T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Urfa'nın Fakıbaba'sı kazandı

Urfa'nın Fakıbaba'sı kazandı
30 Mart 2009 Pazartesi 17:06
Şanlıurfa'da AK Parti'nin aday göstermediği Ahmet Eşref Fakıbaba, bağımsız olarak girdiği seçimi kazandı

Fakıbaba'nın yerine Mehmet Oymak aday gösterilmiş, bazı AK Partili milletvekilleri Başbakan'a, "Ceketinizi koysanız, yine kazanır" demişler, Başbakan'ın Şanlıurfa mitinginde ceketler havada uçuşmuştu. AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kamuoyu yoklamalarında yüzde 80 destek almasına rağmen, 7 AK Parti Şanlıurfa milletvekili karşı çıkarak, Erdoğan'a adaylarının Mehmet Oymak olduğunu söylemişlerdi. Bunun üzerine aday olarak Oymak gösterilmişti.

Bazı milletvekilleri, Fakıbaba aday gösterilmese de AK Parti'nin kazanacağını iddia etmişler ve Erdoğan'a, "Ceketinizi koysanız yine kazanır" demişlerdi. Bunun üzerine halk sokaklara dökülerek tepki göstermiş, Başbakan'ın Şanlıurfa'da mitinginde de ceketler havada uçuşmuş ve milletvekillerine "istifa" diye slogan atılmıştı. AK Parti'den istifa ederek Saadet Partisi'ne geçen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, listelerin son günü olması, AK Parti'nin adaylığının iptali için şikayet etmesi ve adaylığının tehlikeye girmesi üzerine, hukuki sıkıntı olması ihtimaline karşı Saadet Partisi'nden istifa ederek Şanlıurfa Bağımsız Belediye Başkan adayı oldu.

Bağımsız aday olarak girdiği seçimleri yeniden kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yarından itibaren 3 gün süreyle Halepli Bahçe'deki belediyeye ait Beyaz Saray'da tebrikleri kabul edeceğini açıkladı.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, kendisine ve ekibine oy veren, vermeyen her vatandaşa teşekkür ettiğini kaydederek, "31 Mart Salı günü ile 2 Nisan Perşembe akşamına kadar 3 gün süresince belediyeye ait Halepli Bahçe Beyaz Saray diye bilinen makamda vatandaşlarımızla görüşeceğiz. Onların tebriklerini kabul edeceğiz. Bu başarı elbette Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlarımızındır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz seçimden önce sürekli vurguladık. 3 Nisan Cuma gününden itibaren tamamen kendi
işimize başlayacağız. Belediye olarak Şanlıurfa'mıza daha yapacak çok hizmetlerimiz var. Bağımsız olarak kırılması çok zor bir oy oranı elde ettik. Bize verilen bu büyük desteğe layık olmak zorundayız. İlk dönemden daha çok çalışmak durumundayız" dedi.

En kısa sürede Saadet Partisi'ne geçeceğini açıklayan Fakıbaba şöyle devam etti:
"En kısa sürede düzenlenen bir törenle daha önceden belirttiğim gibi Saadet Partisi'ne geçiş yapacağım. Ancak yine önceden belirttiğim gibi bu geçişten hemen sonra rozeti çıkarak Urfa'nın bir başhekimi olarak tüm gücümüzle sadece belediye ile ilgili hizmetlerimizi Şanlıurfa'da yapacağız. Herkese tarafsız ve adil davranacağız. Hiçbir ayırım yapmayacağız. Bize verilen büyük desteğin bilincindeyiz. Herkes son derece rahat olsun. Allah'ın izniyle ilk dönemden daha başarılı bir Belediyecilik zihniyetiyle Şanlıurfa Belediyesi'nde görev yapacağız. Bana destek veren tüm halkımın sakin olmasını özellikle istiyorum. Biz önümüze bakmalıyız. Biz fakir fukaranın hakkını belediyede korumak durumundayız. Halkımın desteğiyle ikinci dönem inşallah çok büyük yatırımlara imzamızı atacağız. Allah herkesten razı olsun. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Görevimizin ve sorumluluğumuzun daha da arttığını biliyoruz."

Yeni dönemde özellikle İl Genel Meclisi üyeleriyle de uyum içerisinde olacaklarını sözlerine ekleyen Fakıbaba, Şanlıurfa'yı her alanda ileriye götürmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

http://www.marmarahaber.net/haber_de...?haber_no=9518
__________________
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.