SOYKIRIM UNUTTURULUYOR!


Urimçi Katliamında ölü ve yaralı sayıları hakkında ki bilgileri aldığımız Türkiye’de ki Doğu Türkistan Yardımlaşma derneklerinin verdiği son rakamlara göre 2000 Müslüman Uygur Türk’ü işgalci Çin tarafından soykırıma tabi tutulmuştur. Gözaltına alınan Müslüman Uygur Türk’ünün sayısı ise 1500 ila 2500 arasında değişiyor.

Gözaltına alınanların geleceği veya nerede oldukları belli olmayıp, Çin hükümeti "olaylara sebep olanları idam edeceğini" ilan etmiştir. Son yıllarda hazırlanan Çin anayasasında "bölgesel şovenizm" yasaklanmış olup, şiddetle cezalandırılacağı belirtilmiştir. Yani diğer bir deyimle kimsenin milli kimliğini öne çıkartma hakkı yoktur. Ne var ki bunu Han Çinlileri yaptığında, bunun adı, "büyük Çin milleti adına " bir hareket olmakta, ama ezilmeye ve haksızlığa karşı ayaklanan Uygur Türkleri veya başka gruplar olursa, adı, "bölücü şovenizm" olmaktadır. Bildiğiniz gibi Urimçide ki olaylar devam ederken İşgalci Çin Devleti olaylara karışanların İdam edileceğini açıklamış ve tüm dünyanın gözleri önünde Müslüman Uygurlara karşı giriştiği etnik temizleme harekâtını 196 Uygur Türk’ünü idam ederek devam ettirmiştir.


Çin’in İç Meselesi denilerek 2000’den fazla Müslüman Uygur Türk’ünün Katledilmesine Göz Yumuldu!

Bütün bunların bilinmesine rağmen Türkiye Dışişleri tarafından yapılan ve aslında tüm dünya tarafından da kabul görmüş bir açıklamaya sizlerin de tekrar dikkatini çekmek istiyorum.’Uygur Meselesi Çin’in İç meselesidir ‘ bu söylem özellikle soğuk savaş döneminden beri devam eden ve 11 Eylül hadisesinden sonra da AB-D’nin hâkimiyet kurması yolunda özellikle devam ettirilen emperyalizmin kullandığı bir numaralı argümandır. Hâlbuki uluslar arası terör şebekelerinin (NATO, BM, vs.) gibi kuruluşların Irak, Afganistan ve AB-D emperyalizmi tarafından işgale uğrayan bölgelerde bir bütün olarak kurulu bir devletin iç işlerini bırakın tamamı ile toprakları işgale girişip sistem ve yönetim değişikliğini gerçekleştirdiklerine bu yüzyılda şahit olduk ve oluyoruz. Velhasıl, Çin de bugün BM denilen yapılanmanın daimi üyesi sıfatı ile daha önce ki Bosna, Çeçenistan ve bugünkü Irak ile Afganistan katliamlarının da bir numaralı ortağıdır. Buna emperyalizmin Çincesi diyebiliriz. Orta da danışıklı dövüş söz konusu olup AB-D katliamlarına özellikle Afganistan’da göz yuman bir Çin Devletinin jestine bu uluslar arası emperyalist şebekeler de Müslüman Uygur Türk’lerinin Urimçi’de ki katledilmesi hadisesine göz yumarak karşılık vermişlerdir.
Türkiye’de de Soykırım Unutturuldu!

Aslında Türkiye’nin gündemini her zaman AB-D’nin sahte gündemleri belirlemekte. Batı Çin’in içişlerine müdahale etmeyerek mevcut katliam prosedürünü uygularken bir asra yakın bir zamandır Batı çamurunda debelenen Türkiye’de aynen daha önce’den Gazze’de ve Bosna Hersek’te olduğu gibi öz be öz Müslüman Türk olan Uygurlara karşı Çin’in yaptığı bu katliamı sadece kınayarak geçiştirme yoluna girmiştir. Başbakan Erdoğan, Devlet Bahçeli’ye yönelik - iktidarın döneminde ‘sen ne yaptın’ sorusunu yönelterek güya kendisinin Doğu Türkistan için önemli bir şeyler yaptığının da altını çiziyor ve yine 2000’e yakın Müslüman Türk’ün kanı üzerinde adeta politik kazançlar elde etme ve bu soykırımın yerine karşılıklı atışmalarla gündem değiştirilmesi yoluna gidiliyordu. Gazze hadise’si de Ergenekon operasyonları ile Türkiye gündeminden bir günde düşürülmemiş miydi?

Böylece, Türkiye’nin iç kamuoyu potansiyelinin bilinçli olarak Uygur Türklerinin katledilmesine karşı gösterdiği tepki de gündemden düşürülüyordu. Ve Çin’in İç işleri denilen Uygur Müslümanlarının katledilmesi hadise’si de unutturuluyordu. Aynı günlerde Asya –İslam coğrafyasını sömürülmeye açan Nabucco Projesi ise AKP Hükümetince kamuoyuna tarihi bir proje olarak lanse edilerek, tamda Uygur Katliamı her yerde kınanırken yeni bir gündeme doğru Türkiye yönlendirilmiştir. Bütün bunlara sadece bir tesadüf olarak bakmak durumunda değiliz .Kaldı ki Nabucco denilen sömürü projesinin Doğu Türkistan meselesinin önüne geçmesi Türkiye’nin stratejik ,tarihi görev ile sorumluklarına terstir.

Bütün bunların yanında AKP hükümet’ine açıkça soruyoruz. Sanayi Bakanı, Nihat Aygün Çin mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu. Çin Mallarına karşı başlatılan boykottan neden vazgeçildi? Tüm Türkiye piyasalarını sarmış kalitesiz Çin mallarının istilasına karşı başlatılacak bir boykota bile yanaşmayanların Doğu Türkistan meselesi ile ilgili yapacakları bir şey de olamaz.

Sonuç Olarak;

Türkistan için başlı başına strateji ve siyaset üretme merkezi Türkiye’dir.Bugün özellikle hem Çin işgali altında ki bölge hem de Batı Türkistan çok yönlü emperyalist saldırılara maruz kalmakta olup ileri ki dönemlerde özellikle bölgede oluşan hava en başta Türkiye’yi de etkileyici olacaktır.Aslında Doğu Türkistan’da ki katliam,adına küreselleşme denilen emperyalist projelerden sadece bir tanesidir.

İşgalci Çin yıllardır vahşi kapitalizm olarak andığımız çarkın içerisinde bugün en belirgin bir biçimde yer almış ve liberal-kapitalist vasıflı vahşi kapitalist sisteme entegre olmanın ceremesini sistemin çökmeye başlaması ile birlikte kendiside çökme ve parçalanma tehlikesini yaşayarak ödemektedir.Çökmemek için sömürmeye,dağılmamak için haklı talepleri en sert bir şekilde bastırmaya çalışan Çin,Türk ve İslam dünyasının düşmanlarından birisidir. *Bununla birlikte ona bir güç odağı olma rolü biçenlerin Doğu Türkistan değil de,Çin gibi Sincan sahte ismini anarak kurdukları hayaller Urimçi Direnişi ile adeta çökmüştür.

Aynen diğer emperyalistler gibi Müslümanları katlederek, sömürerek ayakta kalmaya çalışan bu fil’i herhangi bir karınca’nın çelme takması bile meye yetecektir.Aniemperyalist mücadele bayrağı,Müslümanların elinde dalgalanmakta olup İslam aleminin merkezinin de Anadolu olmakla,gözler bizim üzerimize kilitlenmiş bulunmaktadır.

BU YAZI BARAN DERGİSİNDE YAYINLANMIŞTIR

1 yorum:

  1. ALLAHIN IPINEEE SARILMAKTN BASKAA CAREMIZ KALMADII
    DUNYAA HARITASINA BALKIYORUM HER YERDEE MUSLUMAN OLDURULUOR
    MUSUMAN KATLEDIRLIRKEN INSAN HAKKLARII YOK BIR KAFIRE ZARAR GELSEE INSAN HAKKLARINDAN SOZ EDERLER VE BIDEE INSANLIK DERSI VERIRLER
    BENCEE MUSLUMANLAR DININDEE SAMIMI OLMALII VE IRK GOZETMEKSINIZIN BUTUN MUSLUMNALAR BIRLESMELII TEK CATI ALTINDAA TOPLANMALII DERHALL O ZAMAN MUSLUMAN COGRAFYASINDA AKAN KAN DURUR BIDEE MUSLUAMAN INSNALRIN BASINDAKII HUKUMETLER MAELSEF MUSLUMAN DEGILLLER BU YONETICILER KUKLAAA MUSLUMANLAR KENDII HUKUMETINEE ISYAN EDEMIYORLAR BU KISIR DONGUU YILARCAA DEVAM EDIYOR . MUSLUMANLAR GARIP KALDII SAHIPSISIZ KALDII SANIRIM BU SUREC MEHDII AS GELENE KADAR DEVAM EDECEK
    KISACA GORUSELERIMII PAYLASMAK ISTEDIGIM DEVRIK CUMLELERIMICIN OZUR DILERIM TAHSILLI BIRI DEGILIM KALIN SAGLICAKLA

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.