T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Hasan Nasrullah:İmad Muğniye'nin Öğrencileri İsrail'i Yenecek

Lübnan İslami Direnişi Genel Sekreteri Seyyid Nasrullah, İsrail ordusunun Muğniye'nin öğrencileri tarafından hezimete uğratılacağını söyledi

18/02/2009

Lübnan İslami Direnişi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bir kez daha İmad Muğniye'ye düzenlenen suikastinin intikamının alınacağına işaretle "Şehid Muğniye, İsraillileri her mekanda korkutmaya devam edecek. İsrail eskisi gibi güçlü değil. Direniş de eski direniş değil" dedi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'ın Seyyid Abbas Musavi, Şehid Ragıp Harb ve iki zaferin lideri İmad Muğniye'nin şehadet yıl dönemi münasebetiyle düzenlenen anma programında konuşan Nasrullah, direnişin Lübnan'ı ve halkını savunmak için hava silahı dahil tüm silahlara sahip olma hakkının olduğunu belirtti, İsrail ordusunun bir kez daha askerlerini Lübnan'a göndermesine karşı uyarıda bulundu.

Lübnan direnişinin elde ettiği zaferlere değinen Nasrullah "Şehid liderlerin kanları, güney Lübnan'da oturanların evlerine ve köylerine şeref ve onurla dönmelerini sağlamıştır" dedi.

İsrail'le ilişkileri normalleştirme projelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Nasrullah, İsraillilerin barış girişimlerine karşı aşırılıklarının son seçimlerde açığa çıktığını vurguladı, İsrail ile ilişkilerin ya tamamen teslim olma ya ilişkileri normalleştirme yada direnişle olacağını söyledi.

Nasrullah "Araplar, kendi ilkelerinden taviz verdikçe İsrail, daha fazla suikast düzenledi, daha fazla katliam işledi" diye konuşan Nasrullah, Gazze savaşının son günlerinde Kuveyt'te düzenlenen Gazze konferansı sırasında, Arap Barış Girişimi'nin uzun bir süre masada kalmayacağına vurgu yapılmasının önemli bir gelişme olduğunu bildirdi.

İsrail seçimlerine değinen Nasrullah, seçimi kazanan liderlerin Lübnan'da hezimete uğradıklarını belirterek "Onlar, bizi korkutmuyor" diye konuştu.

İsrail'e sert mesajlar verdi. Nasrullah, Lübnan'a saldıracak tüm İsrail askerlerinin Hizbullah'ın şehid lideri İmad Muğniye'nin öğrencileri tarafından hezimete uğratılacağını söyledi.

"İsrail, Lübnan'da her girişinde, 1984'te, 1985'te, 2000'de ve 2006'da hep hezimetle karşılaştı" diyen Nasrullah, Gazze direnişinin elde ettiği tarihi zaferin Temmuz savaşında elde edilen zafere eklemlendiğini ifade etti.

Gazze savaşının en büyük kazanımının, İsrail ordusunun savaşı yönlendirmekten ve Gazze'ye girmekten aciz kalmadığı olduğunu belirten Nasrullah, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail ordusunun, vakitin darlığından ötürü Gazze'ye girememesi söz konusu değil. Onlar, Gazze'ye girmekten korkuyorlardı. Gazze'de şehadete kadar savaşacak direnişçilerin kendilerini beklediğinin farkındaydılar."

Nasrullah "Onlar gibi bizler de onlara hazırladıklarımızı göstereceğimize dair söz veriyoruz. Onlara, İmad Muğniye'nin Abbas'ın aşkı ve Ragıb'ın iradesiyle hazırladıklarını sunacağız. Evet! hangi hükümet, Lübnan'a askeri birliklerini göndermeyi düşünürse, askerleri İmad Muğniye, Abbas Musevi ve Ragıb Harb'ın öğrencileri tarafından hezimete uğratılacak" diye konuştu.

Direnişin hava silahı elde edinmesinden İsrail'in tedirgin olduğunu ifade eden Nasrullah "Siyonist düşman, direnişin hava silahı elde etmesinden korkmaktadır. Çünkü direnişin bu isteğine ulaşacak iradesi olduğunu çok iyi bilmektedir. Bizim, her türlü silaha sahip olma hakkımız vardır. Hava savunma silahı da bunlar arasındadır" dedi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah tarafından organize edilen bu programa, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Meclis Başkanı Nebih Berri'nin temsilcileri'nin yanı sıra çok sayıda Filistinli ve Lübnanlı siyasi, dini lider katıldı.

Ayrıntılar geliyor...

isra haber

1

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.