(anadoluhaber) İsrail Konsolosluğu’nda Gece Eylemleri Sürüyor

 

İstanbul Levent'teki Siyonist İsrail Konsolosluğu önünde her gece aralıksız devam eden eylemler 7 günü geride bıraktı. Saat 22:00'de başlayıp gece 01:00'de biten eylemlere çok sayıda Müslüman destek veriyor. Özellikle mahallelerde teşkilatlanarak protesto yürüyüşüyle konsolosluk önünde toplanan Müslümanlar, burada Gazze için dualar ediyorlar, sloganlar atıyorlar, tekbirler getiriyorlar, marşlar söylüyorlar, son gelişmeleri takip ediyorlar, İsrail bayrağı yakıyorlar, kermes etkinlikleriyle para topluyorlar…

Dün gece de devam eden eylemde Nurettin Şirin, Hamza Er, Adem Özköse, Ahmet Varol, İsmail Müftüoğlu ve Bahadır Kurbanoğlu birer konuşma yaparlarken; Abdullah Sevim de topluluğa dua ettirdi. Grup Özlem ve Grup Yürüyüş'ün de ezgi-marşlarıyla destek verdiği eyleme soğuğa rağmen binlerce kişi katıldı.

"Hamas'a Selam Direnişe Devam!", "Hamas Burada Siyonistler Nerede!", "Kahrolsun İsrail!", "Vur Hamas Vur İsrail'i Vur!", "Hepimiz Hamas'ın Askerleriyiz!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Katil İsrail Filistin'den Defol!" vb. sloganların atıldığı eylemde Filistin, Hamas, Hizbullah ve tevhid bayrakları taşınıyor. Bayan katılımcıların yiyecek kermesi etkinlikleri ile bir yandan Gazze için para toplanırken; bir yandan da yakılan çok sayıda İsrail bayrağı ve tahtadan tapılmış siyon yıldızları eşliğinde tekbirler getiriliyor.

Eylem boyunca Kudüs-Der'den Nurettin Şirin, son dakika haberlerini aktarıyor ve eylemi organize ediyor. Son eylemde bir konuşma yapan Vuslat dergisi yazarı Hamza Er, Filistin direnişinin İslami hareket algısı içinde değerlendirilmesi gerektiğini ve tepkilerin de bu minvalde verilmesi gerektiği ifade etti. Gazze'nin oradaki İslami direniş güçleriyle özgürleşebileceğini hatırlatan Er, ulusal devletlerin askerlerinin ya da ABD güdümündeki BM gibi uluslararası kuruluşların Gazze'ye bir hayırlarının dokunmayacağını belirtti. Gazeteci Adem Özköse ise Suriye izlenimlerini aktararak Suriye'de Filistin için yapılan gösterilerde, Türkiye halkının yapmış olduğu İsrail karşıtı etkinliklerin gündem olduğuna değindi. Suriye'deki Filistin direniş hareketlerinin temsilcilerinin de Gazze için Türkiye'de yapılan dayanışma eylemlerini takdirle karşıladıklarını ve gururlandıklarını aktardı. Vakit yazarı araştırmacı Ahmet Varol ise Filistin ile ilgili haberleri doğru kaynaktan edinmenin ve Siyonist propagandanın tesiri altında kalmamanın önemine işaret etti. Çevremize ve medyaya oradaki gelişmeleri aktarmak için çaba göstermemiz gerektiğini söyleyen Varol, sansür edilen İslami direniş kaynaklı haberlerin yaygınlaştırılması ve Siyonist çarptırmadan uzak kalınması çağrısında bulundu. Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu da İsrail'e karşı verilen tepkilerin anlamına değinerek; İsrail ile yapılan işbirlikçiliğin sona erdirilmesini istedi. Soğukta toplanan binlerce kişiye teşekkür eden Müftüoğlu, Filistin'de direnen kardeşlerimiz için dua etti. Son olarak Haksöz dergisi yazarı Bahadır Kurbanoğlu, Kudüs'te Filistinlilerin yaptıkları protesto gösterilerinde Venezüella lideri Chavez'in posterlerini taşıdıklarına dikkat çekerek, Latin Amerika'dan Malezya'ya kadar Gazze için ayağa kalkan halkların oluşturduğu "küresel intifada" atmosferine değindi. Siyonist elçiliğin kapatılması ve İsrail ile yapılan anlaşmaların feshi için çabalarımıza daha fazla hız vermemiz gerektiğini belirten Kurbanoğlu, Gazze direnişinin Müslümanlara yüklediği sorumlulukları hatırlattı ve tüm katılımcıların ibadetlerinin Rabbimizce kabul buyrulmasını niyaz etti.

Programda Grup Özlem, Filistin'le ilgili iki ezgiyle yer alırken, Grup Yürüyüş de iki marşla destek verdi. Ezgi-marşlara eşlik eden topluluk, coşkulu bir atmosfer içinde tekbirler getirdi. Program, Abdullah Sevim'in duasıyla sona erdi.



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
(www.vtunnel.com adresinden girebilirsiniz. Yasak yok.)
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.