T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) SIYASETI SADECE SIYASI PARTILER YAPMALIDIR

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ

 

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün “Taraf Gazetesinde yayınlanan belge ve içeriği ile ilgili” yaptığı basın açıklaması :

 

“Siyaseti sadece ve sadece Siyasi Partiler yapmalı.

Adından da anlaşılacağı üzere siyaseti sadece Siyasi Partiler yapmalıdır. Bunun için  çıkartılmış Siyasi Partiler Kanunu’da vardır. Siyaseti, Siyasi Partiler dışındaki kurumlar yaptığı taktirde “Demokrasiden ödün verilir.” Bunun için herkesin işini yapması gerekir. Maalesef Türkiye’de siyasete bulaşmamış kurum kalmadı. Bunun sebebi gerginliktir.

Demokrasilerde, hükümeti eleştirmek ve hükümete karşı çıkmak muhalefet partilerinin işidir. Muhalefet yaparken yasal dayanak olarak da “Siyasi Partiler Kanunu” gözetilir. Ancak Türkiye’de Siyasi Partilerin dışındaki kurumların siyasete bulaşmasından ve kamuoyunda “Ergenekon” olarak bilinen davadan dolayı, şu anda hükümet aleyhine açıklama yapmak veya muhalefet yapmak sanki gayri kanuni gibi, darbe heveslisi gibi algılanmaktadır. Oysa ki Siyasi Partiler Kanunu ve Muhalefet Kurumu bunun için vardır ve Anayasal güvence altındadır.

 

Ak Parti’nin aldığı oy, başarısının göstergesi değil, mağduriyetinin göstergesidir

Gerilimli Seçimlerden Ak Parti oyunu yükselterek çıkıyor. Demokrasilerde, hükümet başarı grafiğine göre değerlendirilir. Ancak Türkiye’de son 2-3 seçimdir başarı grafiğine göre değil de, mağduriyete göre değerlendiriliyor. 2002 ‘de  “şiir okuma” sebebi ile gerilim yaratılan seçimlerde Ak Parti büyük çıkış yakaladı. Mağduriyeti oynadı. Sonraki seçimlerde de yayınlanan e-muhtıra ile oyunu %50 lere yaklaştırdı. Son Yerel Seçimlerde ise bu denli gerilim olmadığından Ak Parti’nin oy oranı düşüşe geçti. Burada şunu diyebiliriz “Ak Parti’nin aldığı oy, başarısının göstergesi değil, mağduriyetinin göstergesidir.”

Demokrasilerde mevcut hükümetin oy oranını ekonomi, muhalefetin çalışmaları, TBMM’nin başarı grafiği gibi etkenler belirler. Ancak Türkiye’de muhalif geçinen gruplar bu konularda çalışma yapmamakta, tam tersine hükümetin işine gelecek, mağduriyeti oynatacak, ekonomik sıkıntıyı unutturacak, vatandaşı parti tutmada fanatikleştirecek çalışmalara girmektedir. Muhalefet yanlış yapılmaktadır.

 

Taraf’ın yayınladığı belge doğru ise de sahte ise de durum vahimdir.

Eğer belge doğru ise Demokrasi hazmedilmemiş demektir. Demokrasi hazmedilmeden refaha kavuşamayız. Geçmişte olduğu gibi her darbede 20 sene geriye gidilmektedir. Eğer belge sahte ise de, Genelkurmay Başkanlığı gibi ciddi ve Devletin tepesinde olan kurumun böyle polemik ve spekülasyonlara böylesine kolayca çekilmesi veya alet edilmesi büyük bir cürettir, vahimdir. Kötü sonuçları ve sert refleksleri olacaktır.”

 

 

 

 

 

     Hanımeli sk.No:47 Sıhhiye.Ankara  -  0 312 2310720 – 2310722          .


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.