Irak'ta işgalciler ağır kayıp veriyor

Irak'ta mücahidler işgalcilerin zırhlılarını imha etmeye, kafirleri öldürmeye, işbirlikçileri cezalandırmaya devam ediyor. İşte gelişmeler

İşte medyanın görmezden geldiği, sınırlı imkanlara rağmen bildirilen operasyonlar;

AMERİKAN ZIRHLISI İMHA EDİLDİ
1- Irak Direniş Güçleri cumartesi sabahı Anbar eyaletine bağlı Kaim bölgesi El Kasım'da düzenledikleri bir saldırıda Amerikan işgal güçlerine ait bir zırhlı aracı imha ettiler. Görgü tanıkları işgal güçlerini taşıyan bir konvoya patlayıcılarla yapılan saldırıda bir zırhlı aracın içindekilerle beraber tamamen imha olduğunu belirttiler.

Görgü tanıkları olay sonrası bir hava ambulasının ölü ve yaralıları taşırken bir başka uçağın ise olayın faillerini bulmak için bölgeyi araştırdığını belirttiler.

Irak'ın batı bölgelerinde işgalcilere yönelik saldırılar yoğunluk kazanmakta olup son bir kaç hafta içinde onlarca zırhlı araç imha edilirken İşgal Yönetimince olaylara ilişkin özellikle kayıplar hususunda herhangi bir açıklama yapılmamaktadır.

AL-ANBAR'DA 1 HUMVEE İMHA EDİLDİ
2- Anbar eyaleti Akaşat bölgesinde Amerikan işgal güçlerine ait bir araç cumartesi günü saldırıya uğradı. Görgü tanıkları yola döşenmiş bir bombanın Amerikan işgal güçlerine ait bir konvoy geçerken patlaması neticesinde bir Hummer içindeki mürettebat ile birlikte imha oldu. Olayda ölü ve yaralılar olduğunu belirten görgü tanıkları yolun saatlerce kapatılarak civar bölgelerde olayın faillerinin arandıklarını belirttiler.

ANBAR'DA ARDIARDINA OPERASYONLAR
3- Anbar eyaleti Kaim şehri Ramana köyünde Amerikan işgal güçlerine bir saldırı düzenlendi. Görgü tanıkları HEYET'e (IMAH) yaptıkları açıklamada işgal güçlerini hedef alan bir bombanın patlaması neticesinde bir zırhlı aracın tamamen imha olurken olayda ölü ve yaralıların bulunduğunu belirttiler.

Son üç gün içinde Irak Direniş Güçlerince imha edilen zırhlı araç sayısı 5'e ulaştı.

MUSUL'DA İŞGALCİ DEVRİYESİNE SALDIRI
4- Musul şehrindeki Amerikan işgal güçlerine ait bir devriyeyi hedef alan bombanın infilak ettiği bildirildi. Pazartesi günü Musul'un güneyindeki Gazalani bölgesinde yola döşenen bombanın infilak etmesi sonucu bölgenin işgal güçlerince hemen kapatıldığını söyleyen kaynaklar kayıplar hakkında bilgiler vermedi.

1920 TUGAYLARI TANKERİ UÇURDU
5-Cihad ve Değişim Cephesine bağlı Irak Direniş gruplarından 1920 DevrimTugayları yaptığı açıklamada Bağdat'ın batısında Amerikan işgalgüçlerini hedef alan operasyonda bir tanker aracının uçurulduğunusöyledi.

Video kaydının da verildiği operasyonla ilgili tugay Bağdat'ınbatısında yolun kenarına direnişçilerce döşenen bombanın işgalgüçlerine ait konvoyun geçtiği esnada patlatıldığını ve bir tankeraracının yok edildiğini söyledi.

Operasyonun video kaydı için:

Http://kawlfasl.org//view.php?file=3b8cbcb4e6


YİNE ANBAR, YİNE BOMBALI OPERASYON

6- Anbar eyaleti Mufarrak Anat yakınlarında bu gece Amerikan işgal güçlerini hedef alan gelişmiş bir bomba infilak etti.

Görgü tanıkları Amerikan işgal güçlerinin oluşturduğu bir devriye geçerken yola döşenmiş bombanın infilak ettiğini, patlama sonucunda bir Humvee'nin tamamen imha edildiğini ve olay yerinde ölü ve yaralıların bulunduğunu söylediler.

Görgü tanıkları patlama sonrasında bölgenin saatlerce emniyete alındığını ve işgalcilerin saldırının faillerini bulmak için bölgede arama başlattıklarını belirttiler.

Hükümet polisi de yaptığı açıklamada saldırıyı doğrulayarak Humvee'nin tamamen imha olduğunu ve saldırı sonucunda bazı askerlerin öldüğünü belirtti. Saldırıda ölenlerin sayısı ve diğer detaylarlar ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Bilindiği üzere Anbar ve Kaim eyaletleri arasındaki yollarda Irak Direnişinin Amerikan işgal güçlerine yönelik saldırıları gittikçe artıyor.

DİRENİŞÇİLERDEN OPERASYON BİLDİRİSİ
7- Irak Direniş gruplarından SilahlıKuvvetler Komutanlığı ve Ensar el Sünne işgal güçlerini hedef alanoperasyonlarına dair açıklama yayımladı.

İlkini Silahlı Kuvvetler GenelKomutanlığının yaptığı açıklamada 21 Mart 2009 tarihinde Celula ileSaadiye yolu üzerinde Amerikan işgal güçlerini hedef alan saldırıyıüstlendi. Direnişçiler ile düşman kuvvetleri arasında çıkan çatışmadabir işgal askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Öte yandan bir diğer direniş grubuEnsar el Sünne ise el Bakarah bölgesindeki Amerikan işgal karargahınıhavan topları ile vurduğunu söyledi. Aynı grup Amerikan işgal güçlerineyönelik bir Hummer aracını imha ederek içindeki işgal askerleriniöldürdüğünü duyurdu.


TELAFER'DE HAİN POLİSE İSTİŞHAD

8-Beline bağladığı bombayı patlatan bir şahsın hedef aldığı polis güçlerinden bir polisin öldüğü beşinin de yaralandığı kaydedildi. Olay Pazartesi günü Telaferde meydana geldi. Kayıpların daha fazla olabileceği bildirildi.

Cihaderi.net

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.