T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Baykal'a göre AKP'nin alması gereken oy

Yerel seçimlerden çıkabilecek sonuçları değerlendiren CHP lideri Deniz Baykal'a göre AK Parti yüzde 47'nin altına düşmemeli. Baykal'a göre AK Parti şu oyu almalı:

Baykal'a göre AKP'nin alması gereken oyCHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yüzde 47'nin altına düşmemesi gerektiğini iktidarda olduğu için de üstüne çıkarmaya mecbur olduğunu söyledi.
 
NORMAL OLANI YÜZDE 50'NİN ÜSTÜNDE

CNNTürk'de Murat Yetkin ve Fikret Bila'nın sorularını cevaplayan CHP lideri Baykal şöyle konuştu:

"AKP 2002'de yüzde 34 oy almıştı, 2004 seçiminde 42'ye çıkardı. 2007'de yüzde 47 aldı. Bu neyi gösterir. İktidar yüzde 47'nin çok daha üstüne çıkmalıdır. Normal olanı yüzde 50'lerin üstüdür. Nitekim, Türkiye'de yaşanan sorunlar, yolsuzluklar, Deniz Feneri olayı, ekonomik sıkıntı, kurumlar arası çatışmalar bu noktada kristalleşmemişken, kamuoyu yoklamalarında yüzde 50'nin üzerinde oy oranları çıkıyordu AKP ile ilgili. İktidar kendi döneminde seçim yaptığı zaman her zaman avantajlıdır. Yüzde 47'nin üzerinde bir sonucun çıkması doğaldır. Beklenmezi gerekir. Ama eğer bu olmaz onun da altında bir oy çıkarsa AKP'nin siyasi zemin kaybettiği gerçeğini bize gösterir. AKP'nin bu gidişatını bir gözden geçirmesi ihtiyacını da ortaya çıkarır diye düşünüyorum."

HABER 7


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.