(anadoluhaber) Re: arabın dünya görüşü

İyi demişsin Hikmet ben çatacaktım bu siliye sen yol açtın sağolasın...
 
Daha ne dediğini bilmiyor be zerzavat sili;
 
"Kendisi döneminde birçok insanın sufilikten dönmesine ve ilk müslüman nesli olan sahabe ve ilk imamların akidesine girmesine sebep olmuştur."
 
Ben bir alaka kuramadım siyah'la yazılı yerde, kafan mı dondu yoksa işin gücün mail atmak olduğu için salladınmı sen bu maili sevgiler.sili, cevap vermiyeceğini biliyorum zira sen sırf mail atıyorsun ama sadece atıyorsun sallıyorsun yani.  Yazının başına bak, İslam'la dalga geçen bir yer var mı salla gitsin, yaptığın sadece bu. Senin Atatürkçülüğünde sahte ya neyse, M. Kemal diyor ya "İstikbal göklerdedir" diye, sende bu sözden kinaye habire havaya bakıyorsun...
 
Biraz oku araştır cehaletini yen, okuma yazma bilmekle olmuyor bu işler sevgiler.sili yani demem o ki saçmalamanın hiç alemi yok.
 
Sen sahabe'yi ne bilirsin tabii'ni ne bilirsin, bilsen zaten saçmalamazsın böyle. Git biraz "İslam Tarihi" oku, "Mezhepler Tarihi" oku. Hee biz Vahhabi değilizya ayrıldık sahabenin yolundan, tabii'nin yolundan. Gitti canım anadolu ve tüm Ehli Sünnet olanlar...
 
Zaten burada bir Abdülsofta dangalağı var birde sen varsın, kendi küçük aklıyla eline İslam'a saldıracak bir fırsat geçince hemen zıplayan. Siz her şeyin içine kendi pisliğinizi bulaştırmaya çalışan zavallılarsınız, geçen bir maili vardı bunun" içemiyorum çok sinirleniyorum çooook" sarhoş olamıyormuş, eminim sen bu mailleride kafa kıyakken atıyorsundur.
 
Şimdi sana örf, adet dicem hemen zıplayacan gericiler diye, Kültür diyeceğim sadece sende bu kelimeye bir göz aşinalığı var, okumuşsundur bir yerlerden oda. Arap kültütünde kız çocukları buluğa erdikten sonra bir yaşına girdi sayılırmış.
 
Bakalım ne demek istediğimi anlayabilecekmisin!!!
 
Sevgiler.Seyfeddin



From: datagrup@gmail.com
To: anadoluhaber@googlegroups.com
Subject: (anadoluhaber) Re: arabın dünya görüşü
Date: Thu, 22 Jan 2009 23:21:48 +0200
CC: lale.gurman@gmail.com


Siz bu tur ASPARAGAS VE IFTIRA HABERLERE INANIYORMUSUNUZ
ALLAHASKINA. 
Selam ve Saygilarla


22.Oca.2009 tarihinde 20:40 saatinde, Sili Ozerdim <siliozerdim@gmail.com> şunları yazdı:

İliklerime kadar dondummmm,sapık bunlar,bu çağda gösterdikleri referansa bakarmısınız.Asıl facia bizim başımızdakilerin de bu görüşlere yakın olmaları,Sayın Ercan'a bu haber için teşekkürler.Sevgiler.Sili

2009/1/22 D. Ali Ercan <daercan@hotmail.com>

1 yaşındaki kızla da evlenilir!
Suudi evlilik uzmanı Dr. Ahmad Al-Mub'i kendi görüşlerine referans olarak da Hz. Muhammed'in hayatını örnek gösterdi. Vahhabi imam, Hz. Muhammed'in Hz. Ayşe ile 6 yaşında evlendiğini, 9 yaşında cinsel ilişkiye girdiğini savundu. İmamın bu sözleri karşısında programı sunan sunucu bile şaşkınlığını saklayamadı.

Suudi evlilik yöneticisi Dr. Ahmad Al-Mub'i'nin insanın kanını donduran fetvaları şöyle:

"Evlilik iki şeyden ibarettir: İlki aralarında kontrat olması. Bu evliliğin ilk şartıdır. İkincisi ise karınızla seks yapmanızdır. Evliliğe girmek için minimum bir yaş yoktur. Bir yaşındaki bir kızla bile evliliğe girebilirsin. 7-8-9 yaşındaki kızlardan bahsetmeye bile gerek yok. Bu bir rıza anlaşmasıdır. Veli genelde baba olmalıdır. Çünkü baba kararı zorunludur. Böylelikle kız, kadın olmuş olur.



-Ama kız seks için hazır mıdır, ilk seferinde ilişkiye girmenin doğru yaşı nedir?

Bu çevre ve geleneklere bağlı olmak üzere değişir.

Yemen'deki kızlar 9-10-11 yada 13 yaşında evlenirken diğer ülkelerde 16 olabilmektedir. Bazı ülkerde kızların 18 yaşına gelmeden ilişkiye girmeleri kanunla yasaklanmıştır."

"HZ. MUHAMMED BİZİM MODELİMİZ"

Suudi yetkili insan aklının kabul etmesi mümkün olmayan bu tezlerini sıralarken, bir de çekinmeden Hz. Muhammed'i referans gösteriyor.

"Hz. Muhammed izlediğimiz bir modeldir. Hz. Ayşe'yi 6 yaşında kadını olarak aldı. Fakat 9 yaşında iken onunla ilişkiye girdi. Hz. Muhammed'i modelimiz olarak görüyoruz."

İLGİNÇ GEREKÇE

Suudi imam Dr. Ahmad Al-Mub'i, bu görüşlerini ise ilginç bir gerekçe ile açıklıyor. Al Mub'i "Eğer veli baba ise ve uygun bir ortamda evlenilmişse bu evlilik geçerlidir. İnsanlar kendilerini çeşitli koşullar altında bulabilmektedir. Örnek olarak; 2-3 hatta 4 kızı olan-ki hiç karısı olmasın- ve bir yolculuğa çıkmak zorunda kalsın. Kızını böyle bir durumda evlendirse iyi değil mi? Onu koruyacak ve destekleyecek ve uygun bir yaşa geldiğinde onunla ilişkiye girecek. Bütün erkeklerin azılı kurtlar olduğunu kim söylüyor?" diyerek, sözlerine kendince mantıklı bir açıklama da getiriyor.

VAHHABİLİK NEDİR?

Vahhabilik ismi Suudi Arabistanın Necd bölgesinde doğmuş olan Muhammed Bin Abdilvahhap'tan gelmektedir.

Kendisi döneminde birçok insanın sufilikten dönmesine ve ilk müslüman nesli olan sahabe ve ilk imamların
akidesine girmesine sebep olmuştur. Kendi döneminde birçok insanın hayatında değişiklikler yapmış olan
bu "alim" Suudi Arabistanın kurulmasında da önemli rol oynamıştır. Bugün ehli sunnet çizgisinde gidenler
Muhammed bin Abdilvahhabın "kavaidul erbaa", "el-usulussalase" gibi birçok eserini ve tarihteki ünlü selefi
alimi İbn Teymiyye'yi okurlar. Vahhabilik özellikle Suudi Arabistan'da yaygındır. Vahhabilik, ölülerini mezara defnetmemeleri ve kutsal mekanları yıkmaları gibi konular nedeniyle İslam dünyası içinde sürekli tartışılan bir konudur. (Gazete VATAN-ENSONHABER)





Windows Live™ ile e-posta kutunuzdaki işlevlerin çok ötesine geçin. Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın.





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.