T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) 3 Gazi ve 3 farklı etnik köken… Ancak mesaj aynı.

 

 

Teröre çare İslâm

 

3 Gazi ve 3 farklı etnik köken… Ancak mesaj aynı.

 

Bayramlarını kutlamak için ziyaret ettiğimiz gazilerimiz, Vakit aracılığı ile önemli mesajlar verdiler. Bir araya gelen OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği'nin 3 gazi yöneticisi, "Teröre çözüm İslâm kardeşliğinde" derken, kendi durumlarını örnek gösterdiler.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

 

BİRİ BACAĞINDAN, BİRİ GÖZÜNDEN YARALANMIŞ

OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği'nin Genel Başkanı Müslüm Öztürk, Urfalı. Genel Koordinatörü Coşkun Şenol Ordulu... Yönetim Kurulu Üyesi Celal Satılmış ise, Sivaslı. Üçü de terör mağduru. Öztürk, Tunceli kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada sol bacağından yaralanarak gazi olmuş. Şenol, Uzman Çavuş iken, Doğu görevi sırasında üst üste arkadaşlarının şehit olması ve ağır çatışmalara tanıklık ettiği için ruh sağlığı bozularak, canından çok sevdiği ordusundan ayrılmak zorunda kalmış. Satılmış ise, PKK'lıların hain pususu sonucunda Şırnak'ta gözüne saplanan şarapnel parçası yüzünden sağ gözünü kaybetmiş.

İŞTE ÖRNEK

"Birimiz Urfalı, birimiz Ordulu, birimiz Sivaslıyız. Ortak paydamız ise yüce dinimiz" diyen gaziler, şu önemli mesajı verdiler: "Şehit nurlanmış, Gazi ise onurlandırılmıştır. Biz göreve bugün de hazırız. Ancak terör artık bitsin istiyoruz. Çözüm İslâm kardeşliğindedir. İşte biz de buna en güzel örneğiz. Üçümüzün etnik kökeni birbirinden farklı. Ancak dinimiz bir, kardeşiz biz. Bu kutsal çizgi bizi tek vücut haline getiriyor. Terörün panzehiri aranıyorsa, işte örnek burada. Terörle bu temelde mücadele edilmeli."

BİZ GÖKKUŞAĞI GİBİ BİR ARADA YAŞIYORUZ

Dernek Başkanı Gazi Müslüm Öztürk: "Ben Urfalıyım… Kürdüm… Vatanımı, toprağımı, insanları, bayrağımı ve ezanımı canımdan çok seviyorum. Bu vatan uğruna gazi olduğum için de gurur duyuyorum. Şehit nurlanmış, Gazi ise onurlandırılmıştır. Biz göreve bugün de hazırız. Artık biz, akan kan dursun istiyoruz. Bölgeden gelen yeni şehit ve gazi haberlerine tahammülümüz kalmadı. Kalıcı bir çözüm istiyoruz. Bu çözüme en iyi örnek bir dernek çatısı altında oluşturduğumuz mozaik... Gökkuşağı misali her kimlikten gaziler burada bir aradayız. Birbirimize sıkı sıkı sarılmış, her türlü acımızı, kederimizi ve mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Bizim derdimiz, bu gökkuşağından rahatsız olan yapıların sürekli olarak ülkeyi karıştırmak adına gerçekleştirdikleri provokasyonlar..."

30 YILIN HESABI VERİLMELİ

Müslüm Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu derin yapıların deşifre edilmesini istiyoruz. Terörden nemalanıp sorunu çözümsüz hale getiren kim varsa, cezalandırılsın istiyoruz. Bu ceza esnasında asla konumuna, durumuna ve yetkisine bakılmadan, 30 yılın hesabını versinler istiyoruz. Ağlayan anaların, duvarlara başını vuran babaların, yetim kalan çocukların, dul bırakılan bacılarımızın, gencecik yaşta yüreğine kardeş acısı düşen fidanlarımızın artık yüreğine su serpilsin istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa, devlet ve millet birlikte hareket etmek zorundayız. Her türlü ayrımcılığı elimizin tersi ile itip birbirimize sarılmak zorundayız. Bu bizim dinimizin gereğidir. Bu, yüce kitabımız Kur'an'ın emridir. Şer odaklarının kirli oyunlarına gelmemeliyiz. Hepimiz biriz ve hiçbirimizin diğerinden üstünlüğü yok. Eşitiz ve eşit haklarımızı savunmak zorundayız. Bölge dağlık ve ağır kış şartları yaşanmakta. Bu ortama eğitimsiz bir askerin uyum sağlamasını beklemek büyük hatadır. Terörizmle mücadele edeyim derken verilen kayıpların büyük kısmı bundan kaynaklanmaktadır."

ETLE TIRNAK OLMUŞUZ

Dernek Genel Koordinatörü Coşkun Şenol: "Ben Orduluyum. Tam bir lazım… Laz olmam, olmayana başka gözle bakmamı gerektirmiyor. Bakanları da kınıyorum. Alt kimlik takıntısından da zaten ülke olarak kurtulmamız gerekiyor. Bizi birbirimizden ayıran terördür. Biz burada üç arkadaş, yediğimiz-içtiğimiz ayrı gitmiyor. Kederimizi, derdimizi ve sevinçlerimizi birlikte yaşıyoruz. Et ile tırnak olmuşuz. Bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin çabaları boşa çıkacaktır. Boşa çıkması için de birlikte tek yürek olmalıyız."

BAŞÖRTÜ AYRIMCILIĞI, BENİ ÇOK ÜZÜYOR

Coşkun Şenol, şöyle devam etti: "Ayrımcılık yapmamalıyız. En fazla üzüldüğüm nokta da, canımız kadar sevdiğimiz ordumuzun başörtüsü ayrımcılığı... Eşi örtülü olan askere alınıyor, ancak eşi örtülü subay orduda barınamıyor. Bu çelişki bizleri çok üzüyor. Şehit analarının resmi törenlerde ayrımcılığa tabi tutulduğunu görüyoruz ya, bu, uykularımızı kaçırıyor. Ordumuz bizim canımız. Biz istiyoruz ki; inanca herkesten fazla önem veren komutanlarımız olsun. Bu ayrımlar maalesef en fazla terör örgütlerinin işine geliyor. Terörle mücadele, gücümüzde de etkili oluyor. Biz bayramlarımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamak istiyoruz. Bizim hepimizin ortak değerleri var. Bizi biz eden değerlere sarıldığımızda, terör örgütü yalnız kalır. Bir de Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne yeteri derecede yatırım ve eğitim imkânları götürürsek, yalnızlığa terk edilmiş terör köşeye sıkışır."

HEPİMİZ BİRİZ

Yönetim Kurulu Üyesi Celal Satılmış: "Sivaslıyım ve Aleviyim. Ama önce insan ve Türkiye'den biriyim. Herkes gibi Yüce Allah tarafından yaratılmış bir kulum. Burası bizim evimiz. Burada Türk, Kürt, Laz, Çerkez hep bir aradayız. Zaten toplumun da böyle bir sorunu yok. Sorun, çözümsüzlük peşinde koşan ve milleti birbirine düşman etme çabasında olan 3-5 kişi. Bunları içimizden çıkartıp atmak, terörü batağa itmekten farksızdır."

"BİRBİRİMİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM"

Celal Satılmış, sözlerine şöyle devam etti: "12 Eylül'de sahneye koyulmak istenen kirli oyun, bugünlerde de birileri tarafından canlandırılmak isteniyor. Bir taraftan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizdeki masum halk, asılsız yalanlar ile sokağa çekilmek istenirken, büyük şehirlerde ise küçük gruplar tarafından Aleviler kışkırtılmaya çalışılıyor. Evet bir haksızlık varsa, hep birlikte karşısına dikilelim. Hepimiz bir olup hakkımızı arayalım. Ancak son 6 yıl içinde hükümetin yaptığı açılımları görmezden gelip, yalanlar ile ortalığı karıştırmaya kalkmayalım. Çünkü terörün beslendiği yer, ülkenin içinde meydana getirilen kargaşalardır. Önce birbirimizi dinleyelim, düşüncelerimize saygı duyalım, ötekileştirmeyelim ve aramıza set kurulmasına izin vermeyelim."

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.