T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) BM, İSRAİL'İN EMRİNDE

BM, İsrail'in emrinde

 

Siyonist İsrail, tüm çağrılara rağmen Filistin'e gıda ve yakıt geçişine izin vermezken, bir darbe de BM'den geldi. BM, Gazzelilere gıda yardımını "İsrail izin vermiyor" bahanesi ile durdurdu.

Siyonist İsrail'in saldırganlığı, ABD, İsrail ve diğer ülkelerin 'sahte' barış süreci ve 1.5 yıldır Filistin halkına reva görülen insanlık dışı ambargo sürerken BM de zulme ortak oldu. Siyonist İsrail, tüm çağrılara rağmen Filistin'e gıda ve yakıt geçişine izin vermezken, bir darbe de BM'den geldi. BM, Gazzelilere gıda yardımını "İsrail izin vermiyor" diye durdurdu.

KATLİAMA ORTAK OLUYOR

Birleşmiş Milletler Filistinliler Yardım Ajansı UNRWA tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in yardım yollarını kapattığı ve bu yüzden 750 bin mültecinin artık yardım alamayacağı duyuruldu. Geçen yıl tüm dünyanın haksız bir şekilde Hamas'a karşı başlattığı ambargo ile karşı karşıya kalan Filistin, açlık, ilaçsızlık ve gayri insani şartlarla başa çıkmaya çalışırken, BM'nin de yardım edemeyeceğini açıklaması trajediyi iyice büyüttü. Bugüne kadar İsrail'i kınamakla yetinen BM'li yetkililerin ise 'yardım edemiyoruz' demesi 'katliamlara ortak oluyor' değerlendirmesini beraberinde getirdi.

Kudüs-Der Yönetim Kurulu Üyesi İnsan hakları aktivisti Üzeyir İğit ise, Vakit'e yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler değil, olsa olsa 'İnsanlığı Bitmiş Milletler' topluluğunu kınıyorum. Ortadoğu'da katliamlar sürerken, Siyonizmin işgali sürerken, açlık ve sefalet kol gezerken BM'nin 'Yardım yapamıyoruz' demesi işbirliğinin ispatıdır. Siyonizmin elinde oyuncak olan BM'yi kınıyoruz" dedi.

"BM İSRAİL'İN HİZMETİNDE"

BM'nin kuruluş amacından İsrail'in çıkarları için saptığını vurgulayan İğit, "BM Anlaşması'na göre, BM'nin amacı; uluslararası barış ve güvenliği korumak, bu amaçla barışın uğrayacağı tehditleri önlemek ve boşa çıkarmak. Ancak Siyonizmin çıkarları söz konusu olunca, işgale göz yummak, masum çocukların katledilişini izlemek, açlıktan ölen insanlara aldırmamak ve sadece yakınmak BM'nin klasik tavrı haline gelmiştir. Kendi amaç ve ilkelerine uymayan bir örgüt, kendi sonunu hazırlamış demektir" diye konuştu.

İSRAİL, KADIN VE ÇOCUKLARI VURUYOR

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım; Filistin'e uygulanan ambargo konusunda şunları söylüyor: "Gazze Şeridi'nde İsrail'in uyguladığı ambargo, bölgede son 40 yılın en büyük insani felaketine yol açmış durumda. Gıda sıkıntısı, ihtiyaçlara cevap veremeyen sağlık hizmetleri, yetersiz su ve kanalizasyon sistemleri, Hamas'ın denetimindeki Gazze'de yaşayan 1,5 milyon Filistinlinin karşılaştığı günlük sorunlardan. İsrail'in uyguladığı yakıt ve elektrik kısıtlamaları yüzünden başta hastanelerde 12 saate kadar süren elektrik kesintileri olduğunu biliyoruz ve Gazze dışında acil müdahale gerektiren hastaların çok azına çıkış izni veriliyor. İsrail'in bölgeye yönelik saldırılarını artırmasıyla durum daha da kötüleşiyor. İsrail önceden olduğu gibi çeşitli bahanelerle evleri, kadınları, çocukları vuruyor. Ekonomik faaliyetler neredeyse durmuş durumda. Bölgedeki ithalat ve ihracat, abluka sonrası imkânsız hale geldiği için ticari işletmelerin, fabrikaların, atölyelerin ve üretim yapan yerlerin yarıdan fazlası kapanmış durumda."

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.