T a r a f s ı z D e ğ i l i z

TRT'NİN KÜRTÇE KANALI!

Bu yazıyı siz mi yazdınız sayın Abdurrahman selam SINOP?
Eğer öyleyse, "yanlış düşünüyorsunuz" diyorum.
Bence TRT-şeş in türkülü şarkılı yayınları bahsettiğiniz rahatlama,demokrasi vs..şeyleri getirmez..
Öcalan doğru demiş hakkını yemeyelim;"TRT kendi Kürtlerini yaratmak istiyor"..
Bence başaramazlar..Önce kürtçe yi "bilinmeyen dil" sınıfından çıkarsınlar,sonra Kürtleri kandırma yoluna gitsinler..belki yiyen olur ozaman..
08 Ocak 2009 Perşembe 03:51 tarihinde Abdurrahman selam SINOP a.selam@arcor.de yazdı:


TERÖR örgütü PKK, TRT'nin Kürtçe yayın yapmasına ateş püskürüyor. TRT 6 ya da Kürtçe adıyla TRT Şeş kanalında program yapan Kürt sanatçıları "hain" diye suçluyor, hedef gösteriyor.
Öcalan, avukatları vasıtasıyla "Kürtçe televizyonla, devlet kendi Kürdünü yaratmak istiyor" diye provokatif bir açıklama yapıyor, kanalı hükümetin değil, ABD'nin açtırdığını söylüyor!
Terör örgütünün siteleri TRT Şeş'i "Siyasi köy koruculuğu" diye suçluyor!
DTP'liler de Kürtçe TV'den müthiş rahatsız. Önce boykot ettiler, açılış törenine bile katılmadılar. DTP'li Demirtaş, "Kürtçe TV bir AKP projesidir, devlet projesi değildir, seçim yatırımıdır" diye açıklama yaptı.
O zaman İmralı'daki şeflerinin "Bu Amerikan projesidir" şeklindeki buyruğunu henüz almamışlardı!
Fakat PKK'nın ve DTP'nin bu boykot ve karalama kampanyası tutmadı, kanal bölgede beğenildi. Ve DTP ağız değiştirmeye başladı. Ahmet Türk, bu kanal için, "Halkımızın yıllardır sürdürdüğü onurlu mücadelenin kazanımıdır" dedi. Musa Anter ve Celal Doğan gibi isimleri saydı, böyle "binlerce" kişinin hayatlarını vererek elde edilmiş bir "kazanım" olduğunu söyledi...

Etnik milliyetçilik
Bütün bunların anlamı şudur: PKK ve DTP Kürtlerde "yabancılaşma" duygusunu derinleştirmek istiyor. Kürt vatandaşlarımızda sevinç ve rahatlama yaratan açılımları "tuzak" gibi göstermeye çalışıyor.
Ahmet Türk'ün "Ermenilere yapılanları bugün Kürtler yaşıyor" sözünü hatırlayın!
Gazze'de yaşanan facia bütün yüreklerde infial yaratıyor ya; Ahmet Türk hemen üstüne atlıyor, "AKP Kürt meselesinde İsrail politikası izliyor" diyor!
PKK ve DTP niye böyle yapıyor?
Çünkü militan milliyetçiliği besleyen en kışkırtıcı kaynak, mağduriyet ve ezilmişlik duygusu ve bunun yarattığı taşkın öfkelerdir.
PKK'yı yaratan da sürdüren de bu ezilme ve öfke duygusudur. Yayınlarına bakın, taşkın ve kışkırtıcı bir "ezilme" ve "isyan" motifinin sürekli işlendiğini görürsünüz.
Geçmişte Kürtlerin yok sayılması, dil ve kültürlerinin yasaklanması ve 12 Eylül'deki işkenceler Kürt sorununu çözmemiş, aksine, Kürt milliyetçiliğini beslemiştir! Bu, Org. Aytaç Yalman'ın da ifade ettiği bir gerçektir.

İki yol
Şimdi ise bir yandan bölgedeki ekonomik dinamikler, burjuvalaşma ve entegrasyon süreci, öbür yanda Kürt kimliği üzerindeki yasakların adım adım kaldırılması, TRT Şeş ve YÖK'ün Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri kurmaktan bahsetmesi gibi gelişmeler Kürt vatandaşlarımızda rahatlama ve benimsenme duygusu yaratıyor... PKK ve DTP bundan rahatsız oluyor!
Üniter devlet içinde bu açılımlar elbette zamanla, ezilme ve isyan duyguları yerine, birlikte yaşama duygularını güçlendirecektir.
Halbuki PKK'nın gıdası, ezilme ve isyan duygularıdır. Onun için PKK ve DTP sürekli sıkıntı, gerilim ve çatışma mesajları veriyor, Roj TV boğucu siyasi yayınlar ve ölüm çağrıları yapıyor...
TRT Şeş ise şarkılı, türkülü, oyunlu, eğlenceli bir kanaldır ve halk bunu beğenmiş, bunu tutmuştur. PKK'nın ve TRT 6'nın yayınları iki ayrı yolun göstergeleridir:
Biri kan, ölüm, fakirlik... Öbürü, üniter devlet ve çoğulcu demokrasi içinde özgürlük ve ekonomik gelişme...
TRT Genel Müdürü Sayın İsmail Şahin'i kutluyorum; "Muharrem" ayındaki Alevi-İslam yayınları için de kutluyorum.





Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.