ABDULLAH GÜL'DEN YAHUDİLERE :DİRENÇLİ OLUN!


Gül,Yahudi Leyla Navaro'nun sözleri üzerine kendisine telefon etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir yahudi olan Prof. Leyla Navaro'nun "Bugün içimde bir şeyler kırıldı... Kendimi ait addettiğim ülkem beni eşit vatandaş olarak görmüyor, din hanemde yazılı olan ibareden dolayı zımnen taraf yapıp düşmanlaştırıyor" sözleri üzerine telefona sarıldı.

Başbakan Erdoğan'ın Gazze'deki İsrail operasyonuna yönelik eleştirileri sırasında söylediği "Biz 500 yıl önce sizlere kapılarımızı açtık" sözleri en çok Türkiyede ki Yahudiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Navaro da tepkisini yazıya döktü.


Navaro'nun, Radikal gazetesinde 22 Ocak'ta çıkan "Türkiye'de Yahudi olmak: 500 yıllık yalnızlık" başlıklı yazısının ardından telefon açan Gül, önce sitemle karşılaştı. Ancak Gül, "Irkçılığı kışkırtanlar, bu söylemleri dile getirenler marjinal gruplar. Siz müsterih olunuz. Başbakan da bu marjinal gruplara karşı ciddi çaba içerisinde, ancak bu grupların sizleri etkilemesine izin vermeyin, dirençli olun" dedi.

FİLMDEN ÖRNEK VERDİ

Yahudi düşmanlığından duyduğu rahatsızlığı vurgulayan Gül, "Irkçılık yükselen bir tehlike. Ama Türkiye Cumhuriyeti, kendi vatandaşlarına her zaman sahip çıkacaktır. Türkiye'de çok farklı sesler dile getiriliyor, birçok güzel şey de oluyor. Siz müsterih olun" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, sinemalarda gösterime giren ve bir Rum ile bir Türk arasındaki aşkın anlatıldığı "Güz Sancısı" filmini de bu değişime örnek olarak anımsattı.



Sabah

6 yorum:

  1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Leyla Navaro'yu telefonla aramış ve "Irkçılığı kışkırtanlar, bu söylemleri dile getirenler marjinal gruplar. Siz müsterih olunuz. Bu grupların sizleri etkilemesine izin vermeyin, dirençli olun" demiş....
    Bir yahudi ve onu telefonla rayan cumhurbaşkanı...
    Gül, Erdoğan ve AKP'nin bu "yahudi aşkı"nın temelinde ne var acaba?...

    YanıtlaSil
  2. FETULLAH GULEN=AKP = ISRAIL

    YanıtlaSil
  3. Eh yudumun güzel insanları; kimin yahudi, kimin hırıstiyan, kimin müslüman vb. olduğunun ne önemi var, önce insan olmak hemde onurlu ve medeni (yani din dil ırk sorunu olmadan) bir insan, sonra da ulus devlet ve millet olmak kaçınılmaz bir düny agerçeği. Çünkü hala en vahşi yaratık insan malesef. İnsan oğlu ne yazık ki hala olabildiğince cahil, doğğmatik dinleri aşana kadar da bu cahalet sürecektir.

    YanıtlaSil
  4. yazıklar olsun dünyanın baş ırkçısı kendini tanrının çıcukları sayan yahudilere hiç söylenmemesi gereken bir söz benim ülkemin cumhurbaşkanı tarafından dile getitiliyor. yani dirençli olun yarın bizim ülkede de hakim olursunuz mesajımı veriliyor. e sefle karşılıyor kınıyorum. Yahudilerede cezası yaratan tarafından zaten vertilecek kan içiciler. küstahlar.....

    YanıtlaSil
  5. Dirençli olun derken gidin Gazze'de çocukları vurmaya devam edin ya da Filistin'lilere karşı dirençli olun mu demiş. Ya ne kadar bağnaz bir tutum içindesiniz. O, Türkiye'de yaşayanlar için söylenmiş bir söz. Yoksa siyonistler için değil. Siz ikisini ayırt edemiyor musunuz? Ha cumhurbaşkanına b.. atacaksınız ya he fırsatı değerlendirin.

    YanıtlaSil
  6. dirençli olun demek; neye..? "Sizin hak olan yolunuzda, pırasa doğrar gibi Müslümanlara yaptıklarınız karşısında; uluslararası arenada yediğiniz ve yiyeceğiniz şamarlara rağmen dirençli olun! Tuttuğunuz yol yüce bir yol. Yaşasın Büyük İsrail Ütopyamız!" bâbından söylemlere mi?

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.