OSMANLI KUDÜS'Ü SAVAŞARAK TERKETMİŞTİ!

Tapusu Bile Bizde Ama
I. Dünya savaşında, Osmanlı kuvvetleri aylarca direnerek Filistin'i savunmuştu. 20 000 Osmanlı askeri Gazze'de 2 defa 110 bin kişilik ingiliz kuvvetini püskürtmüştü..

OSMANLI KUDÜS’TEN SAVAŞARAK ÇEKİLMİŞTİ


FİLİSTİNİN Kahraman Anaları sedud köyünden geçen yolun iki tarafına dizilmiş ellerinde bakır bakraçlarla askerimize su süt ve yoğurt ikram ediyorlardı...Bu fakir Arap köyünün asil evlatları anavatan uğruna kurban giden türk çocuklarına yapraklar üzerinde taze koparılmış portakallar ikram ettiler..Ve müfreze köyden ayrılırken ateşin bir muhafaza gibi saklanmış inciler gibi gözüken beyaz dişlere ve derinliklerinde zeka kaynayan güzel koyu siyah gözlere sahip cvval Arap kadınları arkamızdan bağırıyordu....GERİ DÖNMEYİN BİZİ DÜŞMANA ÇİĞNETMEYİN...Ve arkası gelmeyen zılgıtlar........


138 bin kişilik İngiliz işgal güçleri, 9 Kasım 1917 tarihinde yahudilerin ve Şerif Hüseyin'in işbirlikçi güçlerinin desteğiyle Kudüs'ü işgal etti.

Sadece Kudüs savunmasında 30 000'den fazla anadolu evladı şehit düştü.

Ve Osmanlı askerleri Kudüs'ü ağlayarak terk etti.

O günden bugüne Filistin hala ağlıyor.

Osmanlı Ordusunun Zeytindağı sırtlarında günlerce süren Kudüs savunması,ve bu uğruda şehit düşen binlerce Anadolu evladının Kudüs’teki kahramanca direnişini anlatan belgeselde, Osmanlı’nın Kudüs’te asırlarca yaşattığı karşılıklı saygıya dayalı bir bakış açısıyla yürüttüğü politikanın sırrı ve Kudüs’teki Osmanlı izleri ele alınıyor.

İşte Sencer Film tarafından TRT için hazırlanan Yakın tarihin izinde anılar ve duygular adlı belgeselin bölümü:

4 yorum:

  1. ALLAH RAZI OLSUN
    AYNEN DEVAM EDİN
    SONUNA KADAR DESTEKÇİYİZ İNŞALLAH
    H.ARIKAN

    YanıtlaSil
  2. kudus için yapılan 1917 savaşında çizmeleri çalınan şehit türk askerlerinin iskoçlar tarafından yaptırılan mezarlarının bölge arapları tarafından talan ve yağma edildiği gerçeği bir aşikar olup,tekrar bu nankör halk için ölmeye değermi diye düşünmeden edemiyor insan.Gelgelelim gazze için gene türk halkından 9 şehit verdik pisipisine.1917 de general falkenhayn sebeb oldu.şimdi ülkemizin başındaki türkler ve asker bile değiller.tarihinin her sayfasını destanla yazan yüce türk milleti gene başkaları için öldü....o zamanda kimse taktir etmedi şimdide.....gaza gelmeyin ey halkım.türke türkten başka dost yok... ne mutlu türküm diye ,ne mutlu türk olup türk ölene....seymen

    YanıtlaSil
  3. Irkçı, kavmiyetçi bir bakışla , insanın bu dünyaya gelirken kendisinin tercih etmediği mensubiyet ve anasırından dolayı hiç bir dahlinin bulunmadığı vasıflarla fahr etmesi, övünmesi ne kadar pagan, ne kadar ilkel ne kadar zavallı bir ruh hali...
    M.Fevzi ve onun gibi yanlış eğitim ve ruh terbiyesi almış arkadaşlar, ne olur YETER ARTIK!!!
    Madem kavmimizle övünmek iyi bir şeydir o halde neden İSRAİL'e kafa tutuyorsunuz.
    Adamlar bu dünyaya ayrıcalıklı olarak doğduklarını, yahudi doğmayan herkesin GOYİM (dört ayaklı hizmet hayvanları/öteki) olduğunu savunmuyorlar mı?
    Ha yahudinin böbürlenmesi ha senin kardeşim, ne fark var?
    Kavmiyetiyle övünenlerin atasının ŞEYTAN olduğunu biliyor musun?
    (Ve Allah): "Sana emrettiğim zaman" dedi, "seni secde etmekten alıkoyan neydi?" "Ben ondan üstünüm", diye cevap verdi (iblis), "(çünkü) beni ateşten yarattın, onu balçıktan." (A'raf 12)
    Son söz İstiklal Şairimizden gelsin:


    Hani milliyetin İslam idi. Kavmiyet ne ?
    Sımsıkı sarılıp dursaydın ya milliyetine .
    ‘Arnavutluk’ ne demek var mı şeriatta yeri?
    Küfür olur başka değil, kavmini sürmek ileri
    Arap’ın Türk’e, Laz’ın Çerkez’e yahut Kürt’e
    Acem’in Çinli’ye rüchanı mı varmış ne gezer
    Fikri kavmiyeti tel'in ediyor Peygamber.

    Mehmet Akif ERSOY

    YanıtlaSil
  4. kudüse sahip olan dünyaya sahip olur

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.