T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) SPK`ya `Akademisyen ve işadamı` başkan

SPK`ya `Akademisyen ve işadamı` başkan
 

Turan Erol'dan boşalan SPK Başkanlığı'na sürpriz bir şekildeakademisyen işadamı Prof. Dr. Vedat Akgiray getiriliyor.

Akşam

Erol'un yerine bir süre atama yapılmaması piyasaların sıkıntılı olduğu dönemde Kurul toplantılarının gerçekleşmemesine neden olmuştu

SPK'nin yeni patronu Prof. Dr. Vedat Akgiray'ın, beklenenin aksine kurum dışından seçilmiş bir isim olması dikkat çekti. Boğaziçi Üniversitesi Finans Ana Bilim Dalı Başkanı ve teknoloji şirketi BİMEKS'in de patronu Prof. Akgiray, üçlü kararname imzalandıktan sonra görevine başlayacak.

SPK eski Başkanı Erol'un görev süresi 8 Şubat'ta dolmuş, ancak Erol, yemin tarihi olan 20 Şubat'a kadar kurumun başından ayrılmamıştı. Bu göreve tekrar atanacağına inanan Erol, 20 Şubat tarihinden sonraki kararları ise yeni ataması gerçekleşmediği için imzalamaktan kaçınmıştı.

Erol'un, yeniden başkan olabilmek için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kapısı çaldığı ve söz aldığı da kulislerde konuşulmuştu. Hatta Erol'un kararnamesinin hazırlandığı, ancak atamasının, SPK'nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'e takıldığı sıkça dile getirildi.

Erol'un, başkanlık görevine getirilmesi ise sancılı olmuş ve kendisini pek tanımadığını söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, SPK Başkanı olmasına sıcak bakmamıştı. Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, bizzat devreye girerek, hem Erdoğan'ı, hem de dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ikna etmişti. Ancak, Erol, 6 yıllık üyelik süresini tamamlayana kadar, yani sadece 2 yıllığına bu göreve getirilmişti.

BAŞARILI İŞADAMI

Öğrencileri tarafından esprili ve samimi tavırlarıyla anılan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Finans Bölümü Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, finans dünyasının dikkatle takip ettiği bir isim. Aynı zamanda başarılı da bir işadamı olan Akgiray, teknoloji marketi, BİMEKS'in de kurucusu. Beş yıl boyunca yurt dışında yüksek lisans ve doktora yaptı.

İÇ ÇEKİŞME AKGİRAY'A YÖNELTTİ

Erol'dan boşalan koltuk için Bakan Ekren'in danışmanı eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Mehmet Çekinmez, SPK üyesi Abdülkerim Emek ve yine kurul üyesi olan Vahdettin Ertaş'ın isimleri geçiyordu. SPK'nın iki kurul üyesi arasındaki çekişme kimseye yaramadı. Erol'un başkanlığından önce de bu göreve gelmek isteyen Emek, yine amacına ulaşamadı. Hükümet diğer aday Çekinmez'e de sıcak bakmadı. Sonunda Bakan Ekren, sürpriz bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Finans Ana Bilim Dalı Başkanı olan Vedat Akgiray'da karar kıldı. Akgiray'ın SPK Başkanlığı'na atanmasına yönelik kararnamenin imzaya açıldığı ve Çankaya Köşkü'ne gönderileceği belirtildi. Akgiray'ın bizzat Bakan Ekren tarafından ikna edildiği konuşuluyor. ABD'de ders verirken, Bilkent Üniversitesi'nin daveti üzerine Türkiye'ye dönen Akgiray, Ankara'ya ısınamadığı için 2 ayda görevinden ayrıldığını söylemiş ve 'Ankara'dan kaçtım' demişti. Akgiray, şimdi 'kaçtığı' Ankara'ya geri dönmek zorunda kalacak.

Bu arada, görev süresi Erol gibi şubat ayında dolan kurul üyesi Mustafa Korhan ise yeniden getirilecek. Korhan, kurul üyeliğine, milletvekili seçilen İbrahim Mete Doğruer'den kalan 1 yıllık süreyi tamamlamak için seçilmişti...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.