T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Re: Saadet'te Hizbullah çatlağı

EMRE SALMAN LAFLARINA DİKKAT ET TEHLİKELİ MEHLİKELİ BİZ BU MİLLETİN EVLADIYIZ BAYRAĞIMIZI DEVLETİMİZİ SEVİYORUZ...BİZ MİLLİ GÖRÜŞTÜ SEN MİLLİ GÖRÜŞÜN NE OLDUĞUNU ÖĞREN ÖNCE BİZ FATİH SULTAN MUHAMMET HANIN GÖRÜŞÜYÜZ....Milli görüşcü; ISLAM davasina gönülveren,ALLAH ve Rasulüne teslim olan,ALLAHdan baska ilah yokturdiyen,hakimiyet ALLAHindir diye bagiran,Tagutlara boyun eğmeyen, ISLAMi hayat nizami olarak benimseyen,ISLAMin hakimiyeti icin calisan her müslüman Milli görüscüdür….

Millî Görüş Yürek İster!

Bir davadır, bir kavgadır, bir sevdadır Milli Görüş!
Kınayanların kınamasından korkmadan Hak namına yürüyenlerin yoludur Milli Görüş! Geriye bakmadan sürekli ilerleyerek özlenen günlere kavuşmanın umududur Milli Görüş! Dikenlerin ortasında hepsine inat açan güldür Milli Görüş!
Iraklı Fatıma'nın namusu, Filistinli Faris'in öfkesi, Moritanyalı Sadık'ın özlemi, Suriye’li Muhammed’in türküsü, Mısır’lı Hasan’ın yumruğudur Milli Görüş! Tarihin birileri tarafından kirli kanlarıyla yazılmış sayfalarına inat beyaz güvercindir Milli Görüş! Hasretin adıdır Milli Görüş! Aşkın, sevginin, şefkatin!!!

Kıyamete kadar sürecek savaşın adıdır Milli Görüş! Hakkın yanında saf tutanların davasıdır Milli Görüş! Opportunistliği reddedenlerin, inancından asla taviz vermeyenlerin mücadelesidir Milli Görüş! Birilerinin isteklerine göre değil kendi gündemlerine göre hareket edenlerin haykırışıdır Milli Görüş! Yılmadan, yorulmadan, engel tanımadan ufuktaki güneşi görüp ona el uzatabilmektir Milli Görüş!
Sahte güneşleri farketmek, aysbergin altındaki buzulu görebilmektir Milli Görüş! Reddetmektir! Oyuna düşmeyi, oyunun parçası olmayı tüm benlikle kabul etmemektir!
Mazlumların feryatlarını yüreğinin en orta yerinde hissetmektir Milli Görüş! Ve gözlerden damla damla yaşları dökebilmektir Milli Görüş!
Üç günlük dünya hayatını, menfaat uğruna sürdürülen yaşamı feda edebilmenin adıdır Milli Görüş! Önceliklerin en başına en kutlu davayı koymaktır Milli Görüş!
Bir Ömer, bir Hamza olmaktır! kutsal emaneti omuzlamak ve bayrağı asla yere düşürmemektir Milli Görüş! Direnebilmektir! her türlü zorbaya ve zorbalığa aman vermeden karşı koymayı başarabilmektir Milli Görüş!
Sadakatin adıdır Milli Görüş! Terkedenlerin sözlerine aldırmadan, onların yoluna kanmadan varılması gereken hedefe ilerlemektir Milli Görüş! Sabretmektir! Ne olursa olsun dik duruşu bozmadan ulvi değerlere sahip çıkmaktır Milli Görüş!
Örnek almaktır! Günümüz dünyasının ham softa ve yobazlarının değil davasının önderlerinin yolunda yürümeyi bir borç görmek ve bundan büyük bir vazife kabul etmemektir Milli Görüş!
Sürekli genç kalabilmektir! Maratonun son nefeste biteceğinin idrâkinde olup hiç durmadan koşabilmektir Milli Görüş! İnandıklarını yaşamaktır! Kendine Müslüman olmayı bir acizlik bilmektir, pasifliği, mazeret uydurmayı zillet kabul etmektir!
Ve yeni bir dünyayı kurmaktır! Mazlumların ezilmediği, her türlü sömürünün son bulduğu, adaletin hakim olduğu bir dünyayı…
NE MUTLU BU MUKADDES YOLA BAŞ KOYANMİLLİ GÖRÜŞÇÜLERE
MİLLİ GÖRÜŞ TERKİBİNİN ANLAMI
İslamî inanca göre, bütün insanlar ilk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem (a.s.) ile eşi Havva’dan türemişlerdir. Daha sonra, Allah (c.c), insanlara doğru yolu göstermesi için düzenli bir şekilde peygamberler ve ilahî kitaplar göndermiştir. Gönderilen bu peygamberler arasında Hazret-i İbrahim de (a.s.) yer almaktadır. İbrahim Peygamber, Tevhid inancı mensuplarının (Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar) atasıdır.

Teşkilatımızın adı da doğrudan Hazreti İbrahim’e atıfta bulunur. Teşkilatımızın ismindeki “Millî” kelimesi Kur’anî bir tanımlama olan “Millet” kelimesinden gelir. Kur’an-ı Kerim’deki şu ayet bu kelimenin kullanılmasına kaynaklık eder:
“...İbrahim’in milleti (dini)…”
(Nahl Sûresi, Ayet: 123 [16:123])
(Al-i İmrân Sûresi, Ayet: 95 [3:95])
(Nisâ Sûresi, Ayet: 125 [4:125])

Kur’an-ı Kerim’e göre “Millet” tanımlaması, bir peygambere inanan ve bu peygamberin getirdiği değerler, idealler ve gelenekler etrafında toplanan cemaati tarif eder.

Böylece teşkilatımızı tarif eden “Millî Görüş”ün anlamı, görüş ve inanış bakımından kendisini Hz. İbrahim’in (a.s.) milletinden kabul eden ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yolundan giden İslamî bir cemaatin dünyaya bakışı olarak anlaşılmalıdır. Buradaki Millî kelimesinden, günümüz Türkçesinde kullanılan ve halk, ulus anlamlarına da gelen millete atıfta bulunan millî anlamını çıkarmak “Millî Görüş”ün gerçek anlamını yansıtmamaktadır.



01 Mayıs 2009 Cuma 21:22 tarihinde EMRE SELMAN KAPLAN <emreselmankaplan@hotmail.com> yazdı:
hocayı sizden öğrenrcek değiliz.
uluslararası siyasetide sizden öğrenecek değiliz.
siz ve sizin gibiler irandan daha çok tehlike bu ülkeye 

Date: Fri, 1 May 2009 21:12:53 +0300
Subject: (anadoluhaber) Re: Saadet'te Hizbullah çatlağı
From: forevermirza@gmail.com

To: anadoluhaber@googlegroups.com

SP'den Akşam'ın "çatlak"ına yanıt

SP Genel Başkan Yardımcısı Hatipoğlu; Akşam gazetesinin "Saadet'te İran çatlağı" haberini yalanlayarak, "Erbakan'la çatışma, ayrışma yok" dedi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, Necmettin Erbakan'ın İran ziyaretinin parti adına yapılmadığını, bunun, parti içinde bir çatışma veya sürtüşme anlamına asla gelmeyeceğini söyledi.

Teşkilat içi çalışmalara katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Hatipoğlu, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bazı basın yayın organlarında, Erbakan'ın gezisinin ardından, "SP'de Hizbullah çatlağı" şeklinde haberler yer alması üzerine parti içinde tepki olduğu yönündeki bir soruyu cevaplandıran Hatipoğlu, bunun doğru olmadığını vurguladı. 

Hatipoğlu'nun, "Millî Görüş hareketinin lideri, tartışmasız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dır." sözü salonda bulunan partililerce uzun süre alkışlandı. 

Hatipoğlu, "SP'nin Genel Başkanı, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'tur. Partimizde genel başkanlık ve liderlik problemi yoktur. SP'nin il birlikleri, GİK üyeleri, başkanlık dîvanı üyeleri, hepimiz Prof. Dr. Kurtulmuş'un etrafında yumruk gibi bir aradayız. AK Parti'nin içindeki bazı çevrelerin, mağduriyet ve fitne edebiyatıyla Türkiye'de bir şeyler kazanmaya çabaladıklarının da bilincindeyiz." şeklinde konuştu.

Erbakan'ın eski başbakan ve D8'lerin kurucusu sıfatlarını taşıyan büyük bir devlet ve siyaset adamı olduğunu ifade eden Ömer Vehbi Hatipoğlu, İran'a da D8'in kurucusu sıfatıyla gittiğini kaydetti.

Toplantıda ayrıca yerel seçimlere de değinen Hatipoğlu, en büyük galibin kendileri olduğunu rakiplerinin bile kabul ettiğini öne sürdü. 

Bütün il ve ilçe yönetimleriyle teşkilat çalışmaları yapacaklarını ve değerlendirmelerde bulunacaklarını belirten Hatipoğlu, sonbaharda genel seçime hazır hale geleceklerini ifade etti.

(CİHAN)


01 Mayıs 2009 Cuma 20:51 tarihinde Yavuz Sultan <caldiranli@gmail.com> yazdı:

Kına işinde tecrübelisiniz galiba, lütfen beyefendi gine hakaretlere başlamayın. Anlamıyorum bu grub da biri Erbakan’la alakalı bir mail attığı zaman tekfirler ve hakaretler gırla gidiyor. Bir insan niye hakarete sarılır ki hemen, yani misli ile sözle karşılık vermek varken ne diye hakaret eder. Ama işte geçmişten bu güne Erbakan hoca’nın peşinde olduğunu iddia eden bir takım insanlarda ki bu kafa, insanları Milli Görüşten soğuttu. Ne demek kardeşim kına yaksın herkes, hayır cevab vermeyecektim “herkes” kelimesi yerine sevinenler olsa idi. Milli Görüşü benimsemeyen Müslüman bile olamaz diyenler var. Bu nasıl bir kafa yapısı…

Saadetin içinde çatlak olsa sevineceğimi mi sanıyorsun, ne alakası var. Benim o mail göndermem de tek sebeb var, İran tehlikesi başka hiçbir şey değil. Zihinleri ifsad eden İran’a dikkat çekmek istedim başka da bir şey değil. Ama sizler Hoca’dan zerre kadar bir şey anlamamışsınız. Hoca ak demiş siz kara demişsiniz   (kasdım bütün Saadet camiası değildir). Hoca’nın arkasında bile duramamışsınız, insanları hep soğutmuşsunuz. Hoca’da ne zaman siz ve sizin gibi hakarete sarılanların yaptığı olur olmaz hakaretleri gördünüz, gördü iseniz o sizin görgüsüzlüğünüz derim. Ayıp günah be kardeşim bilmem kaç maillik bir tartışmamız oldu hiç mi okumadın ki, o tartışmaya da dâhil oldun. O tartışmanın neresin de Hoca’ya laf etmişiz. Hep İran’a dikkat çekmişiz hoca’ya bir söz söylesek bu maili yazmaya haklısın.

Lütfen kardeşim daha dikkatli olalım…


01 Mayıs 2009 Cuma 18:12 tarihinde EMRE SELMAN KAPLAN <emreselmankaplan@hotmail.com> yazdı:
herkes müsait yerine kına yaksın
saadet partisinde hiç bir çatlama yok.
kimse bizi karıştıramayacak.

 

Date: Fri, 1 May 2009 16:27:07 +0300
Subject: (anadoluhaber) Saadet'te Hizbullah çatlağı
From: caldiranli@gmail.com
To: anadoluhaber@googlegroups.com

Saadet'te Hizbullah çatlağı


İran'a kimin davetlisi olarak gittiğini gizleyen Erbakan'ı ülkenin Hizbullah partisinin çağırdığı ortaya çıktı.

 

 

http://www.ekolay.net/haber/images/erbakan-2949_ic.jpg

Akşam Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Siyaset yasağı kaldırılan ve Saadet Partisi'nde (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı'na getirileceği konuşulan eski Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile partisi arasında 'Hizbullah çatlağı' patlak verdi. İran'a 10 günlük sürpriz bir ziyarette bulunan Erbakan'ın, İran'ın Hizbullah Partisi ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı.


İran dönüşünde basın toplantısı düzenleyen Erbakan, Hizbullah'ın adını anmadan, 'Ayetullah Harrazi'nin genel başkanlığını yaptığı parti ile toplantılar yaptık. Yeni bir dünya düzeninin kurulması için ortak örgütler oluşturulacak. Ortak çalışmaları Türkiye'de Saadet Partisi, İran'da Harrazi'nin partisi yürütecek' demişti. Erbakan'ın sözünü ettiği Harrazi'nin, İran Hizbullah Partisi'nin lideri Ayetullah Seyyid Muhammed Bager Harrazi olduğu anlaşıldı.

Erbakan Hoca'nın, SP adına İran Hizbullahı ile işbirliği yapması, partide ciddi bir krize neden oldu. Erbakan'ın Hizbullah'la yaptığı anlaşmayı üstlenmeyen SP yönetimi, partinin böyle bir kararının bulunmadığını bildirdi ve Erbakan'ın SP adına yaptığı açıklamaları reddetti.

KENDİ ŞAHSİ GEZİSİ
SP Genel Sekreteri Turhan Alçelik, Erbakan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin eski bir başbakanı olarak İran'a gittiğini belirterek şunları söyledi: 'Bu gezinin SP ile en küçük bir bağlantısı ve alakası yok. Hocamızın kendi şahsi gezisidir. Partimizin kurumsal kimliği ile bağlantılı bir ziyaret değildir. Erbakan Hocamız, bir eski başbakan olarak kendi adına İran'a gitmiştir. İran'daki parti ile yapılan görüşmeler ve anılan işbirliğinin de SP ile bir bağlantısı yoktur. Partimizin bu konuda aldığı bir karar, attığı bir adım veya bir düşünce de bulunmamaktadır. Zaten Anayasamıza ve Siyasi Partiler Kanunu'na göre yabancı bir ülkedeki siyasi parti ile kurumsal işbirliğine gidilmesi de mümkün değildir.'

Alçelik, İran gezisine Erbakan ile birlikte katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu için de, 'Sayın Karamollaoğlu bu geziye Hocamızın tercümanı olarak katılmıştır. Partimizi temsilen yer almamıştır' diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ
İran Hizbullahı'nın lideri Harrazi, 18 Nisan 2006'da yaptığı bir açıklamada ABD'nin İran'a saldırması durumunda, dünyadaki tüm ABD hedeflerine intihar saldırıları düzenleyeceklerini söylemişti. Tehditlerini Türkiye'ye yönelik olarak da sürdüren Harrazi, 'Eğer ABD, Türkiye'deki üsleri kullanır, Türkiye'den yardım alırsa, hiç şüpheniz olmasın ki size de saldırırız. Bize saldırana kim destek verirse versin, karşılıksız bırakmayacağız. Öyle bir karşılık vereceğiz ki, El Kaide'nin eylemleri yanında hiç kalacak' demişti. Harrazi, Türkiye'deki yasadışı Hizbullah'la bir bağlantıları olmadığını da belirtmişti.

 

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=3&haberid=611882










--

 ---------------------------------------------------------
"HAKİKATİN HATIRI ,DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR"
(HZ ALİ ra.)




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.