T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) AKTÜEL: Ekmeleddin İhsanoğlu UETD Hollanda yöneticileriyle görüştü

AKTÜEL: Ekmeleddin İhsanoğlu UETD Hollanda yöneticileriyle görüştü
HABER

Hollanda -Aktuel
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu bir dizi temaslarda bulunmak ve bazı toplantılara katılmak üzere Hollanda'ya geldi. İlk önce Uluslararası Bilim Tarihi ve Felsefesi Birliği'nin Amsterdam'da yapılan yönetim kurulu toplantısına katılan İhsanoğlu, Hollanda hükümeti üyeleriyle görüşmeden önce bazı sivil toplum örgütleriyle biraraya geldi.
UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Hollanda başkanı Veyis Güngör, genel sekreteri Ahmet Suat Arı ve Genel Koordinatör Mikail Güneş'le NH Krasnapolsky Hotel'de yapılan görüşmede, UETD Hollanda'da yapmış olduğu etkinlikleri İKT Genel Sekreteri Prof. Ekmelettin İhsanoğlu'na anlattı. Siyasi katılım, Avrupa Birliği ve Sivil toplum üzerine etkinliklerini yoğunlaştıklarını belirten UETD Hollanda başkanı Veyis Güngör, lobi ve uluslararası işbirliği etkinliklerinide değindi.
Hollanda'daki yabancı ve özelde müslüman düşmanlığı ve ırkcılık üzerinde yapılan karşılıklı fikir alışverişinden sonra, Ekmelettin İhsanoğlu kendisininde gurbette doğduğunu, yaşadığını belirterek, Türklerin kendi aralarındaki dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Avrupa'da İslam'ın doğru anlatılmasında, Batılılarla diyalog kurulmasında Avrupa Türk toplumunun ve özelde dil bilen, Batı mantığını kavramış ikinci nesle önemli görevler düştüğünü belirtti.
Görüşmede Avrupa'da yabancı düşmanlığı ve müslüman karşıtlığı için hükümetlerin yapması gerekenleri mutlaka yerine getirmesini ve bunu yaparken uluslararası anlaşmalara uygun harekete edilmesini söyleyen İhsanoğlu, sivil toplum örgütlerininde üzerine düşen görevi layıkiyle yapması, lobi etkinliklerinin artırılması, nüfusla birlikte nüfuz'un hissettirilmesi gerektiğini söyledi.
Gönderen: tufan Tarih: (Devamı... |
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.