T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Kimsenin Görmediği Yer

Kimsenin Görmediği Yer

Şeyhin biri müritlerinden birini diğerlerine göre daha çok seviyor ve önem veriyordu. Bu durum diğer müritlere zor geliyordu. Bu sebeple şeyh bu müridinin neden bu özel ilgiyi hak ettiğini diğerlerine göstermek istedi. Bir gün müritlerine birer tavuk vererek:

– Alın bu tavukları hiç kimsenin görmeyeceği yerlerde kesin gelin, dedi.

Herkes bir tenhaya çekilerek tavuğu kesip geldi. Yalnız o kıskanılan mürit tavuğu canlı olarak geri getirdi. Şeyh diğerlerine ne yaptıklarını sordu, onlar da emri yerine getirdiklerini söylediler. Sonra hayvanı canlı getiren müride dönerek:

– Neden arkadaşların gibi sen de tavuğu kesmedin, diye sorunca mürit dedi ki:

– Siz, kimsenin göremeyeceği yerde kesin dediniz. Hiç kimsenin beni göremeyeceği bir yer bulamadım efendim. Çünkü nereye gitsem Allah Tealâ beni görüyordu.

Bunun üzerine Şeyh:

– İşte bu nedenle ona daha çok ilgi gösteriyorum. Çünkü o Allah'tan başkasına iltifat etmez, gönlü yalnız O'na bağlıdır, dedi. (İmam Gazâlî, İhyâu Ulûmi'd-Dîn)


--
"Bazen bir kuyuya benziyor hayat; kör, pis, zehirli bir kuyuya. Boğuluyorum, ölüme koşacak mecalim kalmıyor, kimseyi görmüyor gözüm. Sevdiklerim yabancılaşıyor. Kitaplar tuğla oluveriyor birden. Dostlarımın sesini tanımıyorum. Varlığım bir tele asılıyor. Bir kâbus bu, bir hastalık. Gözlerimi kaybettikten sonra bu kuyuya sık sık düştüm... İstediğini yapamamak, sakatlığımdan doğan bir aciz"

Cemil Meriç

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.