T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) El Ezher, "şehit mi" tartışması ile karıştı

El Ezher, "şehit mi" tartışması ile karıştı
Hamas'a karşı çatışırken ölen Mısırlı askerin "şehit olup olmadığı" tartışması Ezher'I karıştırdı.
Perşembe, 01 Ocak 2009 21:54

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Mısır'da bazı gazetelerin El Ezher âlimlerine dayandırdığı haber tartışmaya neden oldu. Habere göre bu âlimler, "Hamas hareketinin açtığı ateş sonucu ölen Mısırlı asker Yasir Feric İsevi'nin" şehit olmadığı görüşünde.

El Ezher üniversitesi öğretim görevlilerinden seçilen bağımsız bir cephe içerisindeki âlimler, bu askerin Allah'a itaat yolunda ölmediğini savundu. Gazetelere göre âlimler cephesinin Müslüman Kardeşler hareketiyle ilişkisi bulunuyor.

Buna karşılık Ezher Âlimler Cephesi eski başkanı Dr. Muhammed Abdulmunim El Berri, söz konusu fetvadan haberi olmadığını duyurdu. Al Arabiya televizyonunun haberine göre El Berri, amellerin niyetlere göre olduğunu hatırlatarak, "göğsünü yardılar mı ki şehit olmadığını söylüyorlar" dedi.

Mısırlı komutan Yasir Feric İsevi'nin Mısır sınır muhafaza birliklerine bağlı olduğu ve Pazar gecesi karnına isabet eden iki kurşunla Refah sınır kapısında hayatını kaybettiği biliniyor. Yine olay sırasında Filistinlilerin Salahaddin kapısına baskın düzenlediği kaydediliyor.

Yine Ezher Üniversitesi Kelam ve Felsefe bölümü başkanı Dr. Ahmed El Sayih, Mısırlı askerlerin Kuran ve Sünnete göre şehit olduklarını savundu. El Sayih, birinin şehit olduğunu anlamak için fetvaya ihtiyaç olmadığını, malı, vatanı ve namusu için ölen kişinin şehit olduğunu söyledi.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.