T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) ÇETKODER DOGALGAZ ZAMMINI VE VERGİYE GELECEK ZAMLARI SÜPÜRGELİ EYLEMLE PROTESTO ETTİ

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Üyeleri Genel Merkezleri önünde Doğalgaza gelen zam ile önümüzdeki yıl artacak olan vergi ve harçlar için süpürgeli bir eylem yaptılar.

"Vatandaşı sildiniz süpürdünüz"

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Üyeleri Genel Merkezleri önünde Genel Başkanları Mustafa Göktaş'ın öncülügünde, yardımcıları inş. Müh. Semra Yastı, İnş. Müh. Mustafa Kale, Ekonomist Melük Ünal, Hüseyin Eser, Recep Tokdil, Süleyman Evgin, İsmail Koçak, Atiye Aslantosun'unda hazır bulunduğu, Köylü vatandaşları ile halkın her kesiminden birer temsilcinin de katıldığı ilginç bir eylem daha yaptılar. Doğalgaza gelen yüzde 22 zam ile önümüzdeki yıl artacağı söylenen vergi ve harçları protesto eden ÇETKODER liler 'yeter artık' dediler.

YETER ARTIK BU İNSAFSIZLIĞA SON VERİN

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş üyeleri ile beraber gerçekleştirdiği eylemde; "Böyle acımasızlık dünyanın neresinde var? Millet geçem derdinde. Açlık ve yoklukla inim inim inlerken siz gelin doğalgaza yüzde 22 zamma seyirci kalın. Olacak iş değil. Bugün açıklanıyor. Ekonominin uzmanları söylüyor. Yazıyor. Önümüzdeki yıl vergi ve harçlarda da korkunç bir boyut kazanacak bu zamlar. Daha şimdiden motorlu aracı olanlara korkunç boyutta vergi artışı geldi. Emlak vergisi yüzde 6 oranında arttı. Çöp vergisi, çevre temizlik vergisi arttı. Ve konutlarda tüketilen suyun, her metreküpü için Büyükşehirlerde 18 Yeni Kuruş olarak alınan Çevre Temizlik Vergisi, 2009 yılında 20 Yeni Kuruş olarak uygulanacak ve su bedeli ile birlikte tahsil edilecek. Diğer yerlerde 15 Yeni Kuruş olan da 17 Yeni Kuruş olarak uygulanacak. İşyerlerine ve diğer binalara ait 7 grup ve 5 derece olarak belirlenen ve en düşüğü 12 YTL, en yükseği de 1.400 YTL olan Çevre Temizlik Vergisi de 2009'da yüzde 12 oranında artacak. Bu ülkede her şey güllük gülistanlıkdı da bu zamlar niye" dedi.

YENİ YAPTIRIMLAR GELİYOR

Göktaş, yeni düzenlemeler ile Maliye'nin bir dizi vergi ve harç daha getirdiğini ve yaptırım ile uygulamalarda cezaların arttırıldığını belirterek,  özel usulsüzlük cezası adı altında çok sayıda yeni uygulama getirildiğini kaydederek, "kendilerini garantiye almak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, ama vatandaşın rahatı ve huzuru için kılını kıpırdatan yok" dedi.

PASAPORT VE EHLİYET HARÇLARIDA ARTTI CEZALARDA

Göktaş daha sonra "2009 yılı pasaport harçları da yüzde 12 oranında artırılıyor.
2009 yılında uygulanacak dava, ehliyet, diploma, işyeri açma ve özel okul ve dershanelerden (her yıl), noter harçları yüzde 12 oranında artıyor. Fiş kesmeyene, Fatura vermeyene de, almayanada ayrıca irsaliye için çok ağır cezalar getirildi. Mirasçı vatandaşlarda yandılar.  Ölüm halinde, mirasçıların vergi durumu da değişti. Oldukça arttı. Bu vatandaş nasıl geçiniyor, ne yiyor, ne içiyor diyen yok. Vur abalıya düşüncesi ile ha bire vergi, ha bire zam veriyorlar" dedi.

ELEKTİRİK DE ZAMLANACAKTIR

Göktaş " Geçtiğimiz günler elektiriğe zam geldi. Ama bu doğalgaz zamlarından sonra ister istemez elektirik başta olmak üzere hayatımızın her alanında insafsız zamlar yeniden baş gösterecektir. İşçinin, memurun, emeklinin aldığı bellidir. Esnafın durumu bellidir. İş adamı ve sanayicinin durumu bellidir. Bu kadar vergi ve artan zamlardan sonra vatandaş adeta yaşam denen kareden silinip süpürülmüştür. Her biri birer tüketici olan Vatandaşın dayanacak gücü ve tahammülü kalmamışır. Tüketiciye bu kadar eziyet etmenin bir anlamı yoktur. Bir an evvel bu insafsız zamlar geri çekilmelidir" dedi.

GEÇİM DERDİ BİZİ GERDİ

ÇETKODER'liler ellerine aldıkları dövizler ile 'Geçim derdi bizi gerdi' dediler. Gurup ellerine aldığı süpürgeler ile sokağı süpürerek, her biri birer tüketici olan vatandaşı işte böyle silip süpürdünüz dediler. Açıklamanın ardından gurup olaysız dağıldı.

 

 

ÇETKODER GEN. BŞKN. GSM. 05322822991

CETKODER YAZIŞMA: cetkoder@gmail.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.