T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Fwd: Yeni duyuru: Soros'un Sesinden Ergenekon Gerçeği





Medyamız iki ayda bir, AKP'li bayan milletvekillerinin eşlerinin kaptığı koltukları yazıyor. Ama ya bilmediklerinden ya da "özel koruma" altında olduğundan bir ismi, AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı'nın eşi Doç. İhsan Dağı'nı hep atlıyorlar. 2000'li yıllarda Soros'un Açık Toplum Enstitüsü adına, "Türkiye'de İslamcı Siyasal Kimliği" yazıp, T.C.'nin "zararlı" ilkelerini, bunlar hakkında neler yapılabileceğinin yol haritasını çizdi. Liberal Düşünce Topluluğu'nun önde gelen isimlerinden ve de Zaman Gazetesi yazarı. Pek bilinmeyen diğer işlerine gelince; AKP iktidarının YÖK Başkanlığına atadığı Yusuf Ziya Özcan'ın anket şirketlerinin ortağıydı. O sırada Yusuf Ziya Özcan aynı zamanda, ABD'nin Türkiye'deki beyinleri ve eğitim politikalarımızı dönüştürmede kullandığı Fullbright Komisyonu'nda, ABD Büyükelçisi ile birlikte eş başkandı. İşte Özcan, YÖK Başkanı yapılınca, ondan boşalan kontenjana, İhsan Dağı atandı, böylece AKP'li bir bayan milletvekilinin eşine daha iş bulunmuş oldu.

İşte ABD'ye, Soros'a, AKP'ye ve Cemaate, yani "büyük ittifaka" böylesine yakın. Bu detaylı bilgileri, aşağıdaki sözleri sıradan birisinin söylemediği iyice anlaşılsın diye verdim. İhsan Dağı, geçtiğimiz Cuma günü NTV'de, "Ergenekon" operasyonları hakkında kelimesi kelimesine şu ifşaatlarda bulundu:

"Türkiye'de ordu içinde Avrasyacı bir grubun var olduğu ve bunun tasfiye edildiği doğru. Genelkurmay Başkanlığı'nın tutumu da, buna onay verildiğini göstermektedir. Kurumlararası bir onayın daha ötesinde, uluslararası bir uzlaşıyı da yansıttığını düşünüyorum. Ergenekon soruşturmasının odağında, devletin içinde paralel yapılanmanın var olduğu, bunun göbeğinde de özel harp, kontrgerilla, gladyo tipi bir yapılanmanın bulunduğu tespiti var.

Türk gladyosunun nihai olarak tasfiyesi başladı. Bu tasfiyeyi hazırlayan önemli faktörlerden birisi, üst düzeyde Türk gladyosunun son 3-5 yılda, orijinal hedeflerinin dışına çıkması, muhtemel Sovyet işgaline karşı kurulan bu yapının artık Batı'nın Türkiye'deki etkisini ortadan kaldırmaya yönelik organizasyon faaliyetlerine dönüşmesidir. Tutuklanan bu 4 orgeneralin konuşmalarına da bakarsanız, Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda bir negatif pozisyon aldığı, Türkiye'nin Batı ittifakı içinde yer alması konusunda ciddi eleştiriler getirdiği, özellikle Tuncer Kılınç'ın, Rusya'yı Türkiye'nin dış politikasında alternatif bir müttefik olarak ön plana çıkardığı görülüyor.

TSK içinde operasyonel, Rusya yanlısı, Avrasyacı bir ekibin varlığı, bu ekibin sadece kendi içinde gayrı resmi bir iletişim oluşturma dışında, askeri darbe imkanları arayan bir yapıya dönüşmesi, hem NATO'yu, hem Türkiye'nin Batılı müttefiklerini, bu konuda Türk gladyosunun artık temizlenmesi gerektiğine ilişkin yol ayrımına getirdi."


Ergenekon'un "adli bir mesele değil, ulusal-uluslararası düzeyde stratejik tercihlere dayandığını", operasyonda "AKP iradesinin belirleyici, hatta söz konusu bile" olmadığını vurgulayan İhsan Dağı, ifşaatlarını şöyle sürdürdü:


"Uluslararası dinamiklere baktığımızda, NATO'nun, ABD'nin, Obama'nın seçilmesinin, Türkiye'deki Batı karşıtı, Avrasyacı, Rusya yanlısı yapılanmaların çözülmesine ilişkin daha küresel bir irade yarattığını düşünüyorum. Özellikle asker içerisinde, son yıllarda çok net bir biçimde ortaya çıkan ABD karşıtlığı, hatta Türkiye'nin ABD, NATO emperyalizminden kurtulması gerektiği yönündeki eleştirel pozisyonlar var. Bu tespitler küresel düzeyde de yapılıyor ve bu noktada, bu unsurların TSK'dan temizlenmesine yönelik küresel bir etkinin de var olduğunu düşünüyorum."

Bu ifşaatlardan sonra ilk soruyu, "tasfiyeye onay verdiği" iddia edilen TSK komutasına yöneltelim; "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk'ün ordusu, Peygamber ocağımız, "tam bağımsız Türkiye" yanlısı değil mi?..

Sonraki sorularımız da "beyinlerini kiralamış" olanlara; Ergenekon'a, "darbeler bitecek, derin devlet çökecek" gerekçesiyle sarılıyorsunuz değil mi? Peki, bu ülkede moderni-post moderniyle tüm darbeleri, sizin bugün canla-başla savunduğunuz ABD yaptırmadı mı? Hadi bizdeki darbecilerin yakasına yapıştınız diyelim, 12 Eylül darbesini yapanların "Our boys" olduğunu söyleyen ABD eski Başkanı Carter'ı da sanık sandalyesine oturtacak mısınız? Ali Bayramoğlu, "Daha Tansu Çiller de, Mehmet Ağar da o sandalyeye oturacak" buyuruyor da, niye, JİNSA'cı Paşa ya da "Netekim Paşa"nın adını ağzına almıyor? Kendileri gibi, ABD, emperyalizm yanlısı oldukları için mi?.. ASALA ile mücadele konseptine, Abdullah Çatlı'nın kullanılmasına karar veren "Our boys"lar değil miydi? Size son bir soru; Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e "Devlet için kurşun atan da, yiyen de şereflidir" dedirten zatla aynı safta değil misiniz ve sizi bu safta buluşturan nedir?

Ne mutlu bize ki, NATO kolejlerinde, İngiliz Kraliyet Akademilerinde eğitim almış olsalar bile Atatürk'ün bazı subayları ABD'si, AB'si, NATO'suyla emperyalizmin, Türkiye'yi bölmeye karar verdiğini anlamış, saf değiştirmiş. Niye bu kadar rahatsızsınız? Siz, emperyalizmle mutlu olabilirsiniz ama biliniz ki, "bağımsızlık" Türk Milleti'nin fıtratında vardır. Tüm milleti mi hapse tıkacaksınız?

Ülkücülere, "Ergenekon gayya kuyusu, susun" diye buyruk veren MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli ve dahi milliyetçilere de bir sorum var; "Siz emperyalizme karşı çıkmıyor musunuz, tam bağımsızlığı savunmuyor musunuz, Avrasyacı değil misiniz?" Bildiğimiz öyle. O halde, bu insanlar, tam da bu sebeple içeri alınırken, size susmak yakışır mı? Ha, "Sus, susmazsam sıra bana da gelir" diyenlerdenseniz, bilemem. Ama ben diyorum ki, "Susma, sustukça sıra sana da gelecek" !..

Hasıl-ı kelam, dertleri darbelerin bitmesi, derin devletin çökmesi değil. İstiyorlar ki;


TSK konuşmasın; TSK Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup-kollamasın.

Ya, ne yapsın?.. Soros'un ifadesiyle, İHRAÇ ÜRÜNÜ olsun!..

Kim tarafından, nereye ihraç? Emperyalistlerin tetikçisi olarak, Irak, Afganistan, İran, hatta Filistin ve dahi nerede ihtiyaç varsa orada, Türk ve Müslümanlara karşı. İşte tüm mesele bu!..

Meyyal Uygur - AÇIK İSTİHBARAT

Kaynak: www.heddam.com

Bu gelen duyuruları kapatmak isterseniz, profilinizden bunu kolayca yapabilirsiniz.

Bu link'i takip ederek duyurunun tamamını görebilirsiniz:

http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=4375.0

Saygılar,
 T   O   G   E   Ç


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.