Ergenekon İddianamesinden Demokrasiye Doğru

Ergenekon davasında; 240 dosyalı, 2000 sahifeye yakın ikinci iddianameyi mahkeme kabul etti. İçeriğinde nelerden bahsedilmiyor ki. Hayretler içinde memleketimin haline insicam eylerken seyretmeye ve ibret-i âlem dinlemeye devam ediyoruz.

Şaşırtıcı şeyler var. Deniz Baykal’ın cumhuriyet Mitingi tertipçisi başının kendine galiz küfürlerine ve savcısı olduğu Ergenekon’un kurucusu addedilen Veli Küçükçe binadan atılması ifadelerine ne diyecek merakla bekliyoruz.

İlk defa darbeleri de içine alan bir iddianamenin kabul edilmiş olması da ülkemiz ve demokrasimiz adına sevinç vericidir. Gelecekle ilgili ümit var olmamıza sebebiyet verdi.

Ümit Boyner Hanımında refahın halka yani tabana yayılmasının demokrasiye olumlu yönde katkı sağladığını söylemesi de güzel bir açılımdı. Yani demokrasi halk tarafından daha fazla önemsenmektedir.

Son kasetler ve onlarla ilgili yalanlamaların malvarlığında, genelkurmay başkanlığı yapmış insanların ifadelerini dinledikçe tüylerimiz iken diken oluyordu. İnsaf ve vicdanların ateşe verildiği bir hezeyanlar istifrası gibiydiler.

Halktan maaş alıp halka cahil benzetmesi yapmanın halkın ordusunda kumandanlık yapmış birilerinin bu halkın başına terör kadar ve daha fazla bela olma ihtimalini düşünmekteyiz. Allah’tan ki bunlar döneminde savaşa girmemişiz diyen Bülent Arınç’a katılmamak mümkün değildir.

Askerimizin geçmişinde demokrasi sicilinin bozukluğu ile övünenlerin varlığı da halka karşı açık bir cephe oluşturdukları da gizli ortam dinlemelerinde görülmektedir.

Encümen-i Daniş toplantılarını da akıl edenin Ergenekon sanığı olduğu ifadesine bakınca, bunarın hala bir toplantı yapmalarına bakışımızın iğrenme noktasında, halka tepeden bakan kargalar cemiyeti halinde telakkisine vesile olduğunu ve hiçbir şahsiyet-i hükmisi olmayanların çete yapısını göstermektedir.

Apo’nun ve onun lideri olduğu PKK’nın Ergenekon yapı taşları olduğu gerçeği de gözler önüne serilmektedir. Bu ülkede halkı aptal yerine koyup, nasıl da gütmek için kendilerini yetkili ve etkili gören ve etkili kılan memurların ihanetlerine bakakaldık. Bunlar dayatmalarına devam etmişlerdir. Devleti hala kandırıp kullanabilmeleri de ilginçtir. Mahkûmken mağrur havalarına girenlerin de yanlarına yardımcılar ve yardakçılarının olmasının geniş bir yelpazeye yayıldığını görüyoruz. Aslında mahkûm olanların ve salıverilenlerin sayısından daha fazla dışarıda cirit atanlar olduğu gerçeği unutulmamalıdır.

Halk uyanıyor. Askerlerimizin askerlik dışında tavır, demeç ve söylemlerinin Atatürk’ün da hoşlanmadığı bir tavır olduğunu biliyoruz. Apoletli siyasetçiler ve heveslilerin olduğu bir memleketin demokrasi sicili düzelmez.

Çetenin avukatı olan bir muhalefet partisi ile bu demokrasi gelişmez. Halkımız ve demokrasimiz adına CHP’nin gerçek sosyal demokratik kimliğe kavuşturulması gerekir. Bu çeteci, cuntacı partinin geçmişi de demokrasi ayıplarıyla doludur.

Son dosya açılımlarının p..luk icabı olduğunun ifade edilmesi, mikrofonun açık unutulmuş olması da, gerçeklerin halkın gözleri önüne serdiği görülmektedir.
Sosyal demokrasinin içinde ve diğer düşüncelerin içinde yerleşmiş cuntacı düşünce sahiplerinin temizlenmesi de gerekmektedir. Yıkamadığı bi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.