T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) İntihar etmek isteyen yunusa denizde ilk yar

Fethiye İskelesi'ne gelen 4.5- 5 metre uzunluğundaki yunus, tüm çabalara rağmen açık denize gitmiyor. Sabaha kadar gözlem altında tutulan yunus, sabah tekrar denize salındı.
Fethiye İskelesi'nin altına dün öğle saatlerinde sığınan 4.5- 5 metre uzunluğundaki yunus, tüm çabalara rağmen açık denize gitmiyor. Fethiye İskelesi'ndeki yunusu gören balıkçılar, balığı bir botla açık denize götürmek istedi. Bu kez Tersane tarafına sığınan yunus için yetkililere haber verilince, Tarım İlçe Müdürü Fahri Alaşan, Fethiye Belediyesi veterineri ve belediye zabıta ekipleri ile hayvanseverler saat 18.00 sıralarında tersaneye geldi. Dalgıçlar yardımıyla yunusta yara olup olmadığı incelenirken, dış görünümünde derin bir yaraya rastlanmayan yunusun sırt kısmında hafif sıyrıklar tespit edildi.
Yetkililer, yunusun poşet ya da olta yutmuş olabileceğini belirtirken, kuyruğuna halat bağlanarak açık denize götürülmek istenen yunus karadan 100 metre ilerledikten sonra halattan kurtulup tekrar kıyıya geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonunda kıyıdan ayrılmayan yunus kumsal bir yere çekilerek bırakıldı.
Yunusu denize salma çalışmaları sabah da devam etti. Sabaha kadar gözlem altında tutulan yunus balığı, sabah saatlerinde Liman Başkanı Kaptan Murat Yıldız gözetiminde veteriner tarafından kontrolden geçirildi. Özel koruma yapılan yunus, Caretta Diving Centre'a ait tekneye bağlanırken, dalgıçlar da açık denize gidişte balığın tekneye çarpmaması için etrafında güvenlik oluşturdu. Yavaş yavaş seyreden tekneye bağlı yunus, dalgıçların korumasında açık denize götürüldü.
Yunusun bir şeyden korktuğu için kıyıya sığındığı ihtimali üzerinde duruluyor.
Çevreci Ali İhsan Emre, "Fethiye deniz bölgesi. Buraya her türlü deniz canlısı gelir. Buraya bir hayvan hastanesi şart. Yunusun iç organlarının zarar görüp görmediğini bilmiyoruz. Hayvanın sıkıntısı olmasa kendini karaya atmazdı" dedi.
Yunus olduğu haberini alan çevre sakinleri, balığı görebilmek için kıyıya koştu.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.