İsrail'i eleştiren Türk öğrenciye ceza!


İngiltere'de, “Türk askerleri Filistinli çocukları kurtaracak" diyen 14 yaşındaki Türk öğrenciye, okul yönetimi tarafından disiplin cezası verildi.

Londra'nın Walthamstow bölgesindeki Kelmscott ortaöğrenim okulu 10'uncu sınıf öğrencisi Barış Can Kuş, sınıf arkadaşlarıyla yaptığı bir sohbette, "Türk askerlerinin Gazze şehrine giderek, Filistinli çocukları kurtaracağını" söyledi.

Konuşmayı dinleyen Yahudi asıllı öğretmen, Barış'ı bu sözleri üzerine "ırkçılık"la suçlayarak disipline verdi.

Yahudi asıllı fen bilgisi öğretmeninin dersinde gerçekleşen olayda, sınıftaki diğer arkadaşlarının, “Türkler de İsrail'e gidip savaşacakmış orada neler oluyor biliyor musun?" sözleri üzerine, “Evet biliyorum. Türk askeri gidip Filistinlilerle savaşacak. Gazze'de ölen çocukları kurtaracak" dediğini söyleyen Barış, arkadaşları ile konuşmasını dinleyen öğretmeninin kendisini sınıftan hemen uzaklaştırdığını ve okul müdürüne şikayet ettiğini, sınıfta ırkçılık yaptığı için cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Okul disiplin kurulunun hemen toplanarak kendisini bir gün sınıftan uzaklaştırma kararı aldığını ifade eden Barış, disiplin odasında bekletilerek cezalandırıldığını suçunun sadece arkadaşlarının konuşmalarına katılmak olduğunu iddia etti.

Barış, “Sınıftaki sohbete katıldım ve o an hissettiklerimi söyledim. Bu şekilde cezalandırmak beni çok etkiledi" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Okul müdüründen aileye uyarı mektubu

Okul müdürü Lynnette Parvez, Barış'ın ailesine bir uyarı mektubu göndererek, Barış'ın sınıf içinde sarf ettiği sözlerin "ırkçılık"la ilişkisi olduğunu yazdı.

Mektupta şu açıklamalar yer aldı:

“Barış fen bilgisi dersinde Gazze'de devam eden çatışmalarla ilgili uygun olmayan sözler sarf etmiştir. Fen dersi bu tür konuşmalara açık bir ortam sağlamamakla birlikte, Barış'ın sarf ettiği sözler direk ırkçılıkla bağlantılıdır. Bu sebepten dolayı Barış sınıfından ve arkadaşlarından bir gün uzak kalacaktır."

Oğullarının sınıfından uzaklaştırılmasının psikolojisini bozduğunu ve olayın kendilerini olumsuz etkilediği ifade eden anne Nimet Kuş ve baba Rahmi Kuş, disiplin cezasından, okulda eğitim veren bir Türk öğretmen aracılığı ile haberdar olduklarını, daha sonra da okul müdürlüğünden mektup aldıklarını belirttiler.

Anne Nimet Kuş, “Okul yönetiminden böyle bir yazı geldiği zaman gözlerimize inanamadık. Her gün televizyonlarda ölen Filistinli çocukları görüyoruz ve doğal olarak evde düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Oğlumuz da evdeki konuşmalardan etkilenmiş olabilir" dedi.

Baba Rahmi Kuş da, “Barış konu açıldığı için okulda arkadaşları ile düşüncelerini paylaştıysa ve eğer yanlış sözler söylediyse öğretmenlerinin doğrusunu anlatması gerekiyordu. Oğlumuzun kötü bir amacı olduğunu sanmıyorum. Ama yine de konuya duyarlı olduğunu bildiğim için mutlu oldum. Kendisine hiç kızmadım" şeklinde konuştu.

Okul müdürü konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, yaşanan bu tür olaylarda okul disiplin kurulunun öğrenciyi haksız bulduğu durumlarda 15 güne kadar sınıfından uzaklaştırma kararı verebileceğine dikkat çekerek, bütün gerekçelerin aileye gönderilen mektupta yer aldığı ve bunun disiplin kurulunun kararı olduğunu ifade etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.