Kırgızistan ABD üssünü kapatıyor


Kırgızistan Rusya'nın mali desteğine karşılık ABD üssünü kapatmaya hazırlanıyor...

Rusya'nın Vremya Novostey gazetesi, Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in hafta sonu gerçekleşmesi planlanan Moskova ziyareti öncesinde Kremlin'e bir sürpriz yapmayı planladığını yazdı. Habere göre, Bakiyev Rusya'dan almayı planladığı 2 milyar dolar karşılığında Kırgızistan'daki Gansi Amerikan hava üssünün 6 ay zarfında boşaltılmasını talep edecek.

Gazete, Bakiyev'in bu hafta sonu Moskova'ya yapacağı ziyaret öncesinde üssün boşaltılmasına ilişkin kararnameyi imzalayacağını da duyurdu. Vremya Novostey iddiasında şöyle dedi: "Kırgızistan'dan edindiğimiz bilgiye göre ülkedeki Amerikan üssü 6 ay içinde boşaltılacak. Kırgız lider Bakiyev, bu hafta sonu Moskova'ya yapacağı ziyaretten önce söz konusu kararnameyi imzalayacak. Washington'la askeri anlaşmayı iptal etmeye hazırlanan Kırgızistan Rusya'dan 2 milyar dolar mali yardım almayı hedefliyor."

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Kırgız meslektaşı İgor Çudinov'la aralık ayında baş başa yaptığı görüşmede Rusya'nın Bişkek'e mali yardım yapacağını vaat etmişti. Rusya Kırgızistan'a 300 milyon dolarlık kredi vermeyi ve 1,7 milyar dolarlık da yatırım yapmayı planlıyor. Gazete, 300 milyon dolarlık Rus kredisinin Kırgız ekonomisine ilaç gibi geleceği yorumunda bulundu. Rus kredisi bütçe açığının kapatılması ve Özbekistan'dan alınan doğalgazın ödemesinin yapılmasında kullanılacak. Rusya'nın yapacağı 1,7 milyar dolarlık yatırım ise Kırgızistan'daki enerji santrallerinin yeniden yapılandırılması projelerini kapsıyor.

Rus gazetesine göre, bazı Kırgız muhalifler Amerikan üssünün kapatılmasına soğuk bakıyor. 2001 yılından bu yana faaliyet gösteren Gansi Amerikan hava üssünü kapatmakla Kırgız yönetiminin ülkede faaliyet gösteren Batılı yatırımcıların güvenini kaybedeceği ifade ediliyor. Haberde, bu kararla Kırgızistan'da yabancı yatırım sayısının düşeceğine dikkat çekildi. Diğer taraftan gazete Amerikan askeri varlığının Kırgızistan'da bulunduğu 7 yıl içinde ülke vatandaşlarının refah düzeyinin artacağı ve Amerika'dan çok sayıda para yardımı geleceğiyle ilgili umutların da gerçekleşmediğine vurgu yaptı.

Üs nedeni ile Kırgızistan'da Amerikan karşıtlığının da ortaya çıktığının kaydeden gazete, "Amerikan askerlerinin çıkarmış olduğu bazı olaylar da Kırgızlarda Amerikan karşıtlığı görüşünün ortaya çıkmasına ve daha sonra yayılmasına da yol açtı. Dolayısıyla Bakiyev'in bu kararı ülkede ciddi bir karşı koyma oluşturmayacak." değerlendirmesine yer verdi. Bazı Kırgız siyasi uzmanlara göre de ülkede 2005 Mart ayında gerçekleşen devrim nedeni ile geleneksel hale gelen protesto gösterilerine karşı Bakiyev kendi koltuğunu sağlama almak için Moskova ile yakınlaşıyor.
CİHAN

2 yorum:

  1. NATO’NUN YENİ GÖREVİ KENDİ KENDİNİ
    DAĞITMAK OLMALIDIR
    ABD-İSRAİL patentli Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesinde (GBOP) NATO’ya ne gibi görevler düşüyor ? Irak’ta NATO’ya ne gibi görevler verilebilir ? Aslında bu önemli toplantının tek gündem maddesi olması gerekiyordu. O’da 55 yıllık bu kuruluşun artık işlevini bitirdiği ve kendisinden beklenen görevlerini tamamladığı gerekçesi ile kendi kendini tasfiye etmesi olmalıydı... Komünizm tehdidinin tamamen ortadan kalkması ile otomatik olarak kendi kendisini lağv etmesi gerekirken bu yapılmamıştır. NATO küresel mimarların elinde vurucu güç olarak bulundurulmaya devam edilmiştir. İstanbul’daki toplantıda NATO’nun kendini dağıtması kararı alınmalıdır. Bu gereklidir, çünkü işlevi bitmiştir...Avrupa’nın göbeğinde Bosna’da ve Kosova’da onbinlerce masum insan toplu soykırıma tabi tutulurken bu Vahşet ve insanlık Ayıbı sadece seyredilmiştir. Bilahare ABD’nin devreye girmesi ile geç de olsa ( fakat insanlar vahşice katledildikten sonra) NATO birlikleri devreye sokulabilmiştir. Avrupa’nın ortasındaki katliamlara göz yuman ve bir şey yapamayan bu kompleks çok uluslu gücün dünyanın diğer sorunlu bölgelerinde bayrak göstermekten başka etkin bir görev yapabileceğini düşünmek SAFdillik olur.Çünkü bu gücü teşkil eden ülkelerin çoğunun orduları paralı askerlerden oluşmaktadır. Bunların “Vatan Topraklarının Savunulması” gibi bir düşünceleri de yoktur. Yani başkalarinin topraklari ve başka insanlar için ölüme gitme gibi bir lüksleri hiç bir zaman olmayacaktir. Bunlarin gerçek yüzünü Yugoslavya’nın dağılma sürecinde yaşanan olaylarda dünya gördü. Yani bu kağıttan arslanın ne bölgesel ve ne de dünya barışı için yapabileceği fazla bir şey yoktur. NATO’nun mevcut silahlı gücüne karşı dünyada karşı duracak veya kendisini tehdit olarak görecek başka bir güç olmadığına ve diğer gezegenlerden de şimdilik bir saldırı beklemediğimize göre, bu dünyanın en büyük silahlı gücünün derhal lağvedilerek bu kuruluşun idamesi için harcanan büyük rakamlı bütçelerin topyekün insanlığın kalkınma ve güçlenmesine harcanmasının daha uygun olacağını değerlendiriyorum.İşte İstanbul Zirvesi bunun yapılacağı, yani teşkilatın kendi kendini dağıtma işlevinin başlatıldığı bir platform olarak tarihte yerini almalıdır. Bu yazımı okuyan, aydın geçinen bazı satın alınmış kalemlerin beni vizyonsuzlukla ve dar görüşlülükle suçlayacaklarını biliyorum.bu efendilere; lütfen bu örgütün kuruluş sebeplerini ve Ana Sözleşmesini bir kere daha dikkatlice tetkik etmelerini öneriyorum. Bugün bu örgütün kuruluşunu gerektiren bütün unsurlar ortadan kalkmıştır. Benzeri teşkilatlar olan VARŞOVA PAKTI, CENTO ve SEATO gibi uluslararası askeri örgütlenmeler kuruluş gerekçeleri kalkınca otomatik olarak kendilerini ortadan kaldırmışlardır. Bunun da böyle olması gerekir.
    -----------------------------
    NATO bundan sonra, “dünyanın Jandarmalığı görevini” kendisine etkin bir rol biçmeye hazırlanmaktadır. NATO şimdi karar alsa dahi önümüzdeki bir kaç yil içinde çok geniş bir yeniden yapilanma içine ve egitim süreci içine girmedigi takdirde terörizm ile mücadelesini de aynen Bosna ve Kosova’daki gibi yapabilecektir. Yani bunu da yüzüne gözüne bulaştiracaktir. www.kumkale.net/makaleler/002d9.html
    ---------------------------------------------------------------
    http://en.wikipedia.org/wiki/Category:NATO
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fay_Grim
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Peacemaker_(1997_film)
    http://alethonews.wordpress.com/2010/06/22/israel-escalating-terror-in-turkey/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Israeli_intelligence_agencies
    SayaretDuvdevan_PKK=pjak_Birim217 http://en.wikipedia.org/wiki/Sayeret_Matkal
    http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism
    http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism_is_racism
    http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Order_(conspiracy_theory)
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Protocols_of_the_Elders_of_Zion
    http://en.wikipedia.org/wiki/Covert_U.S._regime_change_actions
    http://en.wikipedia.org/wiki/Incirlik_Air_Base

    YanıtlaSil
  2. BilderbergCillerin İşgal ÜSsü İZMİR URLAda !
    www.bilderberg.org/2007.htm
    Nursel Özşen BIP? BOP? HOP!
    www.yarimada.net/nilguen-oezarar/481-bip
    ..burnumuzun dibinde bütün dünyanın gözü önünde GAZZE de
    açık açık bir SOYKIRIM yaşanıyor!
    Amerikanın BOP Projesinin kapsamı içine giren FİLİSTİN’de yaşanan SOYKIRIMin altinda yatan EN önemli etkenin inançlardan da kaynaklandigini sizin de bilmeniz gerekiyor. Tahrif edilmiş TEVRATta diyorki; “Tanrınız RAB'bin elinize teslim edeceği halkların tümünü YOK edeceksiniz. Onlara ACIMAYACAKSINIZ. İlahlarına tapmayacaksınız. Çünkü bu sizin için tuzak olacaktır.” (Eski Ahit, Tesniye/Bab 7:16) "Şimdi git, Amalek'i vur ve onlarin her şeylerini tamamen yok et ve onlari esirgeme; ve erkekten kadina, çocuktan emzikte olana öküzden koyuna, deveden eşege kadar hepsini öldür." (I:Samuel, 15:3)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.