T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) T.C. Kimlik no su şart


 

Nüfus Cüzdanları hakkında…

 

Hep böyle toptancılığa alışmışız. Aşağıdaki maili gönderen Sayın Uğur Ferhan da aynı şeyi yapıyor. Topla / böl / sonuç ..

 

Türkiye'de 892 ilçe nüfus memurluğu+ 81 il nüfus müdürlüğü = 973 yerde nüfus cüzdanları değiştirilebilir. ortalama

4.000.000 / 1.000 = 4.000  Yani her ilçenin nüfusu aynı olsa, her köyde nüfus cüzdanı olmayan veya eski olanlar eşit olsa, her yerde resimler ve belgeler aynı sürede hazırlansa seçime 10 gün kaldığına göre günde 400 nüfus cüzdanı değişecek. Yani Türkiye'nin her yerindeki nüfüs memurları  günde 400 cüzdan verecek.

 

Nüfusu 2.000 olan ilçelerle 12 milyon olan İstanbul'u düşünün.. Yaşlıyı, hastayı, ihtiyarları düşünün .. Ve sayın Uğur Ferhan ın "rahat rahat yetişir" sözünü düşünün.

 

Ben kendimden misal vereyim. Ben şu durumda nüfus cüzdanımı değiştiremeyeceğim ve de oy vermeyeceğim. Neden?

Resim çektirmek, oradan muhtara gitmek, oradan Kadıköy Nüfus Memurluğu önünde sabah 7 de sıraya girip öğleye kadar beklemek için ne dermanım var, ne de sağlığım. Bunları yaptığım takdirde en yakın hastanenin SSK ya oldukça yüklü bir fatura göndermesi gerekecek. Evde camı açtıklarında bile dakikalarca öksürdüğümü nazara alınca, Nüfus Müdürlüğü önünde saatlerce açık havada beklediğim takdirde herhalde hastaneler bile ümidi kesip, "bunu eve götürün" diyeceklerdir. Söylediklerimi fantezi sanmayın, doğruyu söylüyorum. Şimdi Namazı bile oturarak kılabiliyorum. Bu durumda benim vatandaşlık görevi diye sağlığımı tehlikeye atmamın bir mantığı da olmayacağından oy kullanmama cezasını ödeyip, sandığa gitmememin en doğru yol olduğuna inanıyorum. Sayın Ferhan dan da inanmasını istiyorum. Konu  seçim şaibesi değil, sağlık meselesi..

 

İstanbul'daki benim bu durumum yanında Anadolu'da daha başka durum da var. Araç kazasının Kürrei Hadid köyü var. İğdir'den tam 12 saat uzaklıkta. Babam rahmetli İğdir Nahiye Müdürü iken o köye giden jandarmaya geldiğinde yeni postal verdirirdi. Zira gidip geldiğinde jandarmanın postalı işe yaramaz hale gelirdi. Bu köylülerin oy verme adına  Nüfus cüzdanı için şehre geleceğine inanmıyorum.

 

Bugün Bolu'dan tutun Van'a kadar kar yağışı var. Köylü şehre gelip önce resim çektirecek. Sonra o resmi muhtara getirip nüfus cüzdan belgesi alacak. Sonra tekrar şehre gelip nüfus memurluğunda sıraya girecek. Nüfus Cüzdanını alıp köye dönecek. Tabii köye giden minibüsün saatine yetişebilirse. Bir de minibüsü kaçırdığını düşün o gece şehirde tanıdığı varsa onun evinde kalacak. O da yoksa ne yapar sizce. Tabanvayla köye dönmeye çalışır. Sabaha karşı köyüne döner.  

 

Bunun maddi tarafını bahsedersek tuzu kuru olanlara gülünç gelecek ama ülkemim realitesi bu.. Köye geliş gidiş minibüs parası, muhtara tasdik parası vermedi diyelim. Fotoğrafçıya,  nüfus müdürlüğüne nereden baksan en az  20-30 TL tutar. Bu para köylü için nedir, bilen bilir.. Boğazdaki lokantalardan milyonluk faturalarla kalkanlara bu bir mana ifade etmez tabii.

 

Bunları bilen bazı köy muhtarları akıllı çözüm üretiyorlar. Bir fotoğrafçı ile anlaşıp ucuz resim, kendisi tasdik için fotoğrafçının dükkânında köylülerini bekliyor. Böylece 5 TL ucuzlama olsun diye uğraşıyor.

 

Doğuda daha başka sorunlar da var. Eruh'un Zorava çayı yanındaki Kuşdalı köyünden veya Erenkaya Köyünden gelen hanım kardeşlerimizi düşünün. Urfa'dan hiç bahsetmiyorum. Oradaki köy ağaları pratik çözümleri bulurlar. Olmazsa otobüs tutup mezaraları ilçeye de taşırlar, Nasıl olsa köylüden para çıkmayacak ama oy ağanın dediği yere gidecek..Öyle zannederim ki köylerimizin 10 yaşının altındaki herkesin nüfus cüzdanının yenilenmesi gerekir. Şimdi bunları nazara almadan toptancılıkla bu yapılır demenin yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum.

 

ENA

 


From: ugur ferhan karagoz [mailto:ugurferhankaragoz@gmail.com]
Sent: Wednesday, March 18, 2009 7:47 AM
Subject: Fwd: T.C. Kimlik no su şart

 


Subject: T.C. Kimlik no su şart
To:


Arkadaşlar sevgili partilerimizin luzumsuz yaygara yaptığını düşünüyorum . 4 milyon kişide T.C. no su yok desek . bölün nufus müdürlüğü sayısına ve bölün kalan gün sayısına rahat rahat yetişir ve seçimin sonunda şaibe olmaz... Herkese iyi çalışmalar....




Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.