(anadoluhaber) Çeçen komutanın çığlığı

Bu haber hiç hoşuma gitmedi hemde hiç.
Çocukları burada. Burası Avrupa ülkesi adamı akibeti meçhul bir işkence altına Rus guantanamolarından birine göndereceğiz.
Hemde işgal altındaki vatanını savunan bir komutan olduğu halde.
Bu durumun bu kadar sessiz sedasız bir şekilde halledilmeye kalkışılması ülkemizin güvenilirliğinde gölge düşürür diye düşünüyorum. Bırakalım bir adamı koruyamıyorsak burada vursunlar gönderilmekten daha iyidir.
A.D.Şimşek
 
Çeçen komutanın çığlığı
Çeçen komutanın çığlığı
26 Aralık 2008 Cuma 14:57
Çeçen komutanın zor anları. Rusya'ya teslim edilmek üzere havaalanına getirilen Abdülazimov çok direndi ve..
Çeçenistan'da Ruslara karşı savaşan Çeçen Komutan İmran Abdülazimov, İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile Rusya'ya teslim edilmek istendi.

Havalimanına getirilen Abdülazimov, pasaportunu yırtarak Moskova'ya gitmek istemediğini söyledi.
Yere yatırılarak kelepçelenen Abdülazimov, tekrar Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Ruslara karşı Çeçenistan'da savaştığı sırada yaralanan İmran Abdülazimov (50), Azerbaycan'a yerleşti. Ailesiyle birlikte burada kalan Abdülazimov, 2002 yılında tedavi amacıyla ilk defa Türkiye'ye giriş yaptı. 10 gün Türkiye'de kalan Abdülazimov, tekrar Azerbaycan'a geri döndü.

Türkiye'de yaşamaya karar veren Abdülazimov, 2008 yılı Mart ayında Türkiye'ye giriş yaparak oturum izni aldı. Abdülazimov, ailesini de 2008 Mayıs ayında İstanbul'a getirerek Başakşehir'de yaşamaya başladı. Son günlerde İstanbul'da Çeçen komutanlara yönelik suikast girişimleri üzerine İçişleri Bakanlığı, 31 Ekim 2008 tarihinde Abdülazimov'un oturum iznini iptal etti. 29239/179709 sayılı İçişleri Bakanlığı'nın kararında, Abdülazimov'un sınır dışı edilerek Rusya'ya gönderileceği ifade edildi. Bunun üzerine polis, 19 Kasım 2008 tarihinde Abdülazimov'u "Polis merkezine gideceğiz, birkaç sorunun ardından serbest bırakacağız" diyerek gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan 4 çocuk babası Abdülazimov, Kumkapı'daki Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İmran Abdülazimov, bugün sınır dışı edilmek üzere iki sivil polis eşliğinde Atatürk Havalimanı'na getirildi. Pasaportunu vermek istemeyen Abdülazimov, polislere direndi. Bağırarak Moskova'ya gitmek istemediğini söyleyen Abdülazimov, pasaportunu yırttı. Polisler de, Abdülazimov'u yere yatırarak kelepçe taktı. Gözaltına alınan Abdülazimov, önce Havalimanı Polis Merkezi'ne, ardından da tekrar Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, Çeçen komutanın eşi Ayzen Abdülazimov, Mirana (17), Nura (11), İslam (10) ve Meryem (3) isimli çocuklarıyla beraber eşini görmek için Atatürk Havalimanı'na geldi. Babasının serbest bırakılmasını isteyen Mirana, Türk yetkililerden yardım edilmesini istedi. Babasının Rusya'ya teslim edilmesine karşı çıktıklarını belirten Mirana, Türkiye'de yaşamak istedikleri ifade etti.

Aileyle beraber havalimanına gelen Mazlum Der Yetkilisi Nuray Canan Bezirgan da, İmran Abdülazimov'un ciğeri ile dalağının bulunmadığını ve tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Bezirgan, Abdülazimov'un hiçbir gerekçe gösterilmeden evinde gözaltına alındığını belirterek, Abdülazimov'un Rusya'ya teslim edilmesinin ardından öldürüleceğini ima etti. Bezirgan, İstanbul'da öldürülen iki Çeçen komutan ile Abdülazimov'un bir ilgisinin olup olmadığı bilmediğini söyledi.

Öte yandan, Abdülazimov'un eşi ve 4 çocuğunun Türkiye'de oturum izninin devam ettiği belirtildi.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.