T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Amerika, Rusya ve Çin, Haydar Baş'ın farkında

Hasan DEMİR
hasandemir54@hotmail.com
Yazı Tarihi: 07/12/2008
 
Amerika, Rusya ve Çin, Haydar Baş'ın farkında
Pek çok gerçeği hemen herkesten önce fark eden Türk basınının usta yazarlarından Arslan Bulut, dün kaleme aldığı "Her vatandaşın cebine para koymak kimin politikasıydı?" başlıklı yazısına şu satırlarla başlıyordu:

"Almanya'da Merkel hükümetinin koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Andrea Nahles, alışveriş yapmak şartıyla yetişkin olan her vatandaşın cebine 500 euro para konulmasını önerdi. Hürriyet'in haberine göre Nahles'in önerisine  koalisyonun en büyük ortağı olan Hıristiyan Birlik Partisi'nden destek gelmedi. Buna rağmen Almanya'da en çok konuşulan konu 'İnsanın cebine 500 euro konulacak mı konulmayacak mı?'
http://www.tagesspiegel.de/politik/deutschland/Andrea-Nahles-SPD;art122,2675264
( ... SPD -Vize Andrea Nahles will 500 Euro für Erwachsene und 250 Euro für Kinder.)


Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild de internet sayfasında bir tartışma platformu açarak, bu konuda okuyucularından görüş istedi."

Biz de bu haftaki ilk yazımızda tam da bu konuyu işlemeyi düşünüyorduk. Lâkin usta kalem Bulut konuyu gerçekten dört başı mâmur bir şekilde derleyip toparladıktan sonra, sormuş:

"Her vatandaşın cebine 500 lira maaş bağlayacağım; başlatacağım büyük projeler karşılığı olarak para basacağım, kaynağı dışarıdan borç olarak karşılayacağıma, böyle sağlayacağım" diyen kimdi? Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş idi. Peki neden akıl için yol bir olduğu, Deniz Baykal bile kısmen bu fikirleri savunduğu halde, kimse Haydar Baş'ın hakkını teslim etmiyor?

* * *

Evet, kimse Haydar Baş'ın hakkını teslim etmiyor!

Oysa Haydar Başı'ın Milli Ekonomi Modeli'ni Arslan Beyin de aktardığı gibi Almanya biliyor ve tartışıyor, ABD'nin mevcut Başkanı Bush biliyor, seçilmiş başkanı Obama da biliyor. Rusya  biliyor. Çin biliyor.

Yani Sayın Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'nin bütün dünya farkında, bir uyuyan yahut uyutulan bir ülke varsa, o da, Türkiye. Mugalata yahut mübalâğa yapmıyoruz. Gerçeği söylüyoruz.

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Ben Mernanke 2005 yılında, Sayın Baş'ın yıllardır dediğini, "Ekonomimiz yavaşlıyor, bunu canlandırmak için çabuk harcayacakların cebine nakit para koymak gerekir" diyor. Bush da bunu onaylıyor ve "iyi bir şey yaptık" diye övünüyor. Ama Obama, Bush'a, "Övünme, bu görüş senin görüşün değil. Sen bunu Milli Ekonomi Modeli'nden apardın" diyor.

* * *

Rusya'nın önemli iktisatçılarından Prof.Dr. Victor Minin'e Sayın Baş, "Amerikan parası doları dünya piyasasından çıkarmamız lâzım" diyor. Minin, "Nasıl olacak bu?" dediğinde Baş, Milli Ekonomi Modeli'ndeki cevabı söylüyor: "Yaptığınız ihracatın karşılığında Ruble isteyeceksiniz. 'Ben sana malımı ihraç ediyorum, karşılığında ruble istiyorum' diyeceksin. Minin önce, 'Olmaz!'diyor amma Rusya'ya döndükten sonra Putin'e Baş'ın anlattıkları doğrultusunda bir rapor sunuyor.

Sonuç ne mi oluyor? Rusya ile Çin aralarındaki ticareti kendi paraları ile yapmak üzere geçtiğimiz aylarda bir anlaşma imzalamış bulunuyorlar.
Yani şimdi biz Haydar Baş'ın bu başarısını particilik, şuculuk, buculuk yüzünden görmezlikten mi geleceğiz? Reva mı bu?

* * *

Gelelim Türkiye'de Sayın Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'ni milletin gözünden saklamak isteyenlerin kimler olduğuna?

Bunlar iktidarı, işadamları ve cemaatleri ile, millî olmayan " globalciler "dir. Türkiye'de Yeniçağ'ın dışında üç gurup gazete vardır. Cemaat gazetesi, iktidar yanlısı gazeteler ve AKP'ye muhalefet eder gibi görünen, Aydın Doğan'ın gazeteleri.

Bu gazeteler " farklı gibi " olmalarına rağmen " aynı "dırlar. Üç gurup da, Amerikancıdır. Üç gurup da, " globalci "dir. Üç gurup da, AB'cidir.

Bu toprağın emeklisi, bu toprağın işsizi, bu toprağın öksüzü, yetimi üç gurup için de Amerika ve Avrupa Birliği'nin çıkar ve direktiflerinden sonra gelir.

Nitekim IMF ile vardıkları son mutabakat da  bunun böyle olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur.

Nasipse yarın da IMF konusuna değiniriz.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=6251


www.milliekonomimodeli.com

EKONOMIK KRIZE COZUM : Tuketim endeksli (tuketimi tesvik eden) model

Milli Ekonomi Modeli nedir?

Milli Ekonomi Modeli, insanin sinirli ihtiyaclarinin sinirsiz kaynaklardan karsilanmasi ilmi; ve yine ulkelerin gerektiginde her turlu mal ve hizmeti uretebilme gucune sahip olmasinin yani sira ic ve dis harcamalarini borclanmadan temin edebilmesinin formuludur. Bu yonuyle Milli Ekonomi Modeli, ulkelerin ve milletlerin kalkinmasinin ve ekonomik bagimsizliginin tek yoludur.
 
Sayin kullanici Turkce karakter sorunu icin Gorunumden Dil kodlamasi bolumunden UTF-8' i seciniz
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.