T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Yan: (anadoluhaber) Fw: {Arena-siyaset} (oybirligi) ISPARTA VALİSİNİ KINAMA

sy ..  sili  paralar  vardır  kendi zamanlarında  geçerli  olur. ama  vakti gelincede   tedavülden kaldırılır,  artık  böyle paralara  kalp  para  denir,   o paraların  bir kısmıda  belli  bir zaman  sonra   tedavülden  kaldırılır,  ve  hepten tarihin  çöplüyündeki  yerini alır ..   fikirler   adamlar,     idoolejiler  kalıntılar  bunların  hepsinin akibeti  aynıdır,  tarihe  bir  bakın, yer yüzünde  nice      güçlü kavimlerin  yerinde  şimdi  sadece  rüzgarlar  esiyor,    yıkık dökük  enkazları   kalmış.  hatt  kimilerinin enkazları  bile  yerin  dibine  geçirilmiş,    ve sadece  tarih bilgileri  kalmış   kitaplarda ,     sizin  avundklarınızında  bir gün  aynı akibete  uğrayacağından  hiç  şüpheniz  olmasın,    bunu  kabullenmemek gibi  keçi inatçılığı    bizce  tarihi ve ALLAHCC nın takdirini  kabul etmemek ve asi olmak anlamına gelirki  biz buna iltifat  etmeyiz. inş.  sizin  savunduğunuz   gibi  her tarafı  lime lime  bir anlayışı  , mutlaka  birgün   birileri  tedavülden kaldıracaktır,   her  şeyin  bir vakti saati vardır  ,o vakit gelince  ALLAH cc. dilediyini yapar,  nice sultanların  nice  firavunların  artlarında  kalan  menkbelerden başka  ne  olmuşki. ?   kıyamete  kadar adı anılan din düşmanı  ebu  cehilin  evinin  kacaman  bir tuvalet  yapıldığını    milyonlarca  kişi  görmüştür,  ibret almak  lazım  , iyi  yapmış olanları  ağzı  dualı  kimseler  kıyamete  kadar  rahmetle  yad  ederler
   ALLAH cc nin  ve onun  dininin  düşmanlarınıda    lanetle anarlar, ve  hayat  kainatın sahibinin  dilediyi zamana kadar  devam eder,   veher şey onun  dediyi  gibi  olur. bunu kabullenemiyenler, tıpkı  hayvanların biri birini  yemeye çalıştığı  gibi  ölçü  kural  tanımadan   biribirilerinin  kanını  akıtır    gider,  elbette sonuçta , hesab  görücü olan , hesabı görecektir,    o  ğün iyiyle  kötü  ayrılır  ve  herkes  müstehak olduğuna  kavuşur, .   bu  inancımızdan dolayıdırki  ALLAH a ,cc. iman edenler   idooloji  tuzağına  düşmezler,  işte  gerçek  akıl sahiplari  böyle  olanlardır, akibeti  toprak olacak olanların ihdas  ettikleri  ve  kendilerinin iç dünyalarını  yansıtan  fikir  ve tavırlarının  zebunu  ve maskarası  olanlar  elbetteki  cehennemin yakıtı olacaklardır, o  ne  kötü  mekandır, ALLAH.cc. kendisine  dosdoğru  kul olanlarıda bilir,  sapkın  yolların veya   o  yolları ihdas edenlerin  kulu  olanlarıda   pek ala  bilir,   dünya hayatı  bir  oyuncak  ve  oyalanma ve birazda  mal ,evlar   vs.  ile  avunma ,ve  övünme yeridir.  tabi gafiller  için.   ya rabbi sen  bizleri  gafillerden olmaktan  muhafaza buyur,   ve  sadece  sana  kul  olmayı ve  böylece  ömrümüzü tamamlamayı  bize  lutfeyle   amiiin.   s.a.v.r.
--- 03/11/08 Pzt tarihinde sili giraud <siligiraud@yahoo.com> şöyle yazıyor:
Kimden: sili giraud <siligiraud@yahoo.com>
Konu: (anadoluhaber) Fw: {Arena-siyaset} (oybirligi) ISPARTA VALİSİNİ KINAMA
Kime: "Kuvayi Milliye" <Kuvayi_Milliye_Cephesi@yahoogroups.com>
Tarihi: 3 Kasım 2008 Pazartesi, 13:17



 Sili



KAMUOYUNA;
 
ISPARTA VALİSİ ŞEMSETTİN UZUN'U KINIYOR, ISPARTA ŞUBEMİZİN HAKSIZ UYGULAMAYA KARŞI YÜRTÜĞÜ HUKUKSAL SÜREÇTE YANINDA OLDUĞUMUZU DOST VE DÜŞMAN HERKESİN BİLGİSİNE SUNUYORUM. BU İKİ YÜZLÜ TUTUMUN HESABINI SORACAĞIZ.
 
kAMUOYUNUN BİLGİSİNE SAYGIYLA ARZ OLUNUR.
 

Sayı:2008/80

Kod: 32–116488

Konu: "Isparta Valisi Şemsettin UZUN hakkında Suç Duyurusu"         30.10.2008                                                  

                                 İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA

ANKARA


YAKINAN
: Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi Adına:
 Mahmut ÖZYÜREK
ADD Isparta Şube Başkanı


SUÇ İŞLEYEN ŞÜPHELİ: Şemsettin
UZUN -  Isparta Valisi


SUÇ :Görevi Kötüye
Kullanma Kişi özgürlüklerini kısıtlama


SUÇ TARİHİ : 29.10.2008


KONU: Cumhuriyetimizin
85. yılı Kutlama Programında Belirtildiği halde Kamu Yararına Çalışan Dernekler arasında sayılan Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi üyelerini Geçit Töreni kortejinden çıkartmak

AÇIKLAMALAR:

1-) Isparta Valisi Şemsettin UZUN imzası ile yayınlanan "Cumhuriyetimizin 85. Yılı Kutlama Programı"nda (GEÇİT TÖRENİ) başlığı altında, "Törene katılacak askeri birlikler, malul gaziler, izciler, ilköğretim okulları, lise ve dengi okulların temsilci öğrenci grupları, kamu kuruluşları ve kamu yararına çalışan dernekler en geç Saat 09.00da tören alanındaki yerlerini almış olacaklardır." denilmektedir.

2-) Atatürkçü Düşünce Derneği "Bakanlar Kurulunun 28.03.1993 günlü 93/4239 sayılı kararı" ile "Kamu Yararına Çalışan Dernekler" arasına alınmıştır. Bu nedenle Cumhuriyetimizin 85. Yılı Kutlamaları GEÇİT TÖRENİ'NE, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri Bayraklar, Atatürk Posterleri ve Dernek Pankartı ile yaklaşık 60 kişilik bir gurupla, geçtiğimiz yıl olduğu gibi belirtilen saatte yerini almıştır.

3-) Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanların bayramım kutlamalarının ardından, Isparta Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü, yanında kalabalık bir sivil emniyet görevlisi ile gelerek "Valimizin emri var. Geçit Töreni Kortejinden çıkacaksınız, ben emri size tebliğ ediyorum, Geçit için ısrarınız halinde gerekli engelleme tarafımızdan yapılacaktır" diyerek müdahalede bulunmuştur. Bunun üzerine kutlamalara gölge düşmemesi adına üyelerimizle birlikte kortejden çıktık.

4-) Her kamu görevlisi kendi görevi ile ilgili mevzuatı bilmek ve uygulamakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi devlet işleyişine egemen olması gereken disiplini ve güveni yok eder. Zamanla devlet hayatında hukuki, iktisadi ve sosyal çöküntü meydana gelir.

5-) Isparta Valisi Şemsettin UZUN; Atatürkçü Düşünce Derneğine karşı "kasıtla" hareket etmiştir. Kanunsuz emir vererek, Tören katılımcıları ve halkın önünde "Atatürkçü Düşünce Derneğini aşağılamış, Derneğimize karşı halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir." TCK 2 16—1—2 maddelerinde sayılan : "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine km ve düşmanlığa alenen tahrik" (2) "Halkın bir kesimini. Sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlemiştir.

6-) Isparta Valisi Şemsettin UZUN; Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin Geçit Törenine katılmalarını engelleyerek, temel hak ve hürriyetlerini kullanmalarını engellemiş Anayasamızın 13. maddesine aykırı davranmıştır.

7-) 2008-Cumhuriyet Bayramı Geçit Törenlerine Katılan  "Meslek Odaları, Özel kurum ve Kuruluşlar" ın, geçit törenine katılmak için önceden başvuruda bulunmadıkları, buna rağmen geçit törenine katıldıkları bilgi ve duyumlarımız vardır. Yöneticilerin Ulusal gün kutlamalarında halkın yığınsal katılımını teşvik etmeleri teamüldendir.  Ancak Geçit Törenine katılmak için gelen ADD üyelerini engellemesi  "kasıt" amacını taşımaktadır. Kaldı ki tüm yurtta yapılan kutlamalara şubelerimiz katılmışlardır.  Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Uygulamada birlik esastır. Bir ilde yasal olan eylemin diğer ilde yasal sayılmaması hukuksuzluk örneğidir.
8-) Isparta Valisinin "geçit törenine katılmamızı engellemesi" hukuki değil siyasi bir işlem ve
eylemdir.

HUKUKİ NEDENLER:

TCK: MADDE 216, MADDE 217. - MADDE 257.- TÜRKİYE CUMHURİYETİ
ANAYASASININ 12 ve 13. maddeleri

HUKUKİ DELİLLER: Ekli "Kutlama Programı" 3. Sh.

SONUÇ VE İSTEM:

Yukarda açıklanan nedenlerle, Şüpheli Isparta Valisi Şemsettin UZUN, görevini kötüye kullanarak Atatürkçü Düşünce Derneği yönetici ve üyelerinin Cumhuriyetimizin 85. yılı Kutlamalarına katılımını engellemiş, Derneğimize karşı kin ve düşmanlık duyulmasını, derneğimizin ve üyelerinin alenen aşağılanmasını, derneğimiz ve üyelerinin temel hak ve hürriyetlerini kullanmalarını engelleyerek suç işlemiştir.
1-)
Gerekli soruşturmanın yapılarak, adı geçenin  "idari olarak cezalandırılmasına"

2-) Konu ile ilgili olarak Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığımız "suç duyurusu"(30.10.2008 tarih ve 2008/79 sayılı başvurumuz) ile ilgili olarak savcılığın talebi olursa "adli soruşturma izninin" verilmesini ve gereğini arz ederim.               30.10.2008

 YÖNETİM KURULU ADINA:Mahmut ÖZYÜREK - ADD. Isparta Şube Başkanı

 

erol sarıal


Tamamıyla yeni Windows Live Messenger ailesine katıl Buraya tıkla!



Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.