelemek istiyorum.

Önemli bir sorunumuz varsa; o da, böyle düşünen arkadaşlarımızın, gerektiğinde bir araya gelemiyor olmasıdır…

Bu kardeşimizin düşünceleriyle sizleri baş başa bırakıyorum. Dileğim; sizin de bunu dostlarınıza iletmenizdir…

Teşekkür ederim.

CENGİZ ÖNAL

**********************

Kimden: Muhsin BAŞARAN

               muhsinbasaran@gmail.com

Kime    : Cengiz  ÖNAL

              onalcengiz@gmail.com

Tarih    : 5 Kasım 2008 / 12.06

Konu   :  'Ne Mutlu TÜRKÜM diyene'  

 

Sn. Cengiz ÖNAL ,

Önce size çok büyük saygı ve selamlarımı iletmek isterim.

Sizi bugün tanıdım, ama sanki hep tanıyormuş gibi bir his doğdu içimde çünkü düşüncelerimiz hemfikir.

Yazdıklarınızı okudukça, yazmak ve söylemek istediklerimi yazılarınızın çoğunda okuyabiliyor ve bulabiliyorum.

Belki çok şeyler var yazmak ve söylemek istediğimiz ama maalesef bunları okumak, anlamak ve duymak istemeyen çok insan da

var bu Cennet Ülkemizde. Fakat ben bu insanları hiç bir zaman suçlu görmüyorum çünkü bu insanlarımız sizinde yazılarınızda

belirttiğiniz gibi dinimiz adına, din istismarlığı yapılarak kandırılmış insanlarımızdır. Er veya geç bu kandırılmış insanlarımız bunun

farkına varacaklardır , ama maalesef şu anda neredeyse bu CENNET VATANIMIZ'ın insanlarını kutuplaştırdılar.

Tam dış güçlerin istediği oyununa getirdiler bu güzel yurdumuzun insanlarını. Dışarıda ''MEDENİYETLER İTTİFAKI''

görüntüsü , içeride '' MEDENİYETLER ve MESHEPLER ÇATIŞMASI''  havası. İşte BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ nasıl bozmaya başladıkları buradan açıkça görülmektedir.

Sn. Cengiz ÖNAL ,

Bizim Yüce TÜRK MİLLETİMİZ bunların oyunlarına gelmeyecek kadar uyanık ve akıllıdır benim inancıma ve görüşüme göre.

Biz geçmişi ve geleceği ile Büyük Bir MİLLETİZ. Bu düşünceyi bize ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve BU BÖLÜNMEZ VATANIMIZ UĞRUNA HAYATLARINI FEDA EDEN ŞEHİTLERİMİZ aşılamıştır. Dış ve bazı iç güçler bu aşının reçetesini bulmaya ve bozmaya çalışacaklardır, ama bu aşının reçetesini biz yuttuk ve  bizim kanımıza karıştığı için bulmaları ve çözmeleri mümkün değildir ve nesiller boyunca ilelebet asil Türk Kanımız'da dolaşacaktır. Bunu da herkes böyle bilmeli. 

'' YURTTA SULH CİHANDA SULH ''

'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''  

Muhsin BAŞARAN

 Maden Y. Mühendisi

 Kırcaali - 1964  BULGARİSTAN Göçmeni

********************************

(Arkadaşımıza cevap vermiş nezaketi, duyarlılığı  vb konusunda  teşekkür etmiştim…/ C.ÖNAL)

********************************

Sn. Cengiz ÖNAL,

Nazik cevabınız için Size çok teşekkür ederim.

Benim size yazdıklarımı yayınlamanız konusunda hiç bir mahsur olamaz, çünkü hepimiz bu güzel Vatanımızın iyiliği, bütünlüğü, birliği ve beraberliği için uğraşıyoruz. Bizim asıl vazifemiz bir vatandaş olarak Ülkemizi ve yüce Milletimizi gelecek tehlikelerden ve meydana gelebilecek kötü durumlardan önceden tedbir aldırmak ve korumak.

Bir sağlıklı vücut , iç mikroplarla savaşmaz ise; dış mikroplara karşı çok daha dirençli kalır ve kolay kolay hasta olmaz. Bunun tersi olursa yani iç mikroplarla boğuşan hastalıklı bir vücut bir de buna dış mikroplar sürekli destek verirse , böyle bir vücut ne kadar dayanabilir. Kısacası sonu hüsranla biter.

İşte benim şu anda gördüğüm bu Cennet ÜLKEMİN manzarası bu. İç ve dış mikroplar sarmış her tarafımızı ve bizde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Evet görünüşte herkes birlik ve beraberlik diyor ama yapılan icraatları gördüğümüzde insan kendine şunu sormadan edemiyor:

Bunlar mı bizi yönetenler, biz Yüce Türk Ulusu olarak bunlara mı laikiz?

Her yerde kavga, içeride kavga, sokakta kavga, Yüce Meclisimizde kavga, kimse kimseyi dinlemiyor, herkes konuşuyor, hatta birbirlerine çok ciddi saygısızca davranışlarda bulunuyorlar ve  ben bu insanları bizim halkımıza ve geleceğimizin gençlerine çok kötü örnek oldukları için kınıyorum. Ayrıca Ülkemizi de canlı yayınlarda tüm dünyada  bizi seyreden Türklere ve yabancı milletlere  bile bizleri sözde temsil eden insanlar nasıl rezil ettiklerini görüyoruz . Biz öyle temsilciler istemiyoruz. Onlar Bizim Yüce Türk halkımızın aynası olamaz. Bizi yanlış yansıtıyorlar . Yanlış yansıtıyorlar çünkü aldıkları ışık kaynağı zayıf, kırılgan , geçici ve sahte. 

Saygılarımla,

Muhsin BAŞARAN


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.