(anadoluhaber) Saadet'te Hizbullah çatlağı

Saadet'te Hizbullah çatlağı


İran'a kimin davetlisi olarak gittiğini gizleyen Erbakan'ı ülkenin Hizbullah partisinin çağırdığı ortaya çıktı.

 

 

http://www.ekolay.net/haber/images/erbakan-2949_ic.jpg

Akşam Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Siyaset yasağı kaldırılan ve Saadet Partisi'nde (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı'na getirileceği konuşulan eski Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile partisi arasında 'Hizbullah çatlağı' patlak verdi. İran'a 10 günlük sürpriz bir ziyarette bulunan Erbakan'ın, İran'ın Hizbullah Partisi ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı.


İran dönüşünde basın toplantısı düzenleyen Erbakan, Hizbullah'ın adını anmadan, 'Ayetullah Harrazi'nin genel başkanlığını yaptığı parti ile toplantılar yaptık. Yeni bir dünya düzeninin kurulması için ortak örgütler oluşturulacak. Ortak çalışmaları Türkiye'de Saadet Partisi, İran'da Harrazi'nin partisi yürütecek' demişti. Erbakan'ın sözünü ettiği Harrazi'nin, İran Hizbullah Partisi'nin lideri Ayetullah Seyyid Muhammed Bager Harrazi olduğu anlaşıldı.

Erbakan Hoca'nın, SP adına İran Hizbullahı ile işbirliği yapması, partide ciddi bir krize neden oldu. Erbakan'ın Hizbullah'la yaptığı anlaşmayı üstlenmeyen SP yönetimi, partinin böyle bir kararının bulunmadığını bildirdi ve Erbakan'ın SP adına yaptığı açıklamaları reddetti.

KENDİ ŞAHSİ GEZİSİ
SP Genel Sekreteri Turhan Alçelik, Erbakan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin eski bir başbakanı olarak İran'a gittiğini belirterek şunları söyledi: 'Bu gezinin SP ile en küçük bir bağlantısı ve alakası yok. Hocamızın kendi şahsi gezisidir. Partimizin kurumsal kimliği ile bağlantılı bir ziyaret değildir. Erbakan Hocamız, bir eski başbakan olarak kendi adına İran'a gitmiştir. İran'daki parti ile yapılan görüşmeler ve anılan işbirliğinin de SP ile bir bağlantısı yoktur. Partimizin bu konuda aldığı bir karar, attığı bir adım veya bir düşünce de bulunmamaktadır. Zaten Anayasamıza ve Siyasi Partiler Kanunu'na göre yabancı bir ülkedeki siyasi parti ile kurumsal işbirliğine gidilmesi de mümkün değildir.'

Alçelik, İran gezisine Erbakan ile birlikte katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu için de, 'Sayın Karamollaoğlu bu geziye Hocamızın tercümanı olarak katılmıştır. Partimizi temsilen yer almamıştır' diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ
İran Hizbullahı'nın lideri Harrazi, 18 Nisan 2006'da yaptığı bir açıklamada ABD'nin İran'a saldırması durumunda, dünyadaki tüm ABD hedeflerine intihar saldırıları düzenleyeceklerini söylemişti. Tehditlerini Türkiye'ye yönelik olarak da sürdüren Harrazi, 'Eğer ABD, Türkiye'deki üsleri kullanır, Türkiye'den yardım alırsa, hiç şüpheniz olmasın ki size de saldırırız. Bize saldırana kim destek verirse versin, karşılıksız bırakmayacağız. Öyle bir karşılık vereceğiz ki, El Kaide'nin eylemleri yanında hiç kalacak' demişti. Harrazi, Türkiye'deki yasadışı Hizbullah'la bir bağlantıları olmadığını da belirtmişti.

 

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=3&haberid=611882


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.