(anadoluhaber) Oku ama neyi ben okuma bilmemki

Oku ama neyi, ben okuma bilmem ki demişti peygamber kendisine ilk ayetler gelince....
Bir arkadaşımız bir ayette geçen oku kelimesini şöyle yorumlamaktadır.

 

kuranı kerim, oku diyor

siz sadece kuran oku anlıyorsunuz da sorun ordan çıkıyor.

devekuşu gibi kafanızı gömmeseniz anlayacaksınız.

evet aynen kurtarır... çünkü pozitif bilimler akıl-zeka işidir; akıllı-zeki insanlar da sizin gibi at gözlüğü takmazlar.

bilimin anlamını bilmez arabesk takılır arapçasını dinleyip tespih çeker gözyaşı dökersiniz... 

aç gözünü aç... bilime sarıl, oku, öğren...

hiç bilenle bilmeyen bir olur mu...

 

Pozitif bilimler bu evrende körün değneğine benzerler.

İnsanların büyük çoğunluğu ve dolayısı ile insanlık da hem kör hem sağırdır.

Bu yüzden körün değneğe ihtiyacı gibi insanlık alemi de yaşamak için pozitif bilimlere ve onun nüfusa orantılı gelişmesine muhtaçtır. Bu yabanıl hayvanlar âleminin yaşamak zorunda oldukları ortamları, arının, böceklerin, çiçeklerin ve ağaçların polenlerini taşımasından diğer hayvanların gübrelemesi gibi kendi tarım alanlarını bilinçsizde olsa kendilerinin ekip biçmesi bakımını yapması gibidir.

İnsanlar doğal ihtiyaçlar dışında kendilerine ihtiyaçlar icat ettikleri için körün değneği gibi pozitif bilimler ile yaşam alanlarında dolaşabilmektedir.

Bu durum onları hayvanlarla hem faklı hem de aynı kılmaktadır.
Farklıdırlar çünkü doğal olmayan yolları bu bilimler ile zorlayarak kendi yaşam alanlarına bilinçli katkı sağlama yetisidir.

Farksızdırlar, çünkü bu yeti onları tıpkı hayvanlarda olduğu gibi doğal yaşama alanlarının kendilerine özgü bilimsel polenlerini taşıyarak yeni bilimsel ürünler üretmektedir ve yaşama alanlarında hayvansal yaşam içgüdüsünün mutandı insanhayvan olarak yaşamayı sürdürmekle kalmayıp sadece insani ihtiyaca göre bağlanmaktan öte bir yere götürmez. Maymunun ağaçlara tırmanıp meyve toplayabilme ayrıcalığının biraz daha gelişmiş bir versiyonudur bu durum.

Ve aslında insan bu değildir. Bu insandır ama gerçek insandan daha çok hayvandan faksız sadece evrilerek gelişmiş bir insan olarak tersine, hayvan olarak doğru işlemiş Darvin mutandı da denilebilecek bir hayvandır.

Gerçekte insan bunlardan çok ötedir.
Bilim dediği beyaz bastonu ile yürümeye çalışan zavallı kör insancıklara bu durumu anlatmak gerçekten imkânsızdır. Hâlbuki nice gözleri görmeyen insanlar vardır ama onlar insandırlar.

İşte bu dünyada kör olan ahrette de kördür ayeti, gözleri görmeyenleri değil bu tarif etmeye çalıştığım başka bir şeyi anlatmaktadır.

Gerçek mana ve neden buradayız sorusunu bile sormayı akıl edemeyen körlerin gözümüzün önündeki Allah tarafından yazılmış evren kitabını dahi okumaktan aciz olmalarıdır. O kitabın her gün değişen mecmuaları ile her an değişen sayfalarını, o sayfalardaki hareketli ve sesli figürlerle dolu resimlerini ve bizlere verdikleri mesajları okuyup duyamayanlar yani hem evrensel dil bilmeyip hem evrensel yazıyı okuyamayan ve evrensel musikiyi duyamayan zavallılardır.

 Okunması gerekenin ne olduğunu anlamak yerine bu dünyada hiç bir şey görüp anlayamadıkları gibi ahrette de anlayamayacakları ve sadece bir birlerini senin yüzünden diye sürekli başkalarını suçlayarak gerçeğin ne olduğunu asla bilemeyecek ve kör kalacaklarını anlatmaktadır. Peki Oku ile başlayan ilk indirilen ayet olduğuna inanılan ayette alemlerin Rabbi (mürebbi eğitmeni öğretmeni) olan Allah ne demektedir.

   Rahman ve Rahim olan Allahın adı ile

1. Yaratan Rabbinin adıyla oku!

 

2. O, insanı pıhtılaşmış kandan (alak'tan) yarattı.

 

3,4,5. Oku! Kalemle öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.

 

6,7. Ama, insanoğlu kendini müstağni sayarak azgınlık eder.

 

8. Dönüş şüphesiz Rabbinedir.

 

9,10. Sen, namaz kılan kulu bundan menedeni gördün mü?

 

11,12,13. Söyle bakalım, o kul doğru yolda giden veya Allah'a karşı gelmekten sakınmayı buyuran bir kimse olsun; veya söyle, yalanlayıp yüz çeviren birisi olsun

 

14. Allah'ın her şeyi görmekte olduğunu bilmez mi?

 

15. Ama bundan vazgeçmezse, and olsun ki, onu perçeminden,

 

16. Yalancı ve günahkar perçeminden cehenneme sürükleriz.

 

17. O zaman, kafadarlarını çağırsın,

 

18. Biz de zebanileri çağıracağız.

 

19. Sakın ona uyma; sen secde et, Rabbine yaklaş.*

 

 

Bu sureyi de şerh etmek için uğraşmak isterdim ama Cuma namazı vaktigirdiğinden yorumu herkesin kendisine bırakalım.

Hayırlı Cumalar efendim

A.D.Şimşek

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.