T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Dinlerarası diyalog, İsrail'i kabul ettirme çabası

Lübnan'daki Hizbullah teşkilatının uluslararası ilişkiler sorumlusu BM ve Arap ülkeleri aracılığıyla yapılan dinlerarası diyalog toplantılarının İsrail'in meşruluğunu kabul ettirmek için bir tuzak olduğunu söyledi.

Hizbullah'ın uluslararası ilişkiler sorumlusu Nevaf el-Musevi Lübnan'da bir toplantıda yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler ile Suudi Arabistan'ın başını çektiği Arap ülkeleri aracılığıyla yapılacak Dinlerarası Diyalog toplantısının iyi niyetli bir girişim olmadığını söyledi.

El-Musevi, yapılacak Dinlerarası Diyalog toplantısına Yahudileri temsilen Şimon Perez'in davet edildiğini, Şimon Perez'in İsrail'i temsil edebileceğini ancak ne Yahudileri temsil etmesinin ne de Yahudilerin Müslümanlarla diyalog kurmasının bu isimle mümkün olamayacağını söyledi.

Musevi şunları söyledi: Şimon Perez gibi isimler yapılacak toplantının amacı, dinlerarası diyalogu değil İsrail'le gizli ve meşru bir iletişim kurmayı amaçlamaktadır."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.