(anadoluhaber) Re: Demirel Ergenekon’un neresinde?

TA EN TEPESINDE. 
BIR NUMARA. 


Hikmet TINAZTEPE


12.Oca.2009 tarihinde 08:29 saatinde, "Medya Takip" <karakartalumut@gmail.com> şunları yazdı:

Demirel Ergenekon'un neresinde?

 

Kamuoyu, son Ergenekon dalgasının ardından 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i sorgulamaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Ergenekon davasıyla ilgili ilginç ifadeler sarf eden Demirel'in Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarına destek olan sözleri dikkat çekiyor. Demirel'in; son dalgada gözaltına alınan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ü, uyarılara rağmen yeniden ataması ve birçok yurt dışı gezisine birlikte gitmesi bazı istifhamlar oluşturmuştu.

 

Aslan Değirmenci'nin haberi

 

Ergenekon operasyonu kapsamında yeni gözaltı ve tutuklamalar, akıllara eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i getirdi. Demirel, geçtiğimiz aylarda Ergenekon davasıyla ilgili de ilginç ifadeler sarf etti. "Ergenekon davası Türkiye'de büyük bir belirsizlik meydana getirmiştir. Suç nedir? Bu suç nerede işlenmiştir? Bundan kim zarar görmüştür? Bu suçun suçluları ile irtibatı nedir? Eğer iddianamede zikredilen herkes, telefon konuşmalarına atıfta bulunulan herkes suçlu ise, o zaman Türkiye'de devlet ve toplum suçludur" diyen Demirel'in son iki yıl içerisinde, Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarının içinde yer alan "Kaos meydana getirmek için eski siyasetçi ve medya desteği alınacak" ifadelerini doğrulayacak birçok açıklama yapması dikkat çekiyor.

ERGENEKONCULARLA DERİN İLİŞKİ

Son dalga operasyonu ile gözaltına alınan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ü kendisine yakın akademik bütün çevrelerin uyarılarına rağmen YÖK Başkanlığı'na ataması ve birçok kez yurt dışı gezilerine birlikte katılmış olmaları ise, "Demirel Ergenekon'un neresinde?" sorularını akıllara getirdi. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Kemal Alemdaroğlu'nu da 1997'de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne atayan ismin Demirel olması ise şüpheleri iyice derinleştiriyor.

İşte Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarına destek olan sözler:

* DANIŞTAY'A TAM DESTEK VE AHLAKSIZ TEKLİF- Danıştay'ın tartışmalı başörtüsü kararını değerlendiren Demirel, "Orası üniversite, oranın kuralları var. Danıştay ve Anayasa Mahkemesi karar vermiş. Başı bağlı olarak okunabilen yerlere, Arabistan'a gidin. Türban özgürlük değildir" dedi.

* "ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKARSA İNDİRİLİR"- 'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' tartışmalarının yaşandığı günlerde ise Demirel, "Erdoğan Köşk'e çıkarsa, tartışılan bir cumhurbaşkanı olur, orada duramaz" diye konuşmuştu.

* "GÜL SEÇİLİRSE TÜRKİYE TARTIŞMALI BİR DÖNEME GİRER"- Cumhurbaşkanı adayını açıklayan AK Parti'yi eleştiren Demirel, Ergenekon üssüne dönen Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte, "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilirse Türkiye tartışmalı bir döneme girer. Abdullah Gül seçildiği takdirde Türkiye karışık ve tartışmalı bir döneme girer. Laiklik ve türban tartışması sürer" demişti.

* DARBE MİTİNGLERİNE ÖVGÜ VE DESTEK- İzmir'deki Ergenekoncuların düzenlediği Cumhuriyet Mitingi ile ilgili olarak da Demirel şöyle diyor: "Son 60 yılda böylesine büyük bir kalabalık görmedim. Halkın müthiş bir gövde gösterisiydi." Yine Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan söyleşide ise Demirel, "Türkiye'nin her tarafından gelen insanların geldiği bir miting bu zamana kadar yapılmadı. Ben 50 yıldır bu işin içindeyim. Biz de mitingler yaptık. Ama böyle bir mitingi kimse yapamadı. Böyle bir şeyi halkın kendisi yaptı" demişti.

* HAZIMSIZLIK- Süleyman Demirel, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildiğinde ise, hazımsızlığını şu sözlerle ortaya koymuştu: "Yüzde 47'nin karşısında yüzde 53 var. Eleştiriler var ve seçim sonucu bunu ortadan kaldırmaz."

* "TÜRBAN MASUM BİR SİMGE DEĞİL"- Üniversitelerde başörtüsünü serbest kılmayı amaçlayan Anayasa değişikliğinin ardından Demirel, "Türban başka ülkelerde şeriat devleti arayanların aracı olmuştur. Aslında göründüğü kadar masum, göründüğü kadar 'Ne var bunda canım, işte özgürlüktür' denecek cinsten bir şey değildir. Bu zamanda böyle bir meselenin yeniden Türkiye gündemine gelmesi Türkiye için talihsizliktir" dedi.

* KAPATMA DAVASINI SAVUNDU, YALÇINKAYA'YA DESTEK VERDİ- Demirel, AK Parti'ye açılan kapatma davasını savunurken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya da sahip çıkmıştı. Demirel, "Türkiye'de parti kapatılamaz diyemezsiniz. Çünkü kapatma hadisesini Anayasanız getiriyor. İktidar partisinin kapatılması olayı büyütüldü. Başsavcıya böyle bir müracaatı yaptığı için yöneltilmiş bulunan hücumlar çok inciticidir. Başsavcı keyfî bir iş mi yapıyor? Siyasi partiye açılan dava, seçmene açılmış değildir. Referandum çok yanlış olur" demişti.

* "AK PARTİ LAİKLİĞE KARŞI EYLEMLERİN ODAĞI"- Ergenekon yandaşı medya ve siyasi partiler gibi Demirel de AK Parti hakkında açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı değerlendirirken, şunları söylemişti: "Karar, bu siyasi partiyi laikliğe karşı eylemlerin odağı kabul etmiştir. Yalnız bu hadise tabii ki önümüzdeki zaman içerisinde bir nevi tartışma kaynağı olacaktır. Türkiye siyasetinde yeni sorunlar çıkartacaktır."

* DEMİREL'DEN AKAYDIN'A DESTEK- Demirel, Akdeniz Üniversitesi'nin eski rektörü Mustafa Akaydın'ın avukatlığına da soyunmuş ve "Bu ismi yeniden Rektör atamadı" diyerek Cumhurbaşkanı Gül'ü eleştirmişti. Demirel, terör örgütü sempatizanı öğrencilere hoşgörüden bahsederken, başörtüsü karşıtlığının öncülüğünü üstlenmiş bir isim olan ve Ergenekoncularla ilişki içinde olduğu ortaya çıkan Akaydın'a ilişkin "Akdeniz Üniversitesi'ne yeniden atanmalıydı. Ben olsaydım atardım" ifadelerini kullanmıştı.

 

VAKİT- ASLAN DEĞİRMENCİ



<Demirel Ergenekon'un neresinde.doc>
<DEMİREL.jpg>

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.