İHA muhabiri kayıp!


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP helikopterinde bulunan 6 kişiden Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu da dahil olmak üzere 5'inin cesedine ulaşıldığını, ancak 1 kişinin cesedinin hala bulunamadığını açıkladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, morgtaki kimlik tespitlerinin tamamlandığını bulunamayan cenazenin İsmail Güneş' e ait olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopter kazasında ölen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 4 kişinin cenazelerinin, Kahramanmaraş Devlet Hastanesindeki otopsilerin tamamlanmasının ardından ailelerinin de istemesi halinde bugün Ankara’ya gönderileceğini açıkladı.

Atalay, helikopterde bulunan 6. kişinin ise aranmasına devam edildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Atalay, iki gündür bulunduğu Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine "Muhsin Yazıcıoğlu benim de şahsen eski yıllardan beri tanıdığım, bakanlığım döneminde de parlamenter olarak sık sık görüştüğüm arkadaşımdı. Bu konuda acımız çok büyük" diye başlayan Atalay, bugün saat 14.30 itibarıyla helikopter kazasında hayatını kaybeden 5 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti.
Bir kişinin cesedinin ise bulunamadığını ve arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Atalay, şunları söyledi:
"Helikopterde 6 kişi vardı. Biliyorsunuz bunlardan biri pilottu, 5’i yolcuydu. Şu anda 5 ceset üzerinde Kahramanmaraş Adli Tıp’ta kimlik belirlemesi ve diğer çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle kimliklerle ilgili açıklama yapmayacağım. Biliyorsunuz son olarak Yazıcıoğlu’nun cenazesi bulundu. Cenazeleri ambulansla göndereceğimizi açıklamıştık, ancak gecikmemesi için helikopterle gönderdik. Ayrıca rahmetlinin eşi ve kızı ile Meclis Başkanvekilimiz buradaydı. Onları da ayrı bir helikopterle gönderdik."

Kahramanmaraş’ta THY’ye ait bir uçağı beklettiklerini ifade eden Beşir Atalay, "Kimlik tespiti ve otopsi işlemleri biter ve aileler de isterse bugün Ankara’ya göndereceğiz, aksi halde yarın göndereceğiz. Bu süreci bekliyoruz" dedi.

TELEFONLA YARDIM ÇAĞIRMIŞTI

Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterde bulunan İHA muhabiri kazayı haber veren kişiydi. "Donuyoruz yardım edin" diyerek yardım isteyen İHA muhabiri de yaşamını yitirdi. İHA muhabiri İsmail Güneş "Benim dışımda herkes öldü" diye yardım istemişti. Ama yardım ekibi gelmeden donarak can verdi.

15 YILLIK GAZETECİ

Düşen helikopterde yer alan 15 yıllık gazeteci İsmail Güneş ise 15 Şubat 1975’te Sivas’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra bir süre tekvando sporuyla ilgilenen Güneş, bu sırada kendi haberlerini yapan basın mensuplarına imrenerek gazeteciliğe merak sardı. Bunun üzerine 15 yıl önce kentte yerel yayın yapan Bizim Sivas gazetesinde muhabir olarak mesleğe başlayan
Güneş, 1998 yılından itibaren de İhlas Haber Ajansının Sivas muhabiri olarak görev yaptı.
Yasemin Güneş ile evli olan İsmail Güneş’in 4 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı iki oğlu var.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.