Ergenekon'da yeni dalga


Ergenkon operasyonlarının 12. dalgası ÇYDD, ADD, ÇEV ve Eski rektörleri kapsayacak şekilde yürütülüyor. Operasyon kapsamında gözaltı listesinde 60 kişinin bulunduğu belirtiliyer. İşte sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ETÖ 12'nin dakika dakika tüm ayrıntıları


SON DAKİKA GELİŞMELERİ

SAAT 11:14 ETÖ 12 68'LİLER VAKFI'NA DA UZANDI

Ergenekon operasyonlarının 12. dalgası kapsamında 68'liler Vakfı Genel Sekreteri N. Kemal Boya'nın evi de aranıyor

SAAT 11:10 ÇYDD PENDİK ŞUBE BAŞKANI GÖZALTINDA


Aramalar kapsamında ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz Gözaltına alındı.

SAAT 10:49: BÜ SENATOSU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Başkent Üniversitesi Senatosu, kurumda yapılan aramanın ve Rektör Mehmet Haberal'ın gözaltına alınmasının ardından olağanüstü toplandı. Toplantının ardından bir açıklama yapılması bekleniyor. Senato üyelerinin ayrıca bugün Anıtkabir'i de ziyaret edecekleri öğrenildi.

Bu arada üniversite kampusunda öğrencilerin başlattığı protesto gösterisi devam ediyor.

SAAT 10:45 PROF. MANİSALI'NIN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

ETÖ 12 kapsamında Prof. Dr. Erol Manisalı'nın evinde de arama yapılıyor.


SAAT 10:05 ARAMALAR ÇEV'E DE SIÇRADI

ETÖ 12 kapsamında Çağdaş Eğitim Vakfı genel markezi ve ÇEV Başkanı Gülseren Yaşer'in evinde de arama yapılıyor.


SAAT 09:45
PROF. HABERAL GÖZALTINA ALINDI

Mehmet Haberal gözaltına alındıBaşkent Hastanesi ve Kanal B Televizyonu'nun kurucu Mehmet Haberal'ın evinde ve Kanal B televizyonunda arama yapıldı. Haberal, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.

Polisler, Haberal'ın bazı belge ve evraklarına ve bilgisayarındaki kayıtlara ve evindeki bazı CD'lere de el koydu.

Jandarma bölgesindeki operasyonda Haberal'ın evinin önündeki makam aracı da arandığı gözlendi.

Arama çalışmaları sona erdirdikten sonra kırmızı bir polis aracına bindirildikten sonra iki sivil polis eşliğinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Haberal'in muayene edilmesi ve ardından İstanbul'a sevk edilmesi bekleniyor.


MHP'Lİ VEKİL HABERAL'İN EVİNİN ÖNÜNDE


MHP Ankara Mliletvekili Deniz Bölükbaşı'nın da buraya gelmesi dikkat çekti...


SAAT 09:35 - ADD Genel Başkan Vekili Mustafa Yurtkuran gözaltına alındı

Ergenekon operasyonu kapsamında Bursa'dak evinde arama yapılan ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın gözaltına alınarak İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında Uludağ Üniversitesi (UÜ) eski Rektörü ve ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde arama başlatıldı. Yurtkuran'ın merkez Yıldırım ilçesi Bademli'deki villasında sabah 06.30'da başlatılan aramanın öğle saatlerine kadar devam edebileceği belirtildi.

Ayrıca, Prof. Dr. Mustfa Yurtkuran hakkında gözaltı emri olduğu ve aramaların ardından İstanbul'a götürüleceği ifade edildi. (CİHAN)

Ergenekon soruşturması kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın Bursa Bademli'deki 3 katlı villasında arama yapılıyor.

Soruşturmayı yürüten İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yapılan arama yaklaşık 3 saattir sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmada lüks villa didik didik aranıyor.

Villanın 1. kattaki aramaların tamamlandığı öğrenilirken, diğer katlarında da incelemeler sürüyor.

Bu arada villa çevresinde jandarma geniş güvenlik önlemleri alındı. Prof. Mustafa Yurtkuran ile eşi eski rektör adayı Prof. Merih Yurtkuran'ın halen evde bulunduğu öğrenildi.

Arama sırasında, aralarında Cumhuriyet Gazetesi temsilcisinin de bulunduğu yakın çevresi villanın önüne geldi. Arama ve incelemeler büyük bir titizlikle sürüyor.


12. DALGA ERGENEKON OPERASYONUNDA ARAMA YAPILAN YERLER


Ergenekon soruşturması kapsamında, Başkent Üniversitesi Rektörü ve Kanal B Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın evinde arama yapıldığı öğrenildi. Polisin, Haberal'ın evi ile birlikte Başkent Üniversitesi ile Kanal B televizyonununda da aramaları sürdürdüğü bildirildi.

Başkent Hastanesi Mütevelli Heyeti'nden bir ismin göz altına alınması noktasında Ergenekon savcısının talimatı bulunduğu belirtiliyor. Ancak kim olduğu henüz netleşmedi.


ÇYDD GENEL MERKEZİ VE TÜM ŞUBELERİNDE ARAMA

Aynı soruşturma kapsamındaki aramaların Çağdaş Yaşamı dertekleme Derneği'nin İstanbu ve Ankara'daki binalarında da sürdüğü belirtiliyor.


TÜRKAN SAYLAN'IN EVİNDE ARAMA


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evinde, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor.

Soruşturmayı yürüten savcıların talimatı ile sabah saatlerinde çok sayıda ilde değişik adreslerde gerçekleştirilen baskınların en dikkat çekenlerden biri de ÇYDD'ye yönelik olanı. Derneğin Genel Merkezi ve farklı il ve ilçelerdeki şubelerinde arama yapılırken Genel Başkan Türkan Saylan'ın evinde de arama sürdürülüyor. Sabah saatlerinde Arnavutköy Beyazgül Sokak 41 numaradaki 3 katlı ahşap eve gelen polis ekipleri arama ve inceleme çalışmalarına başladı.


ADD GENEL BAŞKANVEKİLİ'NİN EVİNDE DE ARAMA YAPILIYOR


''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili ve Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde arama yapıldığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi'ndeki evinde arama yapılıyor.


GÖLBAŞI'NDAKİ PATALYA OTELDE DE ARAMA TAMAMLANDI

Ergenekon soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Gölbaşı ve Kızılcahamam'da bulunan Patalya otellere baskın düzenlendi. Sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda Gölbaşı Patalya Otel'deki aramalar tamamlandı. Güvenlik görevlileri sabah saatlerinde polislerin geldiğini ve yaptıkları aramalarda bazı belge ve dokümanlara el koyarak otelden ayrıldıklarını belirtti. Kızılcahamam Patalya Otel'deki arama ise sürüyor. Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleri, otelde bulunan bilgisayarların harddisklerine el koydu.


FATİH HİLMİOĞLU GÖZALTINA ALINIYOR


Malatya İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında gözaltı emri çıkarıldı.


ESKİ REKTÖR FERİT BERNAY'IN EVİ DE ARANIYOR

ETÖ 12 kapsamında 19 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Ferit Bernay'ın Samsun'daki evinde arama yapıyor. Operasyonun yürütüldüğü il sayısı 5'e çıktı. Van'da da Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in evi aranıyor. Bu kapsamda operasyonların yürütüldüğü il sayısı 5'e çıkmış oldu.


ÇYDD VAN ŞUBE BAŞKANI'NIN EVİNDE ARAMA

Ergenekon soruşturması: ÇYDD Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in İstanbul'da olduğu öğrenildi

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde ve üniversitedeki odasında arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in İstanbul'da olduğu öğrenildi.

Ergenekon operasyonları kapsamında bu sabah Van'da 3 ayrı noktada arama yapıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) eski Rektör Yardımcısı ve ÇYDD Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in evi ve araştırma hastanesindeki odası ile derneğin Van Şubesi'nde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dernek binası ve Yüksel'in üniversitedeki odasında araştırma çalışmalarına devam ediyor.

Jandarma bölgesinde bulunan üniversite yerleşkesine ise polis, jandarma eşliğinde geldi. Yerleşkedeki evin kapısını çalan polise, Ayşe Yüksel'in erkek yeğeni olduğunu belirten bir kişi kapıyı açtı. ÇYDD Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in İstanbul'da olduğu belirtildi.

Polisin, jandarma eşliğindeki araştırmaları devam ediyor.

Öte yandan, Prof. Dr. Ayşe Yüksel hakkında 2005 yılında eski Rektör Yücel Aşkın ile birlikte çete kurmak suçundan dava açılmıştı. 2 yılı aşkın süren yargılama sonucunda dava dosyasına görevsizlik kararı verilerek, dosya izin alınması için YÖK'e gönderilmişti.

Eski Rektör Yücel Aşkın ve eski Rektör Yardımcısı Ayşe Yüksel'in de aralarında bulunduğu dava dosyası, 15 aydan bu yana YÖK'te bekliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.