T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'la görüştü.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'la görüştü.



Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Ahmedinecad ile görüştü. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi GİK Üyesi Fatih Erbakan da bulundu.



MÜSLÜMANLARIN KAYBEDECEK ZAMANI YOK

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, İran'ın dünyada sergilediği şahsiyetli duruşuyla önemli bir ülke olduğunu vurguladı. İnsanlığın saadet dünyasına ihtiyacı olduğunu belirten Erbakan, "Müslümanların kaybedecek zamanı yoktur. Ne yazık ki, birçok Müslüman ülkede yöneticiler ırkçı emperyalizmle işbirliği yapmaktadır" şeklinde konuştu. Erbakan, "D-8'lerin bugün ismi var, cismi yok. Halbuki D-8'ler gerçek İslam Birliği'nin çekirdeğidir. Ben 12 sene önce Sayın Rafsancani ile birlikte D-8'leri kurduk. Sizin şuurlu desteğinizle 'Yeni Dünya' mutlaka kurulacaktır" dedi.



ERBAKAN SHAHRODİ İLE D8'LERİ GÖRÜŞTÜ

Mİllİ Görüş Lideri'nin dün gerçekleştirdiği bir başka önemli görüşme ise protokolde üçüncü sırada yer alan Yüksek Yargı Başkanı Ayetullah Shahrodi ile oldu. Erbakan-Shahrodi görüşmesi de yaklaşık 60 dakika sürdü. Erbakan-Ayetullah Shahrodi görüşmesinde de D-8'ler ve İslam Birliği gündeme geldi.



BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜLER

Millî Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad ile görüştü. Merakla beklenen görüşme yerel saatle saat 12.15'te gerçekleşti. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi GİK Üyesi Fatih Erbakan da bulundu. Görüşmeye İran ve uluslararası medya kuruluşları büyük ilgi gösterdi. Erbakan ve Ahmedinecad, 1.5 saatlik heyetlerarası görüşmenin akabinde başbaşa ikili görüşme gerçekleştirdi.



HERKES ERBAKAN'IN DİRAYETLİ OLDUĞUNU BİLİR

Erbakan'ı, "Zaatilalinizle görüşmekten kıvanç duyuyorum. Tahran'a hoş geldiniz " sözleriyle, sıcak bir şekilde karşılayan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, "Sayın Erbakan, İran'da bilinen, tanınan ve çok sevilen bir devlet adamıdır. Herkes Erbakan'ın ne kadar kararlı ve dirayetli bir devlet adamı olduğunu görüyor ve biliyor" dedi. Ahmedinecad, kendisinin de Erbakan'ın Türkiye Müslümanları ve İslam dünyası için yaptığı çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.



TÜRKİYE'DE İNSANLAR AHMEDİNECAD'A HAYRANLIK DUYUYOR

Sözlerine, "Türkiye'de herkes Ahmedinecad Bey'in hayranıdır. Bunu bir iltifat olsun diye söylemiyorum; bir gerçek olduğu için söylüyorum" diye başlayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, İran'ın dünyada sergilediği şahsiyetli duruşuyla önemli bir ülke olduğunu vurguladı. İnsanlığın saadet dünyasına ihtiyacı olduğunu belirten Erbakan, insanlığa zulüm, açlık, sömürü ve savaştan başka bir şey vermeyen bugünkü dünyanın işbirlikçi zihniyetin desteğiyle ayakta durduğunu belirtti. Erbakan, "Müslümanların kaybedecek zamanı yoktur. Zaman bizim için çok kıymetli. Ne yazık ki, birçok Müslüman ülkede yöneticiler menfaatleri dolayısıyla ırkçı emperyalizmle işbirliği yapmaktadır. Hem Müslüman ülkeler, hem de ezilen ve sömürülen ülkeler, bu işbirlikçiliği terk etmelidir" şeklinde konuştu.



İNSANLIĞIN TEK KURTULUŞU İSLAM BİRLİĞİ

Büyük İsrail'in kurulması için her şeyin yapıldığını ve şimdi de bu amaçla 20. Haçlı seferinin başlatıldığını anlatan Necmettin Erbakan, Irak ve Afganistan'ın bu amaçla işgal edildiğini, Filistin'de bu amaçla kan ve göz yaşı akıtıldığını, Fas'tan Endonezya'ya kadar İslam ülkelerini içerisine alan Büyük Ortadoğu Projesi'nin bu amaçla gerçekleştirilmek istendiğini belirtti. Erbakan, tüm bu gelişmelerle birlikte nihayetinde Mısır, Suudi Arabistan, Suriye ile birlikte İran ve Türkiye'nin de işgal edilmek istendiğini vurguladı. Erbakan, "Peki bütün bunlar karşısında biz Müslümanlar ne yapıyoruz? İslam Konferansı'nı topluyoruz 'nihai bildiri' yayınlıyoruz. 'Amerika biran önce Irak'tan çıksın' diyoruz. Onlar da bu nihai bildiriler karşında televizyonlarının başında kahvelerini içerken bize gülüyor. Nihai bildirilerle bu işler olmaz. Gerçek 'İslam Birliği'ni kurmak inksanlığın tek kurtuluş reçetesidir" dedi.



D-8'LERİ KURDUK ŞİMDİ YENİ BİR DÜNYA KURACAĞIZ

Kendisi Başbakan olunca ilk işinin D-8'in kurulması olduğunu ve bu amaçla ilk ziyaretini İran'a yaptığını hatırlatan 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, "Fakat maalesef D-8'lerin bugün ismi var, cismi yok. Halbuki D-8'ler gerçek İslam Birliği'nin çekirdeğidir. Ben 12 sene önce İran'a geldiğimizde Sayın Rafsancani ile birlikte D-8'leri kurduk. Şimdi de İran'a geldim çünkü, sizinle koordinasyonla Yeni Bir Dünya'nın kurulması için ciddi bir çalışma dönemi başlattım. Ben böylece size karşı kardeşlik vazifemi yapıyorum. Sizin şuurlu desteğinizle 'Yeni Dünya' mutlaka kurulacaktır. Bu dünya bugünkü gibi bir zulüm dünyası olmayacak, adil bir düzene dayalı saadet dünyası olacaktır" dedi.



D8'LERİN KURULMASI ÇOK BÜYÜK BİR OLAYDI

Erbakan'dan sonra söz alan İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad da, siyonizmin insanlığın baş düşmanı olduğunu, azınlık bir grup olmasına rağmen siyonizmin çok teşkilatlı bir çalışma içerisinde olduğunu, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünya medyası ve sermayesini kontrol ettiğini kaydetti. D-8'in önemine de dikkat çeken Ahmedinecad; "D-8'in kurulması dünya siyasetinde çok önemli ve çok büyük bir olaydır. Siz D-8'leri kurdunuz, bizim de bu yolu takip etmemiz ve D-8'leri çok daha güçlendirmemiz lazım. Aslında bu çok kolay bir iş değil. Çünkü siz bu işi yaparken karşınızda dünya siyonizmini buluyorsunuz. Fakat bizler istersek bütün zorlukların üzerinden geliriz. Allah'ın izniyle yeni bir dünya için yol açıktır. Çünkü sizin gibi insanların çalışmalarıyla milletler uyanıyor. El ele vererek ifade ettiğiniz yeni dünyayı kurmak zorundayız" şeklinde konuştu.



BU YOLDA BİRLİKTEYİZ

Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Necmettin Erbakan'a "Bu yolda birlikteyiz" mesajı da veren İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, "Sizinleyiz. Sizinle birlikteyiz ve ellerimiz ellerinizde. Yeni bir dünyanın kurulması için yapmamız gereken ne varsa her şeyi yapacağız. Çok ağır bir yük omuzluyoruz ama, Allah'ın yardımıyla zafer yakındır" diye sözlerini tamamladı.



BİZİM İÇİN ALTINDAN DEĞERLİSİNİZ

İran Cumhurbaşkanı ile Erbakan başbaşa görüşmeye geçmeden önce Erbakan, Ahmedinecad'a hediye takdim etti. Bu hediye üzerine Ahmedinecad, "Bu hediyeye gerek yoktu. Zatialiniz bizim için en güzel hediyedir" dedi. Erbakan, hediye ettiği vazonun altın işlemeli olduğunu hatırlatması üzerine de Ahmedinecad, Türkçe olarak "Siz bize altınsınız. Altından daha değerlisiniz" cevabını verdi.



ERBAKAN - SHAHRODİ GÖRÜŞMESİ

Milli Görüş Lideri'nin dün gerçekleştirdiği bir başka önemli görüşme ise İran Dini Lideri Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'dan sonra protokolde üçüncü sırada yer alan Yüksek Yargı Başkanı Ayetullah Shahrodi ile oldu. Erbakan-Shahrodi görüşmesi de yaklaşık 60 dakika sürdü. Erbakan-Ayetullah Shahrodi görüşmesinde de D-8'ler ve İslam Birliği gündeme geldi. Erbakan, "Zulüm dünyasının karşısında yapılacak tek şey saadet dünyasının kurulmasıdır. Bunun için İslam Birliği'nin kurulmasının vakti gelmiş de geçmiştir. Müslümanlar tek bir millettir ve bir olmaları en tabi olaydır" diye konuştu ve bu çalışmalarda Shahrodi'den destek istedi.



İSLAM DÜNYASI SİZİ ÇOK SEVİYOR

Ayetullah Shahrodi de, İslam Birliği'nin kurulması için bütün gayretini sarfedeceğini söylerken, "Biz eğer sizin ifade ettiğiniz gibi İslam Birliği'ni kurar ve yeni bir dünya ile saadet yolunu açabilirsek Müslümanlar tarihteki saygın yerini yeniden alacaktır" dedi. İran Yüksek Yargı Başkanı Ayetullah Shahrodi, Erbakan'ı yolcu ederken "Çok azimli bir devlet adamısınız. Tecrübe ve deneyimlisiniz. İslam dünyası sizi çok seviyor" dedi. Erbakan'ın, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile de görüşme yapacağı bildiriliyor

 


Yeni nesil Windows Live Services'ı ücretsiz edinin. Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.