T a r a f s ı z D e ğ i l i z

BU AİLE TOPLUCA İŞKENCE GÖRDÜ !

Geçtiğimiz günlerde Taksim'de polis işkencesine maruz kalan ve 7 gün iş göremez raporu alan Mehmet Şah Araş ve ailesi, yaşadıkları saldırıyı travma içinde basın toplantısı yaparak anlattılar. Öte yandan Emniyet, konuyla ilgili bir inceleme başlattı.

"Taksiyle Kurtuluş'taki evimize gidiyorduk. Önümüzde duran bir çöp kamyonunu çekmeleri için polislerden ricacı olduk. Ekip minibüsünden inen polisler bana copla saldırdı. Eşim Aycan Aras ile üniversite öğrencisi oğlum Serhat Aras müdahale etmek isteyince polisler bu kez onlara yöneldi. Bana ve oğluma kelepçe takarak minibüse bindirdiler. Polisler bizi Dolapdere'nin ara sokaklarında dolaştırırken dövdü."

Taksim esnaflarından Mehmet Şah Araş, 30 Ekim günü eşi ve çocuklarıyla birlikte ticari bir taksiyle Kurtuluş'taki evlerine giderken yolu kapayan çöp kamyonunu kenara çekmesi için polis ekibine ricada bulununca başına bunlar geldi. İHD Şube binasında yapılan basın toplantısında Araş'ın anlatımları sonucunda polis saldırısının şu şekilde yaşandığı öğrenildi:

Polis vurdu, Savcı korudu

"Baba Araş, yolu kapayan çöp kamyonunu kenara çekmesi için polis ekibine ricada bulundu. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Polis, 'Sen kimisin? Bana görevimi mi öğretiyorsun' dedi, copla defalarca Araş'a vurmaya başladı. Oğulları ve eşi de arabadan indi, ama nafile. Bu defa Beyoğlu Karakolu'na bağlı diğer bir ekipte, onlara saldırdı. Sokak ortasında kaba dayak işkencesi burada bitmedi. Baba ve oğlu Serhat, polis arabasına bindirilip götürüldü. Yüzlerce cop darbesiyle kan içinde kalan baba ve oğlu, baygın bir şekilde sokağa bırakıldı. Serhat'ın da kolu kırıldı.

Baba ve oğul, gözlerini Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde açtı. Anne Aycan Araş, soluğu Beyoğlu Karakolu'nda aldı. Oğlunu ve eşini sordu. Polisler, kayıt olmadığını söyledi. Israr eden Aycan Araş, karakol önünde bekleyişini sürdürdü. Ardından polis, 'Bıraktık, eve gidiyorlarmış' dedi. Ancak, eşini telefonla arayan baba Araş, hastanede olduğunu söyledi.

Aile, Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Adli Tıp'a sevk etti. Adli Tıp, aile bireylerinin vücutlarında yüzlerce darp izini, Serhat'ın kolunun kırıldığını, çocukların tam teşekküllü üniversite hastanesinde psikolojik destek almasını gerektiğini bildirdi. Bütün aileye 7 günlük iş göremez raporu verdi. Ancak, Savcılık, bunu kabul etmedi. Raporun güvenilir olmadığı iddiasıyla yeni bir rapor istedi. İstenen yeni raporu veren Taksim İlk Yardım Hastanesi, Adli Tıp'ın bütün raporunu yalanladı. Aile, Savcılığa yeni bir başvuru yaptı, rapora itiraz etti."

"60 yıl geçse unutmayacağım"

Babası ve ağabeyinin yaşadığı işkencenin tanığı ve mağduru 13 yaşındaki Ahmet Araş, toplantıda yaptığı konuşmada, günlerdir uyuyamadığını, okula dahi gitmediğini belirtti, "60 yıl geçse de unutacağımı sanmıyorum. Polisler cezalandırılsın" dedi.

Anne Aycan Araş, polislerin eşine "Ailen burada olmasa seni öldürürüm bir yere atarım" dediğini ve ardından arabaya bindirdiklerini anlattı. Anne Araş, "Bunlar polis değil, cani" dedi.

Emniyet İnceleme Başlattı

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul'da Taksim'de yardım istedikleri polislerden dayak yedikleri gerekçesiyle şikayetçi olan baba ve oğlu için inceleme başlattı. Olayı araştırmak için bir polis başmüfettişi görevlendirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın olayla ilgili dosya açtığını ve iddiaların yerinde incelenmesi için İstanbul'da bir Polis Başmüfettişinin görevlendirildiğini bildirdiler. Müfettişin vereceği ön inceleme raporuna göre adı geçen polisler, soruşturma tamamlanana kadar görevden el çektirilebilecek ve müfettiş raporu yönünde idari işlem yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu'na sevk edilebilecekler.

HAKSÖZ HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.