T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) TRT 6’dan ilk mesaj: Biz aynı Osmanlının altındayız!

TRT 6'dan ilk mesaj: Biz aynı Osmanlının altındayız!
 
AMED / TRT 6 kanalı bugün başladığı test yayında verilen ilk mesaj, "Biz aynı Osmanlının altındayız" oldu. Sanatçı Rojin'in şarkıları ile başlayan yayının bozuk bir Kürtçe ile yapıldığı görüldü.
 

Kürtçenin TBMM tutanaklarına "bilinmeyen bir dil" olarak geçtiği bugünlerde yayına başlayan ilk Kürtçe TV, açılışını yasaklanan Kürtçe parça ile yaptı. Daha önce Diyarbakır'da yerel olarak yayın yapan ART TV ve Radyosu'nda çalındığı için kanal yöneticileri hakkında dava açılmasına neden olan Şıvan Perwer'in "Mıhamedo" türküsü, TRT Erzurum Radyosu sanatçılarından Rojin tarafından seslendirildi.
Test yayınında ilk gün AKP'li siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler ile yapılmış röportajlar yayınlanırken, Kürtçe kanal ile ilgili röportajların yanı sıra müzik klipleri de yer aldı.
TRT 6 Kürtçe yayın için ilk test denemesini bugün saat 18.30'de  İstiklal Marşı başladı. İlk test yayını Kurmançi lehçesi ile başlanırken, jenerikte, 1 Ocak 2009'da yayına girecek belgesel, spor, sinema, kültür programlarının tanıtımı yapıldı. 
 
Ardından, bozuk bir Kürtçe ile "Em eynî di bin Osmanlî de ne'' (Biz aynı Osmanlının altındayız)  diye başlayan jenerikte, mikrofonlar sanatçılara tutuldu. Edinilen bilgilere göre TRT 6'da spiker bulunmadığı için haberler spikersiz sunulacak.
 
Öte yandan TRT 6 kanalı bugün başladığı test yayını Diyarbakır'da ilgi görmedi. Uydu üzerinden yapılan Kürtçe yayını izleyenler ''Roj Tv ve değişik kanallarımız var. Kürtçe yayını serbest bırakarak bu kanalların merkezi Diyarbakır'a taşınsın'' dediler.
 
Bu akşam başlayan test yayınını izleyen Diyarbakırlılar TRT 6'ya kötü not verdiler. Diyarbakırlılar Roj Tv diğer kanalların Diyarbakır'a taşınmasını istediler.
 
Kıraathanelerde yayını izleyen bazı Diyarbakırlılar, "Bu bir çözüm değildir. Biz `x,w,q' harflerini kullanmak istiyoruz. Başbakan çıkıp `Ya sev, ya terk et' ifadesini kullanıyorsa, bu kanalı açması neyi ifade ediyor? Bizim zaten Kürtçe kanallarımız var. Biz onları izliyoruz. Eğer gerçekten birşeyler yapmak isteniyorsa, Roj Tv ve değişik kanallarımız var. Kürtçe yayını serbest bırakarak bu kanalların merkezi Diyarbakır'a taşınsın. Bizi Kürtçe bir kanal ile avutamazlar. Kürt haklarının tamamen verilmesini istiyoruz" dedi.
 
ANF NEWS AGENCY
 


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.