(anadoluhaber) Gurbetçiye domuz eti şoku

Independent'ın haberine göre; İngiltere olmak üzere İspanya ve Hollanda'da helal ve İslami usüllere göre kesilmiş olduğu öne sürülen tavuklarda, domuz etleri kırıntıları bulundu.

Gazete sadece İngiltere'de helal et ismi adı altında satılan her üç tavuktan birinde, domuz etleri kırıntıları dolayısıyla bunların islami veya yahudi usullerine göre kesilseler bile, bu dinler için uygun olmadığını yazdı...

TAVUKLARA DOMUZ YAĞI ENJEKTE EDİYOR

Nedenine gelince... Bir çok tavuk üreticisi, tavuklar üretim halindeyken, tavukların göğüsüne, domuz ve danadan elde edilen bir protein enjekte ediyor. Bu proteinler, tavukların göğüs bölgelerindeki suyu tutarak, göğüslerinin dolgun olmasını sağlıyor. Yani tavuklar, domuz proteinleriyle "şişiriliyor"....

HEM MÜSLÜMANLAR HEM HİNDULAR AYAKLANDI

Independent'ın bu haberi, sadece İngiltere'deki Müslümanları kızdırmadı. Aynı zamanda Hindular'ı da şoke etti. Çünkü Müslümanlar'ın domuz yemediği gibi, Hindular da inek veya dana eti yemiyor. İngiltere Gıda Standartları Ajansı (FSA) tarafından yapılan araştırmalarda, helal et satılan marketlerden alınan örnekler de bile tavukların içinde domuz eti kırıntıları çıktı. Uzmanlar, bu domuz eti kırıntılarının bulunmasının, bir atletten doping bulunması kadar zor olduğunu ve işin içine DNA testlerinin girdiğini söyledi.
DİĞER ÜLKELERDE DURUM BİLİNMİYOR
Diğer Avrupa ülkelerinde durumun ne olduğu bilinmiyor. Uzmanlar, helal et satan insanların bunları bilemeyeceği, tavukları üretenlerin bu yollara başvurduğunu söyledi.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=194770
 




Windows Live™ ile e-posta kutunuzdaki işlevlerin çok ötesine geçin. Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.