T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) ÇETKODER ÇEVRE VE TÜKETİCİ ÖDÜLLERİNİ DAĞITIYOR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Dernegi (ÇETKODER) Geleneksel olarak yaptığı ve ilkini verdiği birinci "çevre ve tüketici" ödülleri sahiplerini buldu.

 

"Daha iyi bir çevre ve yaşam tüm insanların hakkı"

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Dernegi (ÇETKODER) Geleneksel olarak yaptığı ve ilkini verdiği birinci "çevre ve tüketici" ödülleri sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Bildiğiniz üzere Geçen yıl bir duyuru yaparak ödüllendirmede bulunacaklarını belirten ÇETKODER genel merkezi yetkilileri şöyle seslenmişlerdi.

 

DAHA  ÖNCE YAPILAN DUYURU

 

 "ÇETKODER , "ÇEVRE VE TÜKETİCİ" ÖDÜLLERİNİ DAĞITACAK ! Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş 2007 yılı "Çevre ve Tüketici" ödüllerini dağıtacak. Bununla ilgili olarak Göktaş "Her yıl geleneksel hale getireceğimiz bir uygulamaya başlıyoruz. Vatandaşlarda çevre bilincinin oluşması, duyarlı çevre duyarlı insan çalışmalarımızın içinde ayrıca sağlıklı tüketici bilincinin gelişmesi çalışmalarımızın içinde; Doğaya, çevreye, insan ve hayvan hayatına katkısı, emeği, çabası, çalışması olanlara, yine Sağlıklı tüketici bilincinin gelişmesi ve tüketicilerin hak ve hukuklarının aranması, tüketiciye saygılı mal ve üretim yapanlar, hijyene uyanlar, dürüst satıcılar, tüketici ve rekabetin korunması ile ilgili çalışma yapanlar, tüketici hakları için gayret sarf edenler, çalışması, faaliyeti, yazısı, kitabı, film, belgesel, eseri, radyo tv programı, panel, seminer, araştırma çalışması, olanlara değişik alanlarda, takdir edici, teşekkür edici, özendirici, kalıcı ödülleri verilecektir. Bu nedenle; Sivil Toplum Kuruluşları, Demokratik Kitle kuruluşları, Özel kurum ve kuruluşlar, girişimcili kuruluşlar, resmi kurum ve kuruluşlar, vatandaş, mesleki oda başkanlıkları ve mensupları, Devletin her kademesindeki memur, idareciler, Gazeteciler Köşe yazarları, Gazete sahipleri, Siyasi parti ayrımı yapmaksızın mensupları, belediye başkan ve meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri gibi herkesin ve her kesimin katılım yapacağı şahıs, yada kurum, kuruluş, tüzel kişi olarak ödüllendirme yapılacaktır. Ödüller, 01.01.2006- 30.09.2007 tarihleri arasında yaptığı icraat, iş, eser, hizmetleri nedeniyle verilecektir. Bu nedenle, ödüllendirmeye katılmak isteyen herkes ve her kurum çalışması, eseri, bu hususlardaki iş ve icraatı ile  ÇETKODER'e ulaşmalıdır. Başvurular posta ile yapılacaktır. Katılım yapmak isteyenler Kendilerini tanıtan  bilgileri, adres ve telefonları içeren eserlerini, çalışmalarını iki suret ve mümkün ise CD ortamına alarak göndersinler" denmişti.

 

YURT GENELİ 6 BİN BAŞVURU

 

Bu açıklamadan ve bildiriden sonra Derneğe yurt geneli  6 bin başvuru oldu. Bu başvuruları değerlendirmeye alan Dernek Genel Merkezi "çevre ve tüketici" ödüllerini bu başvuru içinden hak kazananlara dağıtmaya başladı. Bu arada Bu başvurulardan 653 kişiye ödülü önümüzdeki günler posta ve kurye ile ulaştırılacak.

 

AA, İHA, DHA, ANKA'YA KURUMSAL ÖZEL ÖDÜL

 

Öte yandan Dernek yetkilileri, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajans, ANKA ve Dogan Haber Ajansı'na ise;  "01.01.2006 - 30.09.2007 tarihleri arasında yaptığınız; Vatandaşlarda çevre bilincinin oluşması, duyarlı çevre duyarlı insan, ayrıca sağlıklı Tüketici bilincinin gelişmesi çalışmalarımızın içinde;  Doğaya, çevreye, insan ve hayvan hayatına katkınız, emeğiniz, çabalarınız, sağlıklı Tüketici bilincinin gelişmesi ve tüketicilerin hak ve hukuklarının aranması, tüketiciye saygılı mal ve üretim yapanlara gösterilen saygı, hijyene olan düşkünlüğünüz, dürüst satıcılar, tüketici ve rekabetin korunması ile ilgili çalışma yapılması için çabalarınız, tüketici hakları için gayret sarf edişiniz, çalışmalarınız dolayısıyla: Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanlığınca iş bu belge ile taltif edildiniz. Çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarız" şeklinde, içeriği çok anlamlı ve  özel olarak hazırlanmış birer Takdirname verdiler. Anadolu Ajans, İHA, DHA'nın kurumsal ödülleri, Mersin'de bir dizi etkinlik yapılırken Mersin Büro şeflerine bir tören ile teslim edildi. ANKA ajansın ödülü Ankara' da teslim edileceği öğrenildi. Yine bu arada Dernek, AA, DHA, İHA Mersin büro şeflerine ise aynı bağlamda ayrıca birer takdirname daha verdi.

 

TAKTDİRNAME İLE ÖDÜLLENDİRİLEN DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR,  AKADEMİSYENLER

 

Adana Barosu, Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi, İzmir Yarımada Çevre Platformu sözcüsü Ümit Bora, EGEÇEP, İstanbul AKUT, İmece evi, Tarih vakfı, Tema, Çekül vakfı, Dogal Hayatı Koruma Derneği, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Ertuğrul Barka, Tahir Öngür,  Av. Arif Ali Cangı, Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Prof. Dr. Orhan Kural, Prof. Dr. Turhan Uslu, Prof. Dr. Şahin Filiz, Prof. Dr. Mikdat Kadıoglu, Prof. Dr. Yavuz Odabaşı, Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar, Prof. Dr. İlyas Yılmazer, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Doç. Dr. Sefa Saygılı, Veteriner hekim Yekta Ünsal, Av. Ali Çalışkan, Araştırmacı M.Şehabettin Kalfa, İstanbul Tabip Odası, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Şehir Plancılar odası, İzmir elektirik Mühendisleri Odası,Prof. Dr. Zafer Ayvaz,

 

TAKDİRNAME İLE ÖDÜLLENDİRİLEN SANATÇI, EDEBİYAT YAZARI VE YÖNETMENLER

 

Sinema Sanatçısı Ediz Hun, Türkan Şoray, Filiz Akın, Sinan Çetin, Cüneyt Arkın, Perihan Savaş, Ebru Gündeş, Beyazıt Öztürk, Cem Yılmaz, Şener Şen, Erdal Özyagcılar, Gazanfer Özcan, Tayfun Talipoglu, Tekin Akmansoy, Münir Özkul, Yaşar Kemal, Sezen Aksu, Hülya Koçyiğit, Yılmaz Erdoğan, Yasemin Yalçın, Fatma Girik, Fikret Hakan, Kemal Sunal (rahmetli), Tuluğ Çizgen.

 

GAZETECİ VE MEDYA KURULUŞLARI

 

Gazeteciler ; Vakit Engin Kaşdaş, Bugün Celal Toprak,  Bugün Mehmet Canıtatlı, Tercüman Hakkı Kurban,  Tercüman Şenol Gezer, Takvim Faruk Erdem, Tarsus Selahattin Özbozkurt, Sonsayfa Baki Özışık, Silifke Zeki Kekeçoglu, ANKA Lütfi Kaplan, Oğuzhan Şahin, internethaber Hadi Özışık, Vatan Necati Dogru, Hürriyet Yalçın Bayer, Akşam Burhan Ayeri, Şakir Süter (rahmetli), Hürriyet Bekir Coşkun, Haber 7 Ünal Tanık, Prof. Dr. Osman Özsoy, Hürhaber.com, Zaman Ekrem Dumanlı, Yeni şafak ibrahim Kahveci, Radikal İsmet Berkan, Murat Yetkin, DHA Ayşe Türkmez, AA Muhammet Kaçar, DHA Turan Gültekin, AA Zafer Akpınar, DHA Coşkun Yaman, DHA Hasan Bayrak, DHA Arif Arslan, DHA Yaşar Anter, AA Zuhal Uzunderi, Radikal Gazetesi, Evrensel Özer Akdemir, Antakya Hüseyin Zorkun, Türkiye Gazetesi Behçet Fakihoglu, Hürriyet Şükrü Kızılot, Hürriyet Erkan Çelebi, Vatan Güngör Mengi,  Milliyet Abbas Güçlü, Milliyet Meral Tamer, Milliyet Güngör Uras, Sabah Mehmet Barlas, Sabah Hıncal Uluç, Sabah Esra Tüzün, Sabah Aydın Şentürk, Takvim Savaş Ay, Takvim Hakkı Yalçın, Akşam Ayşe Mehveş Evin, Akşam Mustafa Dolu, Akşam İsmail Küçükkaya, Tercüman Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Tercüman Sırrı Yüksel Cebeci, Güneş Rıza Zelyut, Güneş Murat Büyükçelebi, Güneş  Kahraman Yılmazcan, Radyo ülkü, Radyo Metropol, Kent Radya, Kanal 2000 TV, Sun Tv, İstikbal Gazetesi, Haberci Gazetesi, Hakimiyet Gazetesi, Özgür Haber, Mersin Ekonomi, İmece Gazetesi, Yeni Gazete, Zaman Ümit Pıtır, Güney Gazetesi Nuran Tunç, Nafi Çelik, Yeni Adana Gazetesi, Hürriyet Sinan Tanyıldız, Sabah ersin Ramoglu, Anayurt Gazetesi, İzmir Yenigün Gazetesi, Telgraf gazetesi, Yeni Asır, Habervitrini.com, Best FM, Haber mix, Meclis haber dergisi, Haber34, Turkish Daily News, Birgün Gazetesi, Sesonline Yalçın Ergündogan, Güneş Rıza Zelyut, Gazeteci Aslan Değirmenci, izmir anadolu Ajansı Halil Hüner, Birgün Ümit Beyaz, Cumhuriyet Gazetesi, Açık radyo, Radyo ODTÜ, Dost Tv, Ege Tv, Samanyolu TV, Skyturk TV, NTV istanbul, Ankara Kanal B Tv, TGRT haber, Zaman Gürhan Savgı, Zaman Salih Hamurcu, Aksiyon Dergisi, Aktüel Dergisi Ekin Karaca, Bianet,

 

KONU İLE İLGİLİ ÇETKODER GENEL BAŞKANI AÇIKLAMASI

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş "2007 yılına ait Çevre ve Tüketici ödüllerimizi böylelikle dağıtmış oluyoruz. Daha iyi bir çevre ve yaşam tüm insanların hakkı. Bu nedenle öncelikle Çevreye, doğaya, ekolojik dengeye ayrıca Tüketiciye ve Tüketici haklarına gösterilen saygı ve çalışmalar nedeniyle kurumumuz 2007 yılı için değerlendirmelerini yaptı. Tüm herkese hayırlı uğurlu olsun. 2008 yılı değerlendirmele için ise önümüzdeki ay duyuru yapılacaktır" dedi.

 

ÇETKODER MENSUPLARI ÖDÜLLERİNİ GENEL BAŞKANIN ELİNDEN ALDILAR

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) genel merkezinde düzenlenen bir sade tören ile ÇETKODER'e emeği geçen ve çalışmalara aktif olarak katılanlara  ise ödüllerini Genel Başkan Mustafa, Genel Başkan Yardımcısı inş. Müh. Semra Yastı, Genel Başkan yardımcısı inş. Müh Mustafa Kale, Onur Kurulu Başkanı Atiye Aslantosun, ekonomi işler başkanı Işıl Yastı, Genel Sayman M. Akif Taşdemir verdiler.

 

 

ÇETKODER GENEL BAŞKANI GSM. 05322822991

ÇETKODER yazışma için : cetkoder@gmail.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.