T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Necip Fazılı Anma Panelindeydim

 
21. Yüzyılda Kimin Büyük Doğu’su” isimli panele şu anda cezaevinde bulunan Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun'da avukatı olan Sayın Hasan ÖLÇER ve Yeni ŞAFAK gazetesi yazarlarından Yusuf KAPLAN ile yine Araştırmacı Yazar Mahmut ÇETİN'in Yanında Altay Siyasî Araştırmalar Merkezi Asya Masası Direktörü olarak katılma şerefine ben'de nail oldum.

Bu yazım da Büyük Doğu Mimarı Necip Fazıl Kısakürek için düzenlenen bu Panel'de ki Konuşmamı sizlerle de aktararak paylaşmak istiyorum

Altay Derneği olarak düzenlenen bu panelde bir soru yöneltildi . Kim’in Büyük Doğusu?

Bu hareketin mimarı hepimizin malumu olduğu üzere Necip Fazıl Kısakürek’tir .İşte bu noktada Kim’in Büyük Doğu’su sorusuna vereceğimiz tek cevap elbette ki Necip Fazılın Büyük Doğusu’dur olacaktır.

Necip Fazıl’ın Büyük Doğu’su da elbette ki İslami bir Dünya görüşüne nispetle meseleleri ele almamızı bizlere ihtar ediyor.

Herşey Doğudan geldi;her şey! Yani Ruhumuz “diyerek belirttildiği gibi bizim de Ruh kökümüzün bağlı olduğu mekan doğu’dan başka bir alan değildir.

Doğu’nun ruh’u nedir? elbette ki İslam’dan başka bir şey değildir.

İdeolocya örgüsü ‘nde Asyacılık başlığı altında aynen şu ifadelere vurgu yapılmaktadır.”Büyük Doğu İsminin mekan ve saha delaleti sadece BÜYÜK ASYA’dır. Denilerek aslında bir bütün olarak mevzuuyu da Necip Fazıl’ın kendisi özetlemiştir. Büyük Asya olarak tanımladığımız Doğu medeniyetine ait olan yerler arasında sadece Asya’yı değil,Afrika kıtasını da dahil etmiştir. (bunu da yeri gelmişken belirtelim) Ve böylece Büyük Doğu coğrafyasının sınırlarını da yine tarihi bir şekilde kendisi tarafından belirlenmiştir.

Yine parantez içerisinde belirtelim ki bu alan dışında Büyük Doğu Mimarı karşı zıd -ve düşman saha olarakta Amerika ve Avrupa kıtalarını göstermektedir.

O halde, Büyük Doğu kimlerindir diye sorarsak;vereceğimiz cevap hem Türk’ün ,hem Kürd’ün hem Arab’ın hemde Acem’in Büyük Doğu’sudur cevabını vermemiz doğru bir hareket olacaktır.

Bize ait olan topraklar bütününe Büyük Doğu’ya karşı özellikle Amerika öncülüğünde girişilmiş bir taarruz var bugün .Bu Doğuya karşı girişilmiş savaştır, fakat Doğu’nun insanı için bu savaşın adı ,Büyük Doğu İstiklal Savaşıdır.

Amerika taa Atlantik’ten gelmiş ,deniz aşırı ,okyanus ötesinden gelip bize ait olan topraklarda hak iddia etmekte ve bize ait olan toprakları yakıp yıkmaktadır. Bunun adına da özgürleştirme ,demokratikleşme falan gibi isimler takmaktadır. Daha önce buna sizde biliyorsunuz medenileştirme hareketi demişler ve toplumumuzun öz değerlerine karşı topyekün saldırıya girişmişlerdir.

Önümüzde somut veriler var mesela;

· Geçtiğimiz haftalarda Afganistan’da çoğu sivil çocuk ve kadın

350 kişi Amerikan insansız uçakları ile katledildi.
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.